KNVB: 'Zwamborn wordt geen bondscoach'

We meldden gisteren dat het Surinaamse voetbalelftal een nieuwe Nederlandse bondscoach heeft, maar dat bericht blijkt niet te kloppen. De Ne...

We meldden gisteren dat het Surinaamse voetbalelftal een nieuwe Nederlandse bondscoach heeft, maar dat bericht blijkt niet te kloppen. De Nederlandse trainer Kees Zwamborn gaat twee maanden lang aan de slag met Surinaamse jeugdspelers, niet met het nationale elftal. Suriname kennende is dit pas het begin van alle onduidelijkheid en ongeregeldheden.

Kees Zwamborn, de beoogde nieuwe bondscoach van het Surinaamse voetbalelftal, noemt berichtgeving hierover vooralsnog voorbarig. "Ik ga vrijdag naar Suriname om te praten, ik heb nog niks getekend", verklaart Zwamborn. "Ik ben nog nooit in Suriname geweest en ik wil eerst een goed beeld krijgen van de situatie daar", aldus de 57-jarige oefenmeester. Tegenover Omroep Zeeland sluit hij het bondscoachschap uit. "Als ik naar Suriname ga, is het voor de Olympische ploeg".

Het bericht over de nieuwe bondscoach verscheen woensdag in De Ware Tijd. Het salaris van Zwamborn zou betaald worden door de KNVB, de overige kosten door de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Het nieuws werd overgenomen door diverse media in Nederland en Suriname, maar navraag bij de KNVB wijst uit dat het verhaal niet klopt.

"Kees Zwamborn gaat in Suriname werken als coach en opleider van jeugdspelers, niet als bondscoach", vertelt woordvoerster Marloes van der Laan. "Hij heeft een tijdelijke aanstelling voor twee maanden. Kees hecht er zelf erg aan dat de juiste informatie naar buiten komt."

Het enige wat Zwamborn wel weet is dat de A-selectie van Suriname sinds 1980 nooit meer een cruciale rol gespeeld heeft in het Caribisch Gebied. Voor hem is het dus voorbarig te stellen dat er nu al een verbintenis is voor een langere periode met de SVB. "Ik moet de komende twee maanden een uitdaging zien te vinden om inderdaad voor langere tijd te bouwen aan het Olympische elftal. Dat vind ik helemaal niet erg", stelt Zwamborn vast. "Maar dat zal afhangen van waar ik mee geconfronteerd wordt de komende twee maanden."

Hij wil niet alleen kijken naar het spelersmateriaal, maar ook de randvoorwoorden om te weten of zijn missie in Suriname wel zinvol zal zijn. Hij vindt het dan ook jammer dat nu al een bepaald verwachtingspatroon is gewekt in de pers. Toch is hij optimistisch, anders had hij de gang naar Suriname niet gemaakt.

De SVB erkent dat ze nog nooit met Zwamborn gesproken hebben en dat dat vrijdag pas zal gebeuren. De Surinaamse bond heeft inmiddels een persbericht uitgegeven, waarin het misverstand wordt rechtgezet. Zwamborn gaat vanaf 22 januari aan de slag met de aanstaande Olympische selectie. Ook gaat hij les geven aan Surinaamse voetbaltrainers in opleiding. Na twee maanden wordt de samenwerking geëvalueerd.

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: KNVB: 'Zwamborn wordt geen bondscoach'
KNVB: 'Zwamborn wordt geen bondscoach'
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYbrOVvSX59zTZLg0OvUEZMS7nr8tJd93FQ8nuNFI0DJwWaNtCRMHiKU04rMByiC1P_2fCgNSW9t2aWTGxVpuWHtcES9rUrw5ZGHkf47oYrQP8cbW25EC0ktyzFg-D3AstiQkGGF-ipIo/s1600/Kees+Zwamborn%252C+2010+%25282%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYbrOVvSX59zTZLg0OvUEZMS7nr8tJd93FQ8nuNFI0DJwWaNtCRMHiKU04rMByiC1P_2fCgNSW9t2aWTGxVpuWHtcES9rUrw5ZGHkf47oYrQP8cbW25EC0ktyzFg-D3AstiQkGGF-ipIo/s72-c/Kees+Zwamborn%252C+2010+%25282%2529.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/01/knvb-zwamborn-wordt-geen-bondscoach.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/01/knvb-zwamborn-wordt-geen-bondscoach.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content