'Zaalvoetballers denken onaantastbaar te zijn'

Column [De Ware Tijd] - Bondscoach Dean Gorré heeft naast zijn hoofdtaak, het Surinaamse voetbal naar grotere hoogten brengen, nu ook te m...


Column [De Ware Tijd] - Bondscoach Dean Gorré heeft naast zijn hoofdtaak, het Surinaamse voetbal naar grotere hoogten brengen, nu ook te maken met het probleem van nationale spelers die tegen de regels van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) in blijven zaalvoetballen. Een van hen is sterspeler Stefano Rijssel (foto), die nota bene eerder hiervoor al was geschorst. Maar na beloofd te hebben dat het niet meer zal gebeuren, werd hij weer in genade aangenomen.

Toen de SVB destijds resoluut had opgetreden, was iedereen van mening dat de moederorganisatie eindelijk ballen toonde. Maar het bleekkaru wiwiri fayate zijn geweest en de voetballers en de Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB) gaan rustig hun gang. De naam Rijssel wordt wel genoemd, maar er zijn meerdere 'SVB-spelers' die zich verbinden aan de SZVB. Zij gaan er mogelijk vanuit dat ze onmisbaar en onaantastbaar zijn, ook binnen hun eigen veldvoetbalclub. En precies daar wringt de schoen.

Het SZVB-probleem is er Ă©Ă©n van jaren. De SVB is de enige die dit probleem resoluut kan oplossen. Dat hoeft niet eens moeilijk te zijn, want het competitiereglement is duidelijk: geen speler mag bij twee clubs of lidorganisaties ingeschreven zijn. En de SZVB is lid van de SVB, maar het bestuur van de moederorganisatie durft kennelijk niet op te treden.

De SZVB werd onder het bestuur Louis Giskus toegelaten en kreeg twee jaar de gelegenheid om zaken in orde te maken. Toen de SVB duidelijk maakte dat het competitiereglement gehanteerd zou worden, trok de zaalvoetbalbond zich terug. Intussen zijn ze weer weer aangesloten maar het lijkt alsofr het competitiereglement daar niet voor geldt. Dit is niet eerlijk ten opzichte van spelers tegen wie wel maatregelen worden genomen als zij de SVB-regels overtreden.

Voetballers gedragen zich indisciplinair, maar moet de fout alleen bij hen gezocht worden of moeten ook hun clubleiding en trainer/coaches erop worden aangesproken? Vaak wordt geschermd met de geldbuidel en in deze periode van economische neergang is de keus door een sporter snel gemaakt. Dat wil zeggen dat deze bestuursleden en coaches geen drupje vaderlandsliefde hebben.

In de kwestie van Rijssel, die na de met 5-0 gewonnen interland tegen de Britse Maagdeneilanden zei voorlopig niet te zullen zaalvoetballen, was het vrijwel te voorspellen dat hij in de tweede wedstrijd van de serie tegen Mengao zou meedoen omdat zijn club, Styx, de eerste wedstrijd van de best of drie serie had verloren. De SVB moet met het eind van de zaalvoetbalcometitie in zicht nu eindelijk in het nieuwseizoen een keiharde daad stellen en de eigen regels toepassen.

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: 'Zaalvoetballers denken onaantastbaar te zijn'
'Zaalvoetballers denken onaantastbaar te zijn'
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEid73j2or_8uuzg6wiP2iitrkXB6w85lyPsAyvz7FPIBS13XaFX7E7YsH8iLjqHHCbk2AuFo1l5EbxYFbbHf-_x3QWJddNIvLt5c4uxTWWwgTK2mt4uwwp7_labDRRDC0j2rYt-EWv1D4Q/s1600/Stefano+Rijssel%252C+Zaalvoetbal%252C+2018+%25282%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEid73j2or_8uuzg6wiP2iitrkXB6w85lyPsAyvz7FPIBS13XaFX7E7YsH8iLjqHHCbk2AuFo1l5EbxYFbbHf-_x3QWJddNIvLt5c4uxTWWwgTK2mt4uwwp7_labDRRDC0j2rYt-EWv1D4Q/s72-c/Stefano+Rijssel%252C+Zaalvoetbal%252C+2018+%25282%2529.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2018/11/zaalvoetballers-denken-onaantastbaar-te.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2018/11/zaalvoetballers-denken-onaantastbaar-te.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content