Enorme concurrentiestrijd binnen Natio

Met vuur en passie probeert bondscoach Dean Gorré de mannenvoetbalselectie klaar te stomen voor de Concacaf Nations League B-ontmoeting uit ...

Met vuur en passie probeert bondscoach Dean Gorré de mannenvoetbalselectie klaar te stomen voor de Concacaf Nations League B-ontmoeting uit tegen Dominica op 5 september. Drie dagen later volgt de tweede wedstrijd in het André Kamperveen Stadion tegen groepsfavoriet Nicaragua.

"Hoe dichter bij de wedstrijden komen, hoe meer het gaat spelen met je. De jongens moeten ook klaar zijn en dan is het frustrerend om te zien dat sommige spelers niet geven wat je eigenlijk zou willen", aldus de bondstrainer. "Dan moet het vuur er af en toe uit komen. Dat is alleen goed voor ze." Natio gaat voor de volle buit in deze komende twee wedstrijden. "Ik ga gewoon voor de zes punten."

Volgens Gorré is de onderlinge concurrentiestrijd binnen het team enorm groot. Het komen tot de juiste basis-elf gaat behoorlijk veel problemen met zich meebrengen. "Ik denk dat het nu ook echt de eerste keer wordt dat ik zoveel moeite heb." Bij voorgaande selecties kon de bondscoach vrij makkelijk het basisteam samenstellen, "maar nu wordt het steeds moeilijker omdat ze dichter naar elkaar toe groeien en de kwaliteit steeds beter wordt".

Gorré heeft daarom bewust gekozen voor een eindselectie van vijfentwintig spelers. Daarnaast wil de oefenmeester twee reservespelers achter de hand houden, aangezien er totaal zes wedstrijden moeten worden gespeeld. "Er is tot oktober geen competitie, maar wij trainen wel. Als ik iemand van buiten nodig heb dan heeft die speler misschien drie weken niet getraind. Vandaar de keuze voor een iets grotere groep dan zijn deze jongens indien een beroep op hen wordt gedaan fit."

Bij het bepalen van de wedstrijdselecties zullen elke keer twee spelers afvallen. "Dus ik denk dat degene die uiteindelijk gaat afvallen ook zeer ontevreden zal zijn, maar dat is juist waar wij naartoe willen. Het gaat de overige spelers motiveren om zo goed mogelijk te presteren, want anderen staan te wachten en te springen om over te nemen."

Vorm van de dag en de prestaties tijdens de trainingen zullen volgens Gorré doorslaggevend zijn bij het bepalen van de eerste elf. De bondstrainer gelooft dat hij de meeste moeite zal hebben centraal in de verdediging en op de vleugels.

Gorré verwacht twee verschillende wedstrijden. Tegen Dominica denkt hij dat het nationale team opnieuw voldoende scoringskansen zal krijgen, "maar die moeten erin. Nicaragua is een ander verhaal want die is een sterkere tegenstander". Hij merkt op dat het Midden-Amerikaanse land sterker is dan vier jaar geleden toen Natio uit (0-1) en thuis met (1-3) verloor.

"Hun vleugelspelers bezitten zeer goede kwaliteiten, maar voor de rest zie ik niet veel verschil, want ze spelen nog steeds hetzelfde systeem." GorrĂ© analyseerde dat de Centraal-Amerikanen het 4-3-3 systeem hanteren. "Ik denk dat dit voor ons een goed systeem is om tegen te spelen." De focus tijdens de laatste trainingen vĂ³Ă³r vertrek naar Dominica dinsdag aanstaande ligt voornamelijk op de afronding.

Het gaat bij Gorré voornamelijk om het maken van de juiste keuzes voor het doel, "want wij moeten scoren". De vele gemiste kansen tegen onder andere Dominica vorig jaar zit nog vers in het geheugen van de bondstrainer. Mede door dit gelijkspel liep Suriname plaatsing voor de Concacaf Gold Cup mis. Het trainingskamp in Nederland heeft veel blootgelegd. Verdedigend meent de oefenmeester dat er goed uit ziet. "Nu moeten wij de laatste puntjes op de i zetten."

Bron: www.dwtonline.com

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Enorme concurrentiestrijd binnen Natio
Enorme concurrentiestrijd binnen Natio
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipYnr1cqLcBQnCNkOiR9yScbouSnl-xaSurRAKDGSVgsMdFxcfvEBQrDfHmQdbzJXllsm0spz76UwbpgjklukRAs90jhF3xnxowxkglCjWb4W6XBDddiX1L63lfvThnQEiXfQBhWjDD24/s320/Natio%252C+Suriname%252C+Selectie%252C+Andre+Kamperveen+stadion%252C+Training%252C+2019.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipYnr1cqLcBQnCNkOiR9yScbouSnl-xaSurRAKDGSVgsMdFxcfvEBQrDfHmQdbzJXllsm0spz76UwbpgjklukRAs90jhF3xnxowxkglCjWb4W6XBDddiX1L63lfvThnQEiXfQBhWjDD24/s72-c/Natio%252C+Suriname%252C+Selectie%252C+Andre+Kamperveen+stadion%252C+Training%252C+2019.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2019/09/enorme-concurrentiestrijd-binnen-natio.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2019/09/enorme-concurrentiestrijd-binnen-natio.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content