Suriname U-23 gaat door naar volgende ronde

De Surinaamse U-23 selectie heeft zich weten te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde op weg naar de Olympische Spelen 2012. In het An...


De Surinaamse U-23 selectie heeft zich weten te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde op weg naar de Olympische Spelen 2012. In het André Kamperveen stadion werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen Jamaica. Met deze uitslag hebben beide teams 7 punten behaald in drie wedstrijden, maar door een beter doelsaldo is Suriname uiteindelijk groepswinnaar geworden.

Jamaica domineerde de ontmoeting en liet beter voetbal zien dan Suriname. Bij onze landgenoten ging het nogal stroef, waarbij veelvuldig lange ballen werd gespeeld. De potige Jamaicaaanse spelers konden daardoor steeds wegwerken en de bal zo in de ploeg houden. In een spannende eerste helft kwamen Suriname noch Jamaica tot scoren.

In de tweede helft deelde het Surinaams elftal met spelers onder de 23 jaar de eerste klap uit; 1-0. In de 13e minuut maakte Stefano Rijssel een mooie actie op de rechtervleugel, waarbij een overtreding op hem werd begaan. Giovanni Drenthe belastte zich met de vrije trap en schoot raak. De Jamaicaanse verdediger Keithy Simpson had geen schijn van kans.

De vreugde aan Surinaamse zijde duurde slechts vijf minuten. De ingevallen Kemal Malcolm wist namelijk een blunder van doelman Obrendo Huiswoud af te straffen; 1-1. Drie minuten hierna maakte Alanzo Adlam een prachtige actie over links en bediende Andrae Bernal op maat. Bernal kopte het leder binnen; 1-2.

Lange tijd zag het er naar uit dat Jamaica de overwinning binnen had en zeker was van de volgende ronde. Totdat in blessuretijd een penalty werd gegeven aan Suriname. Met nog enkele minuten te spelen omspeelde de hardwerkende Stefano Rijssel in het strafschopgebied twee spelers van Jamaica om daarna te worden gevloerd. Verdediger Friso Mando ging achter de bal staan en schoot de bal binnen; 2-2.

Hoewel de wedstrijd nog niet was afgefloten door de scheidsrechter renden dolblije supporters van Suriname het veld op. Jamaica pikte dit niet en spelers en trainer vlogen op de arbiter af. Er vielen klappen en de politie moest het veld opkomen om de orde terug te brengen. Het duurde ruim een kwartier voordat de boel gekalmeerd werd. De arbiter uit Barbados, Trevor Taylor, floot voor het einde wat eigenlijk betekent dat Suriname met de 2-2 stand door gaat in de volgende ronde van het U-23 Olympische kwalificatietoernooi.

De belangen waren groot want Jamaica zou bij winst overgaan. Volgens de voorzitter van Surinaamse Voetbalbond, Louis Giskus, moet Suriname nu de beslissing van de wedstrijdcommissie en de arbiter afwachten. Giskus denkt dat 'wij er goed vanaf zullen komen'. Er kunnen volgens de regels van de FIFA sancties volgen.

Het is voor het eerst in 20 jaar dat de Olympische voetbalselectie van Suriname zich weer weet te plaatsen voor de volgende ronde. In de volgende ronde voegt Suriname U-23 zich bij Trinidad & Tobago, Cuba en St. Kitts & Nevis. De twee beste landen uit die poule zullen zich plaatsen voor het Olympische CONCACAF-kwalificatietoernooi.

In de wedstrijd eerder op de dag won St. Vincent & the Grenadines met 2-0 van de Cayman Islands. St. Vincent eindigd hierdoor op de derde plaats in Groep A en de Cayman Islands op de vierde plaats.

COMMENTS

BLOGGER: 7
  1. Ik ben verrast door de Jamaicaanse onsportiviteit. Jamaica is gewoon een slechte verliezer en hun gedrag is het beste voetbal land in de caraiben onwaardig.

    Over het algemeen was het niet een mooie wedstrijd. Su moet betere vleugelverdedigers en snellere middenvelders opstellen willen ze naar de CONCACAF finale. Het centrum achterin en de aanvallers zijn ok.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lastige wedstrijd was het voor Suriname.

    Jamaica domineerde de hele wedstrijd. Het zag ernaar uit dat ze met een kleine overwinning naar huis zouden gaan. Geheel tegen de verhoudingen kwam Suriname middels en vrije trap op 1- 0. Opluchting en ik had alle hoop op plaatsing. Verslapping kostte Suriname 2 doelpunten en niets leek erop dat we het nog zouden halen.

    Combinaties, lange ballen in de diepte , niets lukte. Het was echt weer Boeroe die ook de hoop opgegeven had voor samenspel met zijn mede spelers.

    Met een instelling van gie mi a bal, laat me wat proberen, zwierf hij door het gebied van Jamaica op de hielen gezeten door de Jamaicanen. Onder druk moest hij helemaal uitwijken naar de achterlijn buiten het gebied. Toch gaf hij niet op, keerde terug in het gebied en lokte een strafschop uit, 2 - 2.

    Dankje wel Boeroe.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Eltoro,

    Talenten en betere voetballers hebben we niet.
    Snellere voetballers zijn er ook