Ambtenaren Surinaamse overheid weigeren papieren voor profs in orde te maken

De weg naar het wereldkampioenschap voetbal in Qatar 2022 voor landen in de Concacaf-regio is ingeluid. Tijdens de loting van woensdag werd ...

De weg naar het wereldkampioenschap voetbal in Qatar 2022 voor landen in de Concacaf-regio is ingeluid. Tijdens de loting van woensdag werd Suriname in de eerste kwalificatieronde gekoppeld aan Canada, Bermuda, Kaaimaneilanden en Aruba.

Bondscoach Dean Gorré om een reactie gevraagd, zegt tegen de Ware Tijd dat de trekking niet is gegaan zoals hij had gehoopt. "Ik wilde Canada niet loten, maar het is eenmaal zo dus moeten wij ermee dealen. Als je hogerop wil komen, maakt het niet uit tegen wie je uitkomt."

Hij wijst erop dat het nooit gemakkelijk is voor een land om zich te kwalificeren voor een WK. Nu is het belangrijk dat de selectie vooral goed is voorbereid op de wedstrijd tegen Canada, "omdat Suriname in principe van de overige tegenstanders moet kunnen winnen".

Canada beschikt over een vrij sterk team, onder wie de talentvolle Alphonso Davies van Bayern München. Het negentienjarige voetbaltalent was vorige week medeverantwoordelijk voor het fikse pak slaag aan Barcelona (8-2) in de Champions League.

Gorré houdt verder rekening met Bermuda. De bondstrainer verwijst naar het goede optreden van de eilanders tijdens de Concacaf Gold Cup vorig jaar. "Wij kunnen onze borst dus nat maken." Slechts de groepswinnaars gaan over naar de volgende ronde.

Echter, Gorré gelooft dat de nationale voetbalselectie kans maakt op plaatsing, indien hij kan beschikken over de voetballers in diaspora. "Indien er een goede samenwerking is met de lokale jongens, denk ik dat wij een aardige kans maken."

Ook voor voorzitter John Krishnadath van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) is poule B de moeilijkste. Hij heeft Canada en Bermuda al zien spelen. Toch wil hij dat Suriname als nummer één uit de bus komt. Met een mix team van lokale spelers en profs met Surinaamse roots, zal het land zeker de kans daartoe krijgen.

Krishnadath: "Als jij je voor de finaleronde kan plaatsen, is het WK in Qatar dichtbij, omdat vier van de acht finalisten zich rechtstreeks plaatsen voor het eindtoernooi. En met de hulp van Surinaamse profs in het buitenland, maken wij zeker kans."

Op dit moment kan de bondscoach nog niet met zekerheid aangeven of hij over de spelers van Surinaamse komaf zal kunnen beschikken. Het gaat naar verluidt om Kelvin Leerdam, Myenty Abena, Florian Jozefzoon, Ryan Donk, Miguel Nelom, Mitchell Donald, Tjaronn Chery, Diego Biseswar en Warner Hahn.

Volgens Gorré moeten belangrijke documenten van enkele spelers door de lokale autoriteiten in orde worden gemaakt. "Alles hangt af van de overheid en ik hoop dat het snel kan gebeuren." Een ander deel wacht op de clearance van de Wereldvoetbalbond (Fifa).

Indien er problemen mochten optreden en Gorré niet over de 'diasporaspelers' kan beschikken, "zal het niet gemakkelijk worden", zucht de bondscoach. Hij wijst op de vele obstakels van de lokale spelers, die sinds maart niet hebben kunnen trainen, omdat er vanwege de coronapandemie een stilstand optrad.

De spelers in diaspora daarentegen trainen keihard met hun teams en zijn fit. Naar verluidt hebben zij ook enkele wedstrijden in de benen in voorbereiding op de competities die spoedig zullen aanvangen. "Wij moeten dealen met de Surinaamse situatie zoals die is, maar het wordt wel moeilijk."

Krisnadath is erg boos en teleurgesteld in ambtenaren of consultants, die het administratieve werk in orde moeten maken en weigeren dat te doen. "Als wij geen gebruik kunnen maken van deze spelers, is het niet onze schuld. Ook niet van de Fifa of de KNVB, maar die van deze Surinaamse ambtenaar of consultant."

De voorzitter zegt dat de Fifa de SVB sinds 13 maart om een simpele verklaring vraagt over bepaalde spelers. "Ik kan mij niet voorstellen dat mensen zich wanen meer power te hebben dan de minister en ook niet aan het 's landsbelang denken."

De bondsvoorzitter hoopt toch dat men persoonlijke principes aan de kant zal zetten. De spelers zijn bereid om samen met de lokale voetballers nog meer geschiedenis te schrijven en als rechtgeaarde Surinamer zou dit moeten worden ondersteund.

Natio maakt op 7 oktober een aanvang met het WK-kwalificatietraject. De eerste tegenstander is dan de Kaaimaneilanden. De trainingen met de lokale internationals waren nauwelijks twee weken gaande toen die weer on hold werden gezet, omdat drie spelers positief testten op het coronavirus.

Intussen is één van hen genezen. De overige twee vertonen volgens Gorré geen symptomen en het gaat goed met hen. Er worden nu mogelijkheden bekeken om het team intern bijeen te brengen. "De Covid-19-situatie is zeer lastig, maar het zijn tegenslagen, die ik niet heb zien aankomen."

Het viel de trainingsstaf meteen op dat de jongens conditioneel een achterstand hebben opgelopen. "Het is weer wennen. Er is veel werk aan de winkel." Verder ligt de lokale competitie al maanden stil. "Wij moeten roeien met de riemen die wij hebben en er gewoon het beste van maken."

Bron: www.dwtonline.com

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Ambtenaren Surinaamse overheid weigeren papieren voor profs in orde te maken
Ambtenaren Surinaamse overheid weigeren papieren voor profs in orde te maken
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQF6L8l6dOfq8ZRTrA0CiutWRwzpT1aQwUXEeU5medR5sCtYJviXOmmI0D2Q2yl0vAHd5yWgJHCaeu_02d_k2rA7fF9xKO_H-jNoOA0IyXrj1ow3w-Lz67UA6dIeehbNHCcGBSk6WlgFQ/s640/John+Krishnadath%252C+Voorzitter%252C+Surinaamse+Voetbal+Bond%252C+SVB%252C+2020.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQF6L8l6dOfq8ZRTrA0CiutWRwzpT1aQwUXEeU5medR5sCtYJviXOmmI0D2Q2yl0vAHd5yWgJHCaeu_02d_k2rA7fF9xKO_H-jNoOA0IyXrj1ow3w-Lz67UA6dIeehbNHCcGBSk6WlgFQ/s72-c/John+Krishnadath%252C+Voorzitter%252C+Surinaamse+Voetbal+Bond%252C+SVB%252C+2020.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2020/08/ambtenaren-surinaamse-overheid-weigeren.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2020/08/ambtenaren-surinaamse-overheid-weigeren.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content