Stagnatie stabiliteit Olympische selectie

Stabiliteit brengen in een vaste kern van de nationale voetbalselectie stagneert door omstandigheden die bondscoach Kees Zwamborn (foto) nie...


Stabiliteit brengen in een vaste kern van de nationale voetbalselectie stagneert door omstandigheden die bondscoach Kees Zwamborn (foto) niet in eigen hand heeft. Hij klampt zich vast aan de bijdrage en medewerking van de clubtrainers vandaar dat er een tweede bijeenkomst heeft plaatsgevonden met de oefenmeesters. De opkomst was goed, vindt SVB-voorzitter Louis Giskus. "Dit keer hebben wij gekozen bij te praten in een ontspannen, gezellige sfeer."

Hij is tevreden over de actieve participatie van de clubtrainers die in alle openheid hun zienswijze over het trainingsbezoek hebben besproken. Clubtrainers hebben zich ook over beklaagd dat sommige spelers wegblijven van de trainingen zonder dat zij een oplossing voor dat probleem kunnen bedenken.

Zwamborn wil niets van doen hebben met het verzuim, maar zegt begrip te hebben voor een aantal gewoonten en omstandigheden die het trainingsbezoek negatief beïnvloeden. "Maar als puntje bij paaltje komt en wij richting Olympische Spelen koersen, zal hierin verbetering moeten komen. Je kunt kort door de bocht zeggen dat de jongens verplicht zijn de trainingen tweemaal per week te bezoeken, maar ik denk dat de problemen dieper liggen. Coaches die voor mij hier zijn geweest hebben mij ook op de hoogte gesteld van het slechte trainingsbezoek. Je kunt dan hard tegen aan gaan en ze verplichten te komen en sancties treffen, maar dan heb je misschien binnen een maand geen selectie meer."

Zwamborn is de uitdaging aangegaan en wil onder de gegeven omstandigheden kijken hoe dat zich ontwikkelt, maar als er geen verandering in komt betwijfelt hij of gestelde doelen bereikt zullen worden. "Ik wil me eerst verzekeren van een constante groep en daarna kan ik een definitief plan schrijven. De contouren daarvan heb ik wel in mijn hoofd."

Hij vindt het een tegenslag dat de speeldata van de Digicel Caribbean Championship nog niet bekend zijn. "Je kan niet naar iets toe werken. Dat is erg lastig. Je kunt nu allerlei mooie dingen op papier zetten, maar als je nog geen vaste groep kan vormen waarmee je twee keer per week aan de slag moet, wordt het moeilijk."

Er wordt een goed contact met de clubtrainers opgebouwd die een belangrijke bijdrage kunnen leveren. Daarnaast vindt hij dat een aantal randvoorwaarden nodig zijn, zoals de inrichting van de competitie, de situaties bij de clubs en de infrastructuur. "Serieus zal over semi professionalisme nagedacht moeten worden. Door middel van een contract kunnen veel hogere eisen worden gesteld. Bij die status kan overdag getraind worden. Als de randvoorwaarden niet komen, heb ik een zwaar hoofd."

Zwamborn zegt tot mei de gelegenheid te hebben na te denken of hij doorgaat met de selectie. Zijn gezin heeft bij het nemen van dat besluit ook een belangrijke inbreng.

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Stagnatie stabiliteit Olympische selectie
Stagnatie stabiliteit Olympische selectie
http://i39.tinypic.com/34hux40.jpg
http://i39.tinypic.com/34hux40_th.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/03/stagnatie-stabiliteit-olympische.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/03/stagnatie-stabiliteit-olympische.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content