Surinaamse Voetbalbond hekelt beleid CFU

Suriname is weer eens de dupe van het dictatoriale beleid van de Caribische Voetbalunie (CFU). De regionale overkoepeling heeft deze keer zo...


Suriname is weer eens de dupe van het dictatoriale beleid van de Caribische Voetbalunie (CFU). De regionale overkoepeling heeft deze keer zonder afstemming de poule gewijzigd. SVB-voorzitter Louis Giskus (foto) vindt de programmawijziging "heel erg vreemd". "Maar wij zijn dit gedrag van de CFU al gewend. Het is vervelend, maar wij kunnen er niets tegenaan doen. Zij bepalen het programma."

Ook SVB-directeur Gordon van Sichem vindt het nodeloos om de CFU om een verklaring te vragen. "Het is al geschied en je weet bij voorbaat dat er niets er tegenaan gedaan zal worden." Het is niet de eerste keer dat de CFU de Surinaamse Voetbalbond een hak zet. De voorronde van de Digicel Caribbean Championship werd eerder zonder enig overleg van maart verschoven naar augustus. De voorzitter weet dat de CFU achterloopt op de andere regionale bonden. "Zij hebben geen vast programma, waarop je jouw beleid kan uitstippelen."

Nu is ook de poule gewijzigd. Aanvankelijk zat Suriname met Antigua en Barbuda, Saint-Martin en de Nederlandse Antillen in een groep. De CFU heeft nu bepaald de Antillen te vrijwaren van kwalificatiewedstrijden. Die stap is volgens ingewijden "zeer onbegrijpelijk", omdat Suriname op de ranglijst veel hoger staat dan de Antillen.

Op de plaats van de Nederlandse Antillen is nu Cuba ingedeeld met Suriname. Statistisch gezien is dat iets nadeliger voor Suriname, omdat het nationaal team nog nooit heeft kunnen winnen van Cuba. Van de poules gaan alleen de nummers één en twee beste runners-up verder.

Giskus vindt het vreemd dat de Antillianen hoger gewaardeerd zijn dan de Cubanen. "In principe moesten zij Cuba hoger waarderen." Aan de andere kant vindt Giskus het een hele uitdaging voor Suriname. De veranderde situatie is intussen uitgelegd aan de spelersgroep. "Wij zullen gewoon ervoor moeten gaan. Wij moeten bewijzen dat wij onder alle omstandigheden kunnen presteren. Wij willen niet dat wij voorgetrokken worden."

De voorzitter vindt het een pluspunt dat Suriname de Cubanen direct in de eerste wedstrijd ontmoet. "Je kan direct hard er tegenaan gaan." Hij verduidelijkt evenwel dat de andere gasten, ondanks die iets minder sterk zijn, niet onderschat moeten worden. De voorrondewedstrijden worden tussen 18 en 22 augustus gespeeld op Antigua Recreation Ground op Antigua en Barbuda.

Schema: Suriname - Cuba (18 augustus); Saint-Martin - Suriname (20 augustus); Antigua en Barbuda - Suriname (22 augustus).

COMMENTS

BLOGGER: 8
  1. Mijne heren,

    Ik was vanaf 7 maart uitlanding en bij mijn terug reis ben ik de Sur. jeugspelers met treiner enz. op T&T airport tegen gekomen.
    En ben benieuwd tegen wie zij zijn tegen gekomen en de resultaat a.u.b.
    Ook wil ik graag weten of er in mijn afwezigheid nog meer wedstrijden door de jeug Natio is gespeeld.

    Uw informaties stel ik o prijs.

