Suriname wint na verlenging van Trinidad

Suriname wint de eerste play-off wedstrijd in de kwalificatie voor de Gold Cup 2017. In een spannende wedstrijd trok Natio aan het langste ...


Suriname wint de eerste play-off wedstrijd in de kwalificatie voor de Gold Cup 2017. In een spannende wedstrijd trok Natio aan het langste eind tegen gastland Trinidad & Tobago. Na verlengen won het Surinaams elftal met 2-1. Een sprankelend doelpunt van Ivanildo Rozenblad zorgde voor de winst.

Suriname maakte een goede indruk vooral in de eerste 20 minuten van de strijd. Beide landen waren heel voorzichtig in de opbouw. Met een half uur spelen was het toch Trinidad & Tobago dat betere initiatieven nam. Vooral hoge ballen voor het doel maakten het moeilijk voor Suriname. Enkele verkeerde passes bemoeilijkten verder ook de aanval van Natio. Een schot van Roxey Fer buiten de 16 meter werd tot hoekschop verwerkt. De ruststand bleef 0-0.

Suriname maakte in de tweede helft een betere indruk. Het spel werd versneld, vooral toen Rozenblad en Galgyto Talea als invallers in de wedstrijd kwamen. Dimitrie Apai zag in deze helft na een goede doorbraak zijn kans schoon. In een 1 tegen 1 situatie met de doelman ging zijn inzet tegen de paal. Zo ontsprong Trinidad & Tobago aan een achterstand.

Op gegeven moment was er weinig afdekking aan de zijde van Suriname voor de afstandsschoten vanuit de rand van de 16 meter.
Guno Kwasie heeft het gedurfd vanuit links om met een keihard schot de wedstrijd uit evenwicht te halen. De bal ging nadat het van richting veranderde door een verdediger achter de doelman: 1-0

Een machtig genomen vrije trap op links waar doelman Claidel Kohinor totaal geen antwoord op had, bracht Trinidad & Tobago weer op rails: 1-1.
Beide landen gooiden het op alles of niets. Een inzet van Bruce Diporedjo uit een combinatie, ging centimeters naast het doel. En zo bleef het na 90 minuten: 1-1

Verlenging
Doordat er een winnaar uit de strijd moest komen, ging de wedstrijd in verlenging van 2x15 minuten. In de eerste verlenging kreeg Natio via Talea een goede kans. De doelman van Trinidad & Tobago kwam snel uit zijn doel en bracht redding. En toen gebeurde het in de tweede verlenging. Rozenblad bracht Suriname met een pracht van een schot vanuit de tweede lijn op rozen: 2-1. Daarna gingen de Trinidadianen vol in de aanval. De verdediging van Suriname gaf hiervoor geen ruimte.

De eerstvolgende tegenstander van Suriname is Haïti. Deze wedstrijd wordt vrijdag gespeeld eveneens in Trinidad. Slechts de groepswinnaar gaat verder in de kwalificatie voor een plaats in de CONCACAF Gold Cup 2017.

COMMENTS

BLOGGER: 10
  1. En nu Haïti. Maar ik ben bang dat hun wat moeilijker te verslaan zijn maar toch blijve bidden

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat Haïti inderdaad een wat stugger team is.Ik hoop in ieder geval op een overwinning van 1-0 voor Natio.Tot dusver hebben de jongens wel getoond dat ze redelijk tactisch kunnen voetballen.Roberto Godeken blijkt ook een uitstekende coach te zijn die precies weet met wie hij te doen heeft.De overwinning op Trinidad is een primeur,ik had dit niet verwacht!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Eindelijk heb ik kunnen genieten van mooi voetbal.verdediging vooral..echt kalm ondanks de druk.mooizooooo natio

