Suriname U-17 wint met 2-0 van Guadeloupe

Suriname heeft zaterdagavond de eerste ontmoeting de U-17 kampioenschappen van de Caribbean Football Union (CFU) met 2-0 gewonnen van Guade...

Suriname heeft zaterdagavond de eerste ontmoeting de U-17 kampioenschappen van de Caribbean Football Union (CFU) met 2-0 gewonnen van Guadeloupe. De wedstrijden worden op Trinidad & Tobago afgewerkt. Bij de rust stond Natio met 1-0 voor.

Beide doelpunten kwamen van Archero Hoever en wel in de 21e en 51e minuut. De doelpunten zijn ontstaan uit goed combinatiespel waarop de verdediging van Guadeloupe geen antwoord had. Hoever werd verdiend ook uitgeroepen tot man of the match. Guadeloupe startte de ontmoeting heel sterk en vrij offensief. Suriname daarentegen was in de verdediging en bouwde het tempo rustig op. Na 15 minuten was het spel van Guadeloupe gedropt. Vanaf dat moment nam Suriname de leiding. Het resultaat was dan ook het eerste doelpunt. Hierna probeerde Natio via de verdediging deze voorsprong tot de rust te behouden, wat ook lukte.

In de tweede helft was Suriname eveneens zelfverzekerd. Het tweede doelpunt kwam na 6 minuten spelen aanschuiven. Met een middenvelder en een defensieve opstelling waarbij via counters en de vleugels snelle aanvallen werden opgebouwd. zocht Suriname verder naar het derde doelpunt. Het bleef 2-0; Suriname gaat aan kop in deze poule waarin ook Curaçao en Cuba zitten.

In de tweede ontmoeting van de dag in Poule B won Cuba met 2-1 van Curaçao. Suriname komt maandag in deze zelfde poule B om 20.30 uur Surinaamse tijd in actie tegen Curaçao. Slechts de groepswinnaar en de beste nummer 2 van de poules gaan over naar de semifinale. Deze wedstrijden worden komende week gespeeld op Trinidad & Tobago.

Suriname begon met Fabricio Saling in het doel. Gideon Seymonson, Michiel Ravales, Donovan Rellum en Clarence Belong vormden de achterhoede. Jaycee Marsidin, Rivaldo Doorson, Chesron Aloewel en Aziez Saino moesten voor de balans tussen de aanval en verdediging zorgen op het middenveld. Hoever en Jenairo Eenig moesten voor de doelpunten zorgen.

Trainer Delano Vroom is heel blij met het optreden van de jongens, maar hij eist van de spelers dat zij geconcentreerd blijven. Er resten nog twee wedstrijden in deze ronde en er kan van alles gebeuren, zegt de trainer. Vandaag speelt Suriname tegen Curaçao en woensdag is Cuba de volgende tegenstander. De trainer wil nog niet prijsgeven of hij met dezelfde jongens vandaag zal starten.

Hij zegt dat de selectie alle ondersteuning van de Surinaamse Voetbalbond en van het Surinaamse volk nodig zal hebben om het eindtoernooi te bereiken.