Gödeken vol in training met Suriname U-20

De U-20 selectie kwam 8 februari bij elkaar in het Emile de la Fuente Sportcomplex voor het bespreken van het traject richting de kwalifica...


De U-20 selectie kwam 8 februari bij elkaar in het Emile de la Fuente Sportcomplex voor het bespreken van het traject richting de kwalificatie voor de FIFA U-20 World Cup 2015 in Nieuw-Zeeland. In gesprek met NatioSuriname.com verteld hoofdtrainer Roberto Gödeken (foto) meer over het proces van de nationale U-20 selectie.

Bij de bijeenkomst was het begeleidingsteam aanwezig dat bestaat uit Gödeken, Blackson Werner (assistant-trainer), Ricardo Peneux (team begeleider), Liefde Raymond (logistiek) en Nagelbloem (masseur). Ook Ronald Kolf, technisch directeur was aanwezig. Gödeken verteld verder wat de bedoeling was van de bijeenkomst in februari. "Er is over het traject gesproken dat is uitgestippeld voor de kwalificatie WK wedstrijden U-20 februari t/m juli-augustus 2014. De spelers is uitgelegd over hun persoonlijke ontwikkeling tijdens dit traject en ook over de fysieke toestanden tijdens de internationale toernooien. Verder is ook gesproken over de 3 trainingsperiode naar het toernooi toe, waarbij wij om de drie weken bij elkaar komen en daarna op de dinsdag, donderdag trainen en op de zaterdag/zondag een oefenwedstrijd spelen. Naar gelang het toernooi nadert zullen de trainingen ook opgevoerd worden en wel vanaf de maand juni naar drie keren per week met eventueel een wedstrijd in het weekend. In de drie weken worden de spelers geobserveerd en eventueel andere spelers gescout."

26 spelers werden aan het begin van het traject opgeroepen door Gödeken. "Wij hadden een zo breed mogelijke selectie procedure waarbij de trainer van de verschillende U-20 groepen hun spelers mochten voordragen en zodoende zijn we tot een groep van 26 gekomen. Wij hebben ook gebruik kunnen maken van de IGS jongensvoetbal selectie die eerder al bij elkaar was. De bedoeling is dat we ook naar de districten gaan om te kijken als we een of twee bijzondere talenten kunnen selecteren. Maar de trainers blijven scouten."

Gödeken kon bij het oproepen van de spelers nog niet inschatten of de selectie beter is dan de selectie die in 2012 de U-20 kwalificatiewedstrijden speelde. "Elke selectie heeft zijn zwakke en sterke zijde. We zijn pas begonnen dus we moeten nog even kijken hoe het team zich verder ontwikkeld."

Desalniettemin maken andere voetballers onder de 20 jaar nog kans om geselecteerd te worden door Gödeken. "Door een goede samenwerking met verschillende trainers hebben wij toch nog de mogelijkheid om ook andere spelers de gelegenheid te geven zich te bewijzen. Wij trainers blijven door selecteren, totdat we tot de definitieve selectie komen."

In 2012 was Gödeken assistent-trainer van Imro Sleur. De selectie werd toen uitgeschakeld in de laatste CFU-ronde. Om dit keer tot een betere prestatie te komen, moeten de randvoorwaarden volgens de hoofdtrainer goed zijn. "Dus dat wil zeggen dat je als organisatie middelen gaat moeten vergaren. Het gaat allemaal om het beter maken van de spelers, zodat het team ook beter kan voetballen. Waarin wij beter moeten worden is in het beter handelen d.w.z. dat we onze positie, het verwerken van de bal, de richting en het moment beter moet zijn, we moeten dat dan ook explosief kunnen uitvoeren. En als we dat vaker doen zouden we dat ook moet volhouden. Dus het tempo in het spel moeten we 90 minuten lang volhouden. Als wij in het spel goed met tijd en ruimte kunnen omgaan krijgen we betere inzichten in het spel. Dit allemaal gaat om trainen."

"Wat wij verder ook nog willen ontwikkelen is de vrijmoedigheid bij de spelers. Spelers moeten initiatieven nemen, ze moeten dribbels, passeeractie maken. Een gelukte passeeractie heeft meer impact dan een goed positiespel, want als je een numerieke meerderheid kan creëren kom je in een voordeel positie. Ik heb liever dat je initiatief neemt en dat het fout gaat, dan dat je niets doet en het gaat evengoed fout", aldus Gödeken.

In het kader van voorbereiding is het team in de week van 10 tot 16 maart ook in training geweest. Deze korte trainingsperiode heeft de selectie afgesloten met twee trainingswedstrijden op 18 en 20 maart. Sparring partner was de U-20 selectie van Guyana versterkt met enkele U-23 spelers. Suriname U-20 won de eerste wedstrijd met 1-0 en verloor de tweede met 2-1. De coaches hebben een aantal voetbalproblemen geregistreerd, maar de belangrijkste les uit deze twee wedstrijden is toch dat onze jongens zich moeten leren bewapenen tegen de felheid en het agressieve spel van vooral de Caraibische spelers. De selectie werkt het programma verder af naar juni-juli, de periode waarin de eerste kwalificatiewedstrijden afgewerkt worden voor het WK.