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bravooo jongens!Als we die Trinidadianen kunnen pakken,dan kunnen we ook die Haitianen laten huilen!Dit waar de hele Surinaamse bevolking op gewacht heeft.Nak deng 3!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Trots op deze Surinaamse zonen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. En zo zie je maar! mooie overwinning met alleen jongens van eigen bodem. Ik zeg genoeg potentie en door steeds meer wedstrijden tegen betere tegenstanders te spelen kunnen deze jongen alleen maar groeien. Hopelijk spelen een aantal jongens zich in de kijker bij buitenlandse clubs om nog beter te worden. Mark my words als ze de volgende wedstrijd weer zo spelen halen ze de volgende ronde!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Natio Fans. Op 4 januari was erop de internationale "betting lists" niets te verdienen aan Suriname. Zij die het toch hebben gedaan, hebben een lekker zakcentje eraan overgehouden. Winnen was voor SU niet weggelegd, aldus de globale voetbalwereld. Wat op deze bewuste avond gebeurde zal lang blijven hangen op de netvliezen van de voetbal-liefhebbers. Mijn voetbaljaar kan nu niet meer stuk.In april gaan wij genieten van de U-17, die nu al enigszins wordt gevreesd, als een team met veel talenten aan boord. SU ziet men op dit moment als een land met vele jonge goede spitsen. Zijn we beland op een belangrijk kruispunt in de Caribbean conquest? Hold on.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vraag me wel een ding af.Hoe zit het nu met de plannen voor het profvoetbal?We horen er maar niks over.Is de boel dan alweer gestrand?Juist nu deze jongens op top niveau presteren,kan je ze indien ze de resterende wedstrijden winnen niet maar gewoon zo laten!Ik vind dat de SVB dit gewoonweg niet kan maken!Nergens op geen enkel medium en al helemaal niet op de SVB site zelf valt te bespeuren hoe de stand van zaken zijn m.b.t het profvoetbal.

    Mocht Natio verder komen,dan behoeft het geen betoog te vermelden dat die jongens op den duur zullen opvallen en gescout zullen worden door buitenlandse clubs wat op zich wel een goeie zaak is,maar er kunnen hier ook vervelende consequenties aan verbonden zijn.De KNVB is al dringend op zoek naar nieuw talent voor hun Oranje elftal.Als sommige van deze jongens door de KNVB worden uitgenodigd,kan je weer een situatie krijgen dat ze gebrand raken om voor Nederlandse clubs en Oranje uit te komen en afstand doen van hun Surinaamse nationaliteit wat weer tot gevolg heeft van een totale leegloop aan talent wat de SVB tot nu toe heeft!

    En dan kan er vervolgens weer helemaal van voor af aan worden begonnen om goeie talenten te vinden voor de SVB!Hoe vaak is dit ding al niet in het verleden gebeurd,jullie weten allemaal hoeveel talenten het land al is kwijtgeraakt,iedere keer diende het land als een soort van visvijver voor de KNVB!Als de SVB niet met een goede visie komt,een rotsvast plan,ben ik bang dat deze euforie weer van korte duur zal zijn.Dan zal dat natuurlijk weer geheel te wijten zijn aan het beleid van de SVB!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Het blijkt al 2-0 te zijn voor Haïti volgens deze sitehttp://www.flashscore.com/team/suriname/jefTDM4k/

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Samenvatting zag er goed uit zeg, vergeleken met de andere wedstrijden van Su die ik heb gezien leek dit gewoon ergens op. Dit was duidelijk 10 klassen hoger.

    Klasse bezig mannen en zo door blijven gaan.

    Groeten
    Laires

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriname wint na verlenging van Trinidad
Suriname wint na verlenging van Trinidad
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdMpYWsmgeyqANwSP_28LBr03JUV_c4FINFXvT8uK3zLeiBtXfEJYwEVdwFCLTagZkh0g2PRtw0nSRVFM78xnuM1H2T7hktVDCdPDL-07EIEPtSqLF_p_YXMM1yYCMSWrz1jeSuByBF_0/s1600/Trinidad+%2526+Tobago%252C+Suriname%252C+Fifth+place+play-off%252C+CONCACAF+Gold+Cup+2017%252C+Qualifier%252C+4+januari+2017.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdMpYWsmgeyqANwSP_28LBr03JUV_c4FINFXvT8uK3zLeiBtXfEJYwEVdwFCLTagZkh0g2PRtw0nSRVFM78xnuM1H2T7hktVDCdPDL-07EIEPtSqLF_p_YXMM1yYCMSWrz1jeSuByBF_0/s72-c/Trinidad+%2526+Tobago%252C+Suriname%252C+Fifth+place+play-off%252C+CONCACAF+Gold+Cup+2017%252C+Qualifier%252C+4+januari+2017.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2017/01/suriname-wint-na-verlenging-van-trinidad.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2017/01/suriname-wint-na-verlenging-van-trinidad.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content