Internationals trainen niet zonder uitbetaling

De Surinaamse voetbalinternationals zijn in actie. Ze weigerden dinsdag te trainen, omdat zij niet weten waar zij aan toe zijn. Een week ge...


De Surinaamse voetbalinternationals zijn in actie. Ze weigerden dinsdag te trainen, omdat zij niet weten waar zij aan toe zijn. Een week geleden hadden zij via technisch directeur Ronald Kolf aan het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) gevraagd om hun trainingsgeld en wedstrijdvergoeding alsook de datum van uitbetaling vast te stellen. Omdat Kolf de voetballers dinsdag geen bevredigend antwoord kon geven, besloten de internationals in actie te gaan.

De selectie bereidt zich voor op de volgende ronde van de Caribbean Cup en moet op 1 juni op St. Kitts & Nevis spelen tegen het gastland en drie dagen later in het André Kamperveen stadion tegen St. Vincent & the Grenadines. De voetballers zijn sinds de wedstrijd tegen Guadeloupe niet meer uitbetaald. Moe van alle onzekerheid eisen ze dat de SVB zwart op wit aangeeft hoeveel de trainings- en daggelden zijn. Ook willen zij precies weten hoe hoog de wedstrijdpremies zijn wanneer zij in het buitenland spelen en op Surinaamse bodem.

"Zij gaan ervan uit dat de wedstrijd in het buitenland hetzelfde gewicht heeft als die in Suriname wordt gespeeld en willen dat de premies hetzelfde zijn", aldus de bron, die uit vrees voor represaille anoniem wenst te blijven. Volgens de bron is ook de technische staf niet uitbetaald. Er schijnt meer te spelen binnen de nationale ploeg. Zo zouden voetballers uit Moengo uit de selectie zijn gezet, omdat de SVB de transportkosten niet kan dekken. Ook kan niet voldaan worden aan de eisen van de medische staf, die om zaken als vitamines had gevraagd, waardoor de spelers beter kunnen functioneren. "Maar de SVB heeft geen geld om deze spullen aan te schaffen", weet de bron.

De redactie van de Ware Tijd heeft geprobeerd een reactie van SVB-voorzitter John Krishnadath te krijgen, maar ondanks diverse pogingen is het niet gelukt. Bondscoach Roberto Gödeken bevestigt wel tegenover de redactie dat de spelers inderdaad sinds maart geen geld hebben ontvangen. Hij meent dat de ruis is ontstaan doordat er twee teammanagers zijn, die beiden hebben verzuimd aan hoofdbestuurslid Robby Poetisie door te geven dat het geld niet is uitbetaald. Overigens, Gödeken zegt dat het euvel intussen is verholpen. Immers, het geld is vrijgemaakt en de spelers krijgen binnenkort hun geld. In overleg met Kolf zal de bondscoach bepalen wanneer de draad weer wordt opgepakt.

COMMENTS

BLOGGER: 8
  1. En waar zijn die surinamers nu die altijd het hardst roepen dat 'we de nederlanders niet nodig hebben'?

    Niet nodig? En hoe ga je het zelf doen zonder geld of een plan voor structureel inkomen?
    Ook vind ik dus berichten zoals: 25 miljoen voor een nieuw stadion verschrikkelijk. Diegene die dat plan steunt of steunde moet per direct het gekkenhuis in. Hoe haal je het in je hoofd????

    Zoals bijna alles in suriname: Er is geen enkele bron van inkomen. Alles is gebasseerd op de oude mensen die nu nog alles besturen. Zij zijn mensen van eind jaren 70 die nog steeds op hun troon zitten en die niet willen laten gaan. Niemand lijkt een plan te hebben om te zorgen dat Suriname als land winst maakt of dat er inkomen is.
    Iedereen in Su wilt betaald krijgen maar door wie weet niemand. Ze willen gewoon geld zien dat uit de lucht komt vallen en investeren in de toekomst wordt er niet gedaan. Al het geld gaat het liefst dezelfde dag nog op terwijl er vele plaatsen zijn om goede velden aan te leggen. Met behulp van goede velden zal het voetbal al een stuk beter uit de verf komen maar wie oh wie gaat hier structuur in aanbrengen?