Het behalen van de eindronde van het U-20-toernooi is voor de hoofdtrainer niet de focus. "Momenteel zijn we bezig met een duurzame ontwikkeling, waarbij de technische directeur een systematische schema in elkaar heeft gezet voor de selecties van de U-15 tot en met de senioren. Dus momenteel denken we niet aan een plaats in Nieuw-Zeeland. Als trainer wil ik in het toernooi van de Midden-Amerikaanse landen komen voor wat de voorronde betreft, dan mogen we wel zeggen dat we op de goede weg zijn. En vandaar dromen naar een plek in een van de volgende FIFA World Cup."

Op de vraag of het zonde is van al geld dat wordt gespendeerd aan het uitvaardigen van de selectie, terwijl de kans op het bereiken van de eindronde nihil is, antwoordt Gödeken als volgt: "Wat ik wil zeggen is dat als organisatie, technisch directeur, trainer-coach en speler je altijd moet dromen om met het hoogste mee te doen in jou discipline. Om mee te doen tijdens een WK, moeten wij eerst organisatorisch goed zitten waarbij de juiste mensen op de juiste plek zitten. In feite moeten we full time bezig zijn met voetbal, maar je weet het maar nooit misschien komen onze dromen uit."

COMMENTS

BLOGGER: 8
  1. Beste Raj G, heb je informatie over de kwalificatie CFU 2014 heren? Reeds geruime tijd zijn er mededelingen over groepshoofden en wie het eindtoernooi gaat hosten, zoals Jamaica. Wat weet je over bekendmakingen van de CFU? Nu maakt Aruba dat zij groepshoofd zijn. Slechte zaak van dCFU als dit gefagmenteerd wordt verspreid of gaat het over de dames? Van hun is wel een lijst op de site van de CFU geplaatst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat van Aruba gaat over de heren. Maar ik weet ook niet meer als jij over de Caribbean Cup. 26 maart had de SVB ook nog niks vernomen. Antigua heeft ook hun groep bekend gemaakt, maar dat komt denk ik omdat de CFU-president uit dat land komt. De CFU zei op 29 maart op hun Facebook-pagina dat 'official group announcements are days away' en deze uitspraak geeft denk ik de reden aan waarom het zo lang duurt: 'Logistics in the Caribbean is not as easy as people may think. So keep that in mind.'

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoe kan je in aanmerking komen voor U20 of U23?,want ik woon in Nederland en heb een nederlands paspoort,maar mijn ouders zijn wel allebei surinaams

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je moet een Surinaams paspoort/nationaliteit hebben. Om als "vreemdeling" een Surinaams paspoort te krijgen, moet je volgens de wet in Suriname wonen.

      Verwijderen
  4. Ik heb bijde nationaliteiten maar woon in nederland wat zijn daar de mogelijk heden voor?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan kan je denk ik de SVB mailen met je gegevens: svb@sr.net.

      Ik denk overigens dat de SVB alleen geïnteresseerd zou zijn als je bij de beloften van een eredivisieclub speelt. Dus dat je ook echt goed bent. Want een ticket betalen om iemand over te laten vliegen zie ik de SVB niet snel doen. Zeker niet een jeugdspeler, dan geven ze liever de lokale jeugd de kans.

      Verwijderen
  5. Goed nieuws zeg, een plan. Nu nog de uitvoering en dan zal het zeker beter gaan met de jeugd.
    groeten
    L

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Werwij Eugene: bonch coach .

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Gödeken vol in training met Suriname U-20
Gödeken vol in training met Suriname U-20
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXv-IwUWktJCaOpj2In1p7jl_IftRDCL_w9eRbn904LfAMGct0x7UwV9Pe66nLpEJdLYOKzghDR46Fo9LIHS__HXxZ2AXtgwFp0ELqxwKD9HCtCnieXXyzlFf97Bi_gmlwle079xfgSRk/s1600/Roberto+G%C3%B6deken,+Trainer,+2014.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXv-IwUWktJCaOpj2In1p7jl_IftRDCL_w9eRbn904LfAMGct0x7UwV9Pe66nLpEJdLYOKzghDR46Fo9LIHS__HXxZ2AXtgwFp0ELqxwKD9HCtCnieXXyzlFf97Bi_gmlwle079xfgSRk/s72-c/Roberto+G%C3%B6deken,+Trainer,+2014.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/04/godeken-vol-in-training-met-suriname-u.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/04/godeken-vol-in-training-met-suriname-u.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content