'SVB 'verkocht' nationale U-15 selectie'

Column [De Ware Tijd] - Er schijnt geen eind te komen aan de blunders bij de Surinaamse Voetbalbond (SVB). "Drama's" volgen ...


Column [De Ware Tijd] - Er schijnt geen eind te komen aan de blunders bij de Surinaamse Voetbalbond (SVB). "Drama's" volgen elkaar op in een korte tijdspanne. De samenleving is nauwelijks bekomen van het WK-avontuur met een uitermate slecht voorspel naar de kwalificatiewedstrijden tegen Nicaragua, of er wordt toestemming gegeven aan Tony's Football School om vrijelijk te gaan vissen in de vijver van de nationale U-15 voetbalselectie van Suriname onder leiding van bondscoach Regillio Vroom

In diverse verklaringen heeft Vroom uit de doeken gedaan op welke afkeurenswaardige wijze de Nederlandse organisatie zonder zijn voorkennis jongens heeft meegenomen om voor haar te spelen. Woordvoerders van Tony's Football School hebben bevestigd dat zij toestemming hadden van de hoogste leiding van de SVB om onvoorwaardelijk op de training te gaan en spelers te selecteren. Dat is niet tegengesproken door het bondsbestuur. Door zoveel bestuurlijke blunders bij elkaar als wanbeleid is het de vraag welke sponsors hun nek willen uitsteken voor een project van meer dan twintig miljoen US dollar voor de bouw van een nieuw stadion. Critici binnen de bond zeggen dat als een nationale selectie wordt 'verkocht' aan een buitenlandse organisatie, het niet vreemd zal zijn indien een nieuw stadion wordt gebouwd zonder garanties dat de bond als geheel niet op de veiling komt.

Het derde Goal-project kan maar niet worden opgeleverd en het project-Owru Cul ligt stil. Op hetzelfde moment trekken sponsors zich terug. Bestuursleden maken snoepreisjes, terwijl is aangekondigd dat er zwaar bezuinigd zal worden bij de bond. De website van de bond zou twee jaar geleden van de grond komen. Niets wordt gerealiseerd. In de Anticorruptiewet, die nog behandeld moet worden in De Nationale Assemblee, is het nodig voorzieningen te treffen om de wet van toepassing te laten zijn op sportbonden en alle andere organisaties buiten de overheidssfeer die geen openbare inschrijving houden en onder verdachte omstandigheden deals sluiten waar veel geld mee is gemoeid. Verificatiecommissies zijn niet meer van deze tijd en spelen onder één hoedje met bestuurders, zodat geen behoorlijke verantwoording wordt afgelegd.

Ouders van de U-15 spelers zijn kennelijk in verwarring gebracht en niet volledig geïnformeerd over wat er gaande was tussen Tony's Football School en de SVB. Ze moeten in de toekomst meer garantie vragen alvorens met deze en gene in zee te gaan. Ondanks minachting en desavouering van de technische staf bij de bond komt er van die zijde geen publieke afkeuring. Dat geeft geen vertrouwen in verdediging van het Surinaamse belang. Vroom protesteert, maar gaat met een simpel protest niet ver genoeg, evenals technisch directeur Ro Kolf die sedert de gang naar het WK niet lekker in zijn vel zit. Hulde aan assistent-bondscoach Roberto Gödeken. Hij toonde principe en gaf zijn functie terug uit protest tegen de gang van zaken.

COMMENTS

BLOGGER: 5
  1. Er komt geen eind aan .....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met de verslechterde economische toestanden in het land plus dit soort wantoestanden bij de SVB hoeven we voorlopig niets te verwachten van enige voorruit gang in het voetbal.Ondertussen staat Suriname dramatisch laag in de wereld FIFA lijst en de hopeloosheid lijkt zich nog verder te voltrekken.Wat een uitzichtloosheid!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mensen in Suriname met een Portugees Joodse achtergrond kunnen nu ook opteren naar een Portugees paspoort heb ik begrepen misschien met een dubbel paspoort dan kunnen voetballers dan goed voor de dag komen stage lopen bij grotere clubs denk een Benfica Boavista Setubal!

    NARAH.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat de TFS met spelers van de SVB het team van de SVB met gemak met 4-1 verslaat zegt eigenlijk dat een samenwerking dus eigenlijk goed zou kunnen uitpakken.
    TFS is echt een kleine, doch serieuze, organisatie die dus met een eventuele uitwisseling in principe het SVB jeugd-elftal beter kan maken.
    Kennelijk is dit al te bereiken met de visie van het selecteren van spelers.

    Behalve de snoeptripjes (die logisch misbruik zijn in deze situatie met oude bestuursleden maar de nieuwe jongelingen zullen deze ook wel maken) en het in zee gaan met grote investeerders zie ik geen problemen voor het Surinaamse voetbal. Maar dit zijn echter wel de grootste problemen voor het voetbal.

    Het probleem is naar mijn mening gewoon ''samenwerking''... Zodra de grote Surinaamse voetballers samen gaan werken met de grote Surinaamse voetballers uit Holland dan moet er een nieuw soort voetbalbond komen....

    Of gewoon een nieuwe voetbalbond. Die kan dan weer, bij succes, concurreren met de huidige SVB en bij een nieuwe opzet van de fifa (nu blatter weg is) meer kans maken om het te worden.

    Is het zo een probleem voor al die Surinaamse voetbalmiljonairs om een Surinaamse club proberen te runnen?
    In de huidige opzet niet maar die leeft nog maar een paar jaartjes, nu is de tijd om erin te springen

    Groeten
    Laires

    BeantwoordenVerwijderen
  5. http://m.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/31994

    Schandalig echt waar ...

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: 'SVB 'verkocht' nationale U-15 selectie'
'SVB 'verkocht' nationale U-15 selectie'
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqymY74-7DA9XVxFTlB4Tl3dkLBMXvX3PTfHkYFQaBMlpQEeBGcvOCYDL8BXUcsCK8TuSC_0fy4b6ixFt6b_Gx8im2lyLHuyqhA1iZFYLRCaFN7UgL2ItdtGPTqSYTZpNzsl0xZSRgW7U/s1600/Tony%2527s+Football+School+U-15%252C+Curacao+Soccer+Academy+U-15%252C+SPSB+Internationaal+U-15+Jeugdtoernooi%252C+5+oktober+2015.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqymY74-7DA9XVxFTlB4Tl3dkLBMXvX3PTfHkYFQaBMlpQEeBGcvOCYDL8BXUcsCK8TuSC_0fy4b6ixFt6b_Gx8im2lyLHuyqhA1iZFYLRCaFN7UgL2ItdtGPTqSYTZpNzsl0xZSRgW7U/s72-c/Tony%2527s+Football+School+U-15%252C+Curacao+Soccer+Academy+U-15%252C+SPSB+Internationaal+U-15+Jeugdtoernooi%252C+5+oktober+2015.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2015/10/svb-verkocht-nationale-u-15-selectie.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2015/10/svb-verkocht-nationale-u-15-selectie.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content