    Met vriendlijke groeten,

    Amersingh

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op het CONCACAF U-20 Championship moesten ze tegen de Verenigde Staten (4-0) en Panama (3-0) spelen. Beide wedstrijden zijn verloren. Als je door het archief gaat van de berichten, zal je zien dat er een aantal oefenwedstrijden zijn gespeeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik woon zoveel jaren in Colombia. Ik heb bepaalde wedstrijden van Suriname gezien in het buitenland via de televisie. Ik kom tot vele conclusies: het voetbalteam reflecteert geen concepten op het veld,de defensie is niet compact bij het aanvallen (het creëren van 4 verdedigers en 4 spelers die ondersteunen), de vleugelspelers moeten op de snelheid richten, de bal moet je niet zo snel verliezen ( de driehoek stategie (spel) moet je weten te verspreiden op het veld), de spelers moeten penetreren in het doelgebied en ondersteuning krijgen van andere spelers (denkvermogen en slimheid)
    Sport socioloog
    John Harold Biervliet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik woon zoveel jaren in Colombia. Ik heb bepaalde wedstrijden van Suriname gezien in het buitenland via de televisie. Ik kom tot vele conclusies: het voetbalteam reflecteert geen concepten op het veld,de defensie is niet compact bij het aanvallen (het creëren van 4 verdedigers en 4 spelers die ondersteunen), de vleugelspelers moeten op de snelheid richten, de bal moet je niet zo snel verliezen ( de driehoek stategie (spel) moet je weten te verspreiden op het veld), de spelers moeten penetreren in het doelgebied en ondersteuning krijgen van andere spelers (denkvermogen en slimheid)

    Sport socioloog
    John Harold Biervliet

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Innovatie in de voetbaltrainingsmethode
    Vele braziliaanse voetbalteams trainen op het ritme van samba. Sommige colombiaanse voetbalteams trainen op het ritme van cumbia. Een nationaal voetbalteam moet ook een nationale identiteit hebben op het voetbalveld. Een voetbalteam moet ook een vrolijke expressie hebben op het veld. De voetbalspelers moeten vrolijk spelen en zo staan zij niet onder een druk van een groot publiek. Het voetbalspel heeft ritme (tempo) en pauze. De Surinamers houden van muziek en danzen. Ik denk dat de surinaamse voetbalspelers op de kawina muziek moeten trainen. Met andere woorden, je moet de bal zolang mogelijk circuleren onder een ritme (je moet pauze hebben) en weten wanneer je moet aanvallen.

    Sport socioloog in Colombia
    John Harold Biervliet

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lichamelijke Oefeningen, Voedingscontrole en Sportieve Medische Kennis voor Voetbalspelers.

    In Medellin (Colombia) bestaat een Sport Instituut voor een Hoog Rendement. De voetbalspelers moeten allerlei lichamelijke oefeningen doen (het opheffen van gewicht, het gebruik maken van de statische fiets (spinning) enz.) De voetbalspecialisten met sportieve medische kennis bekijken de volgende elementen van de voetbalspelers: lichaamstechniek, lichaamsbouw, lichaamsgestel, lichaamsvetgehalte, hart-analyse en ademhalingstest. Zij observeren bepaalde bio-type. Onder BIO- TYPE verstaat men het volgende: voetbalspelers die een speciale lichaamstechniek en lichaamsbouw bezitten (spierstelsel m.b.t. de massa) en een lengte hebben tussen 1.80 - 1.90. Bijvoorbeeld: de voetbalspelers van de defensie van het braziliaanse nationale voetbalteam hebben een goede bio-type. Ik denk dat in Suriname ook voetbalspelers bevinden met een speciale bio-type.

    Sport-socioloog vanuit Colombia
    John Harold Biervliet

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De SVB moet een basis- proces voor Suriname creëten
    1. De SVB moet een scholen- systeem voor voetbalspelers tussen 6 en 12 jaar/13-17jaar opbouwen.Elke zaterdag moeten de ouders hun kinderen naar verschillende voetbalscholen begeleiden. Men kan spreken over een GRASS ROOT DEVELOPMENT. Men kan ook zeggen een FOOTBALPLAYERS SEEDLING
    2. De SVB moet een wijkensysteem voor voetbalspelers tussen 6 en 12 jaar /12-17 jaar/17-20 jaar creëren. Het organiseren van voetbaltoernooien in deze categorieën.
    3. De SVB moet ook voetbalscholen creëren in bepaalde wijken van Paramaribo.
    4. Verder moet de SVB ook een districten systeem voor voetbalspelers opbouwen.
    5. De SVB moet een school voor keepers (doelverdedigers) creëren. In Colombia heb je twee bekende scholen voor keepers. De bekende doelverdediger, René Higuita, begon zijn carriére in een school voor keepers in Medellin. Een keeper moet de leiding geven en bepaalde fouten op tijd corrigeren in de defensie van een team. Hij moet bepaalde basis- technieken beheersen.
    6. Het voorafgaande ontwerp heeft te doen met een goede voetbal-structuur in een land die in de toekomst goede (vruchten) resultaten kan opleveren.
    N.B: De donatie van voetbalschoenen en ballen moet vanuit Nederland komen.

