Natio speelt eerste oefenwedstrijd gelijk

De eerste oefenwedstrijd van het Surinaams voetbalelftal, met een selectie van onder de 23 jaar, is onder bondscoach Cornelis ‘Kees’ Zwambor...


De eerste oefenwedstrijd van het Surinaams voetbalelftal, met een selectie van onder de 23 jaar, is onder bondscoach Cornelis ‘Kees’ Zwamborn in 0-0 geëindigd. In het Franklin Essed Stadion was Kamal Dewaker (KD), koploper in de eerste klasse, de eerste sparringpartner. KD heeft bewezen een waardige lijstaanvoerder te zijn. De ploegen deden niet onder voor elkaar en probeerden elk van achteren uit op te bouwen. In de eerste helft had de selectie een licht overwicht.

Bij vlagen werden vooral aan de rechterkant enkele goede aanvallen opgezet. De kansen werden echter allemaal verprutst. In de tweede helft viel het geduld aan beide kanten iets weg. De duels werden iets feller en vooral KD was fysieker. Ook in deze speelperiode waren er aan beide kanten enkele grote missers.

De bondscoach zegt dat er een disbalans is in de selectie, omdat hij over weinig verdedigers beschikt. Enkele spelers op die positie zijn om uiteenlopende redenen afgevallen. Om die reden werkt Zwamborn aan een ander speelsysteem. Hij speelt met vier verdedigers, twee middenvelders daarvoor en een aanvallende middenvelder. De twee vleugelverdedigers hebben de taak naar binnen te komen om wat compacter te staan op het middenveld.

Op de afgelopen zes trainingen is er vooral aan de zoneverdediging gewerkt. Het liep niet altijd goed door de opkomst die minder was. "Wij hebben de vorige week wat problemen gehad met de opkomst, waardoor wij een paar dingen niet hebben kunnen doortrekken", stelt de bondscoach. Hij toont echter begrip, omdat de jongens midden in de competitie zitten.

Sylvian Sedney (foto: links, met een verdediger van Kamal Dewaker), Sergio Moentari en Miguel Fer zijn nieuw bij de selectie en mochten gelijk opdraven. Zwamborn is tevreden over het trio. Met de andere spelers droeg dit trio bij tot een prima opkomst bij de eerste oefenpot. De trainer vindt het te vroeg om te stellen of er vooruitgangen zijn geboekt. Wel zijn er volgens hem wat fouten gemaakt in de opbouw van achteren uit. Dat er kansen zijn gecreëerd en weinig zijn weggegeven vindt hij prima.

Hoewel hij bij de oefenwedstrijden niet op het resultaat let, had Zwamborn graag gezien dat de kansen waren benut en dat de wedstrijd met 3-0 of 4-0 was gewonnen. "Dat is niet zo heel belangrijk, maar het is wel leuk", zegt hij wat teleurgesteld.

Tijdens de wedstrijdbespreking zijn aanvallende en verdedigende zaken besproken. "Waar ga je verdedigen, waar beginnen de spitsen te verdedigen, de rol van vleugelverdedigers en de snelle omschakeling", waren punten waarop gelet is. Vooral in de eerste helft zijn die naar tevredenheid uitgevoerd. Hij moest de tactiek wel enigszins veranderen, omdat Kamal Dewaker de bal achterin bleef spelen, waardoor Giovanni Drenthe, die als nummer tien speelde, meer naar voren de druk moest zetten.

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Natio speelt eerste oefenwedstrijd gelijk
Natio speelt eerste oefenwedstrijd gelijk
http://i41.tinypic.com/wsp5e0.jpg
http://i41.tinypic.com/wsp5e0_th.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/03/natio-speelt-eerste-oefenwedstrijd.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/03/natio-speelt-eerste-oefenwedstrijd.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content