Roscello Vlijter blijft geloven in betere tijden

Roscello Vlijter zit nog zonder speelminuten in officiƫle wedstrijden bij zijn nieuwe club SC Telstar. De Surinaamse voetbalinternational ma...

Roscello Vlijter zit nog zonder speelminuten in officiƫle wedstrijden bij zijn nieuwe club SC Telstar. De Surinaamse voetbalinternational maakte vorig jaar de overstap van Feyenoord, waar hij voor de U19-afdeling in actie kwam, naar de eerstedivisieploeg.

Voorlopig moet hij het doen met wedstrijdminuten bij het reserveteam, dat om de twee weken een oefenpot afwerkt. "Daar kom ik wel aan spelen toe", zegt hij desgevraagd tegen de Ware Tijd. Vlijter baalt, maar houdt goede moed. "Nu zit ik in een iets mindere periode van mijn carriĆØre, maar het komt wel goed. Wij hebben een grote selectie van 26 man." Van deze groep worden slechts twintig spelers voor wedstrijden geselecteerd.

De Surinamer maakt al geruimte tijd ook van de wedstrijdselecties geen deel uit. Op de vraag waar het aan ligt zegt de Natio-speler: "Niet dat het slecht gaat, maar de trainer maakt gewoon keuzes." De twintigjarige voetballer blijft geloven in betere tijden. "Het is gewoon afwachten en blijven trainen totdat ik de kans krijgt."

Hij durft niet te stellen dat het kwijtraken van zijn paspoort tijdens deelname met de nationale voetbalselectie aan de Concacaf Nations League B-wedstrijden hem duur is komen te staan. De middenvelder verloor september vorig jaar tijdens de eerste ontmoetingen tegen Dominica en Nicaragua zijn paspoort en kon hierdoor niet naar Nederland afreizen om zich tijdig bij zijn werkgever aan te melden.

Deze situatie zorgde voor enige verontwaardiging bij Telstar-trainer Andries Jonker, die in een interview met een Nederlands medium aangaf de zaak heel ongeloofwaardig te vinden. Er werd later in overeenstemming met bondscoach Dean GorrƩ afgesproken dat Vlijter in Suriname mocht blijven tot na de ontmoetingen tegen Saint Vincent en de Grenadines in oktober.

Voetbalkenners vreesden dat de dagen van de talentvolle voetballer bij Telstar waren geteld. De aanvallende middenvelder heeft wel gesprekken met Jonker gehad, maar er zijn geen klachten over zijn gedrag. Het dialoog was vooral gericht op het verbeteren van voetbaltechnische zwakke punten. "Daarmee ben ik nu bezig." Vlijter denkt dat hij als nummer tien doelpunten ontbreekt. Een vertrek bij Telstar is naar zeggen van de jongeling niet ter sprake. "Ik wil daarover niet praten, maar eerst mezelf bij de club bewijzen en dan zien wij wel."

De beslissende Concacaf Nations League wedstrijden tegen Dominica en Nicaragua in november gingen ook voorbij aan Vlijter. Hij kreeg geen oproeping. "Dat is iets wat ik niet had verwacht, maar ook daar heeft de trainer (Dean Gorre, ... red.) zijn keuzes gemaakt." Vlijter had graag samen met Nigel Hasselbaink tegen Nicaragua willen spelen. "Een wedstrijd die wij als een finale zagen. In deze ontmoeting kon ik mezelf ook bewijzen."

Ondanks de komst van de nieuwe spelers met Surinaamse roots hoopt hij weer mee te mogen doen. "Ik ben eerlijk, het wordt moeilijk voor mij, maar je moet altijd hoop hebben." Gezien het huidige proces is mentale begeleiding van eminent belang voor de jonge voetballer. "Ik heb wel iemand", besluit Vlijter.

Bron: www.dwtonline.com

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Roscello Vlijter blijft geloven in betere tijden
Roscello Vlijter blijft geloven in betere tijden
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgrUHEzueUpkyXqYykZNtjOgfGOK2j_sd2XF4FhGbfrs4v6TG1v4UmCEGFd8QNIUqN62g_LldzVxd5yGS0woV9NWFU8AgIhJ2LjW5QhIkmwxhbjrKdpJ4og92MQaTFmAo3f3hb3b6nM0U/s320/Roscello+Vlijter%252C+Telstar%252C+2020.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgrUHEzueUpkyXqYykZNtjOgfGOK2j_sd2XF4FhGbfrs4v6TG1v4UmCEGFd8QNIUqN62g_LldzVxd5yGS0woV9NWFU8AgIhJ2LjW5QhIkmwxhbjrKdpJ4og92MQaTFmAo3f3hb3b6nM0U/s72-c/Roscello+Vlijter%252C+Telstar%252C+2020.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2020/01/roscello-vlijter-blijft-geloven-in.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2020/01/roscello-vlijter-blijft-geloven-in.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content