    Sport-socioloog
    John Harold Biervliet

    BeantwoordenVerwijderen
  8. FOUTIEVE CONCEPTIE (tactisch spelen ?)
    Elk land moet zijn eigen voetbalspel ontwikkelen. De ontwikkeling van een land heeft relatie met de ontwikkeling van het voetbalspel. De Zuid-Amerikaanse landen hebben hun eigen identiteit en stijl wat voetbalspel betreft. De Brazilianen houden van hun jogo bonito (mooi spel). Het spel lijkt op het weven of vlechten van iets. Zij hebben snelle vleugel spelers en weten te penetreren in het doelgebied. De Argetijnen houden van hun snelle non-stop ritme. (Tango Ritme) Zij gaan van achter naar voren en omgekeerd. Zij kennen uit het hoofd hun partner-positie. De Uruguayers hebben een non-stop pressing systeem met drie snelle voorspelers. Elke voetbalspeler moet een tegenstander goed bewaken en obstrueren. De Colombianen hebben twee systemen. Op de eerste plaats, het centeren. Zij hebben een centrale of middenspeler (Pibe Valderama)die de bal strategie weet af te geven. De bal gaat altijd naar de centrale speler. Op de tweede plaats, hebben zij de bijenaanval. Als de tegenstander de bal heeft, zijn er direct twee voetbalspeles op hem. Zij hebben vier snelle voorspelers die weten te penetreren in het doelgebied.(Offensief spelen)
    De Zuid-Amerikaanse voetbal commentators zeggen dat de Caraibische voetballanden geen ideeën reflecteren op het veld. Zijn hardlopers zonder concepten. Als Suriname altijd moet spelen met deze Caraibische landen is het moeilijk om het surinaamse voetbalspel te verbeteren. Let wel, Honduras heeft een goede colombiaanse trainer. Costa Rica had in het verleden ook een colombiaanse trainer. De twee landen hebben zuid-amerikaanse concepten. Mexico speelt een zuid-amerikaans spel. Men moet de mentaliteit veranderen. (Planning-Wil-Moed)

    Ik wou suggeren dat de surinaamse jeugdteams naar Brazilie moeten reizen. De surinaamse jeugdteams moeten participeren in bepaalde voetbaltoernooien en zo leren zij velen concepten in bepaalde steden van Brazilie. Ik weet dat het kan. Ook heb je voetbalscholen voor buitenlandse trainers in Brazilie, Argentinië en Colombia. Ik weet dat de surinaamse voetbalspelers superieur zijn m.b.t. de caraibische voetbalspelers. De nederlanders weten het ook daarom maken zij gebruik van deze voetbalkwaliteiten van de surinaamse voetbalspelers.

    Sport-socioloog vanuit Colombia
    John Harold Biervliet

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Surinaamse Voetbalbond hekelt beleid CFU
Surinaamse Voetbalbond hekelt beleid CFU
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQohu-ZY2VyFsCyxmq3Bmgq3b3I1pckgm3zsAZ3u-hOy0jKS8SySKFzwfbgeYPLvdIELAcwJNTTaeo347gWWdA8YyvIcI-BgzlTcFAN2MAQw9zRvjuWE3vMgcGIvBRLZLRyrGRFXAm5Iw/s1600/Louis+Giskus.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQohu-ZY2VyFsCyxmq3Bmgq3b3I1pckgm3zsAZ3u-hOy0jKS8SySKFzwfbgeYPLvdIELAcwJNTTaeo347gWWdA8YyvIcI-BgzlTcFAN2MAQw9zRvjuWE3vMgcGIvBRLZLRyrGRFXAm5Iw/s72-c/Louis+Giskus.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/07/surinaamse-voetbalbond-hekelt-beleid.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/07/surinaamse-voetbalbond-hekelt-beleid.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content