Stanley Menzo droomt van Suriname

Stanley Menzo heeft een nieuwe club. De voormalig international van Oranje gaat als trainer van het tweede team van Beijing Gouan aan de sl...


Stanley Menzo heeft een nieuwe club. De voormalig international van Oranje gaat als trainer van het tweede team van Beijing Gouan aan de slag. Op een nieuw continent, in een relatief nieuwe rol. Is zijn verhuizing naar China het laatste opstapje voor het bondscoachschap van Suriname?

Meer dan een jaar zat Stanley Menzo werkloos thuis. In december 2017 vertrok hij bij Ajax Cape Town en volgde een jaar van relatieve stilte rondom zijn persoon. Dertien maanden is een lange periode, ervan uitgaande dat bij Menzo’s stekje in Zuid-Afrika geen geldbomen in de achtertuin groeiden. In april interviewde ELF Voetbal en bleef hij enorm rustig onder de situatie. “Ik vind het werk als trainer veel te leuk om er opeens mee te stoppen. Uiteindelijk kom ik echt wel weer aan een club. Of dat nou in Nederland, of in het buitenland is. Dat is ook de voetbalwereld”, legde hij uit.

Menzo vertelde ook hoe lastig het voor hem was om in Nederland aan de slag te komen. “Ik merk dat clubs veelal uit dezelfde vijver vissen. Vaak zijn dat spelers die een verleden bij de club hebben. Ik heb in Nederland alleen bij Ajax en PSV gespeeld (ook bij HFC Haarlem en AGOVV, maar die clubs zijn failliet gegaan, red.) en dus heb ik wat dat betreft weinig opties.”

En dus verlegt hij zijn pijlen net zo lief naar het buitenland. Beijing Gouan is na Lierse SK en Ajax Cape Town de derde buitenlandse club waarvoor de trainer werkzaam is. Drie clubs, drie landen, drie continenten. Net zo opvallend is dat hij bijna overal in een andere functie heeft gewerkt. Bij Lierse SK was hij hoofdtrainer en bij Ajax Cape Town begon hij als hoofd opleidingen – pas later werd hij hoofdcoach. In China lijken die functies een soort van samen te smelten: Menzo wordt coach van het tweede elftal.

Suriname
Tel zijn ervaring als keeperstrainer bij het Nederlands elftal, jaren hoofdtrainerschap in de Keuken Kampioen Divisie en een tijd als assistent-coach bij Vitesse erbij op en u ziet: er is weinig dat Menzo inmiddels niet heeft gedaan. Veelzijdigheid en mobiliteit lopen als een rode draad door zijn carrière.

En toch zal er één baan zijn waarvan Menzo ergens in zijn achterhoofd nog droomt: het bondscoachschap van Suriname. Algemeen bekend is dat de trainer iets wil terugdoen voor het voetbal uit zijn geboorteland. In mei 2018 voerden John Krishnadath, voorzitter van de Surinaamse voetbalbond, en hij gesprekken over een functie. Volgens eerstgenoemde moest Menzo laten schieten wegens ‘zijn gezinssituatie’. Toch zou hij groot potentieel zien in het Surinaamse voetbal.

Het kompas van Menzo’s carrière laat na zijn keuze voor China Noord, Zuid en Oost zien. De linkerkant van de Atlantische Oceaan ontbreekt vooralsnog. Wie weet kan hij in die toekomst, zowel letterlijk als figuurlijk, het cirkeltje rondmaken.

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Stanley Menzo droomt van Suriname
Stanley Menzo droomt van Suriname
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhz2Gf5rww4EW3FiPjIyzS0Yt0q9LVnZ-3GAWy4GNj3B-NSdPQxgchm-DPPjloKQiPdW0Z0B2LhfAUzialS675VmZ1_KEYugAMMv3oghYHEktt_SRiV6MeThGlecB88jEJw54UVSOFwsqg/s1600/Stanley+Menzo%252C+Beijing+Guoan%252C+2019.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhz2Gf5rww4EW3FiPjIyzS0Yt0q9LVnZ-3GAWy4GNj3B-NSdPQxgchm-DPPjloKQiPdW0Z0B2LhfAUzialS675VmZ1_KEYugAMMv3oghYHEktt_SRiV6MeThGlecB88jEJw54UVSOFwsqg/s72-c/Stanley+Menzo%252C+Beijing+Guoan%252C+2019.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2019/01/stanley-menzo-droomt-van-suriname.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2019/01/stanley-menzo-droomt-van-suriname.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content