    Dat de internationals niet trainen is te begrijpen, al krijgen ze maar 50 srd per wedstrijd, het moet wel duidelijk zijn wat en wanneer ze iets krijgen!
    Alsof iemand werkt en dan zegt de baas: het geld komt wel, maar hoeveel en wanneer is nog de vraag. Nooit kom je opdagen voor zo iemand!

    en dan zogenaamd 'ruis' bij de communicatie. Alsof ze in Su 10 afdelingen af moeten gaan voor dit soort dingen, 1x bellen en het is klaar, er is bijna geen reet te doen als svb-lid dus druk heb je het niet! Geeft weer aan hoe de instelling is van het bestuur en de svb.

    En die hara krishna moet nou echt een x opzouten daar vandaan! Wat heeft hij nu eigenlijk gedaan behalve het salaris in zn zak steken? zonder hem gaat het precies hetzelfde bij de svb alleen is er dan meer geld over (zijn salaris+zijn onkostenvergoedingen). Dus pleur op met die vent. Er is ook nog niets zinnigs uit zijn mond gekomen:
    0,0 plannen
    0,0 ideeen
    0,0 zinnige praatjes over voetbal
    0,0 veranderd
    0,0 velden erbij
    0,0 betere afspraken
    en het lijstje van 0,0 kan nog wel een kilometer langer. Wat een koekebakker zeg. Neem de eerste de beste huismoeder die op school uitjes naar de speeltuin organiseert en je hebt al een beter bestuurslid dan die kokos-macronen die er nu zitten.

    Moet je ff deze site doorlezen en je ziet ALLEEN MAAR negatieve berichtgeving over de svb en alleen maar een dieper zakkend surinaams elftal.

    Seedorf en Davids zijn geen wereldvoetballers geworden omdat ze de voetbal hebben geleerd via de surinaamse school. Neeee, juist door de nederlandse school zijn ze groot geworden, de combinatie van surinaams technisch voetbal en het hollandse totaalvoetbal maar surinamers denken dat ze voetbal zelf hebben uitgevonden terwijl er werkelijk NIETS is om over naar huis te schrijven.

    Ik heb het wel eens met oudjes erover en die beginnen dan over de jaren 70 (30-40 jaar geleden!!!), nou als je de jaren 70 met nu wilt vergelijken dan hoor je niet eens meer op deze planeet thuis maar ja. Surinaamse oudjes zijn de koppigste die ik ken.
    Ik hoop dat die oudjes uit het svb-bestuur en de regering eindelijk met pensioen gaan de komende 5 jaar dan kunnen we eindelijk het land gaan opbouwen. Wat maken zij er een rotzooi van zeg!

    groeten
    Laires

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Laires; Het is NIET haalbaar.

    Narah/Jahjah.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vanuit deze stoel wil ik bij deze de nieuwe president van de CONCACAF federatie de heer Victor Montagliani mijn erkentenis brengen. Keep it up!
    Narah.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Beste Narah/Jahjah, het is WEL HAALBAAR!!
    met die instelling is het zeker niet haalbaar!
    maar laires wat een top stuk!! heb jij getypt zeg, ik had het zo ook geschreven! maar het is dus wel haalbaar met gewoon een nieuw voetbal bestuur zonder die oudjes en met een nieuwe regering in de DNA! want zij houden de dubbele paspoorten kwestie tegen en niet Nederland,!! wat al eeuwen een smoes is.
    Want Nederland heeft 200 verschillende nationaliteiten en zij ehbben allemaal en dubbele paspoort dus volgens de wet van Nederland mag het blijkbaar!
    Maar nee het is puur de Surinaamse koppigheid, dong no Ka! wij hadden met onze vruchtbare grond al iedereen het goed laten hebben! en met de Surinaamse nederlanders hadden wij al op 10 WK's gestaan, en ook met de profs zijn wij het enige land ter wereld die niet gebruik maakt van hun profs in het buitenland!!?!? hoe idioot moetje zijn als bestuur of regering of als bond om dit na telaten?? je loopt dan miljoenen mis an de FIFA omdat wij met onze "nederlandse " profs weldegelijk prijzen geld zouden binnen harken en sowieso plaatsing geld!!! en dan had je dit niet dat men niet eens reiskosten kan betalen van gasten op Mongo hahahaahahahahahaha en ik zag dat bij de komende Copa America Brazillie is ingedeeld in de poul samen met Haiti!!!??? pfff Haiti het armste land ter wereld en speelt daar niet eens met profs!! dat hadden wij moeten zijn natuurlijk,!!! wij hebben alles wat zij hebben maar dan keeer 10!! SCHANDE SCHANDE SCHANDE!!! wanbeleid en mismanagement!! echt een troep!! zooi is er in Suriname op bestuurlijk nivo...!! bah!!! moeten een bom gooien a op de DNA en b op de SVB!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Boeri; Elke Surinaamse jongen in Natio is die 3 Ton waard. Geloof mij! maar wij hebben geen bol om voor te aaien toch!? En dat! juist dat ja! Maakt ons Surinamers; Waar de wereld zijn vingers bij aflikt en trots onnoemenswaardig trots bij is. Zo, keep it cool, we is what we is. En goeie wijn behoeft GEEN kroon.

      Narah.

      Verwijderen
  5. Boerleider /Boeli30 mei 2016 om 23:10

    Beste Narah ik geloof best dat de jongens van Natio 3 ton waard is maar zonder een prof competitie en goede faciliteiten komt het nivo niet hoger dan de eerste klasse van Nederland en dat is na de ere, eerste & 2de divisie ^de topklasse en hoofdklasse pas de eerste klasse dus het 6 nivo van nederland!!! daarmee leg je het af tegen de midden amerika teams die profs competitie hebben of met mensen spelen van buitenaf en de zuid amerika teams is helemaal licht jaren verder ...een goede wijn hoeft geen kroon te hebben maar wel zonde als die kroon daar ligt maar men wilt hem niet pakken

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De heren Mijnals en Kruin waren laatsten die richting die geroemde compa mochten komen boelie! Clyde Tol later, bij Rbc, maar die had als hub Aruba! en dat allemaal vóór die 3 ton. In Engeland daarentegen( waar deze richtlijnen ook gelden!) draaien ze hun hand niet voor één uit het Brits Carribean! Daar ligt het scheef! Wij moeten de Ned. scouts gaan lekker maken, paaien; Misschien een buitenkansje voor voetbal coryfee S. Lens. Zijn wij echt begaan met het Surinaamsche voetbal, waarom niet een Suriprof die hun in Ned. een stageplek regelt? Waarom zou D. Endt(Srananmang) Stevanno geen stage kunnen regelen bij Ajax? Finnidi en Jari kwamen(proef) en overwonnen en Hoe! Groet,
      Narah.

      Verwijderen
  6. Boerleider /Boeli30 mei 2016 om 23:12

    3 ton waard "zijn" ipv is

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Internationals trainen niet zonder uitbetaling
Internationals trainen niet zonder uitbetaling
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjWUTPpSfwbItaXKI3YC_RVnLIDvfj5TcAkn0p_GlUHJmVGJ7uB4vMUoA5SSON0O8HAF4Q3OIFkJLjLb7MBosAVYht5IKM6ZQKBCQHjFPbZmVkmvvqNisGFmRjHJJM2ON4G1QAKO4zkGKM/s1600/Suriname%252C+Guadeloupe%252C+Selectie%252C+Training%252C+Caribbean+Cup+2016%252C+27+maart+2016.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjWUTPpSfwbItaXKI3YC_RVnLIDvfj5TcAkn0p_GlUHJmVGJ7uB4vMUoA5SSON0O8HAF4Q3OIFkJLjLb7MBosAVYht5IKM6ZQKBCQHjFPbZmVkmvvqNisGFmRjHJJM2ON4G1QAKO4zkGKM/s72-c/Suriname%252C+Guadeloupe%252C+Selectie%252C+Training%252C+Caribbean+Cup+2016%252C+27+maart+2016.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2016/05/internationals-trainen-niet-zonder.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2016/05/internationals-trainen-niet-zonder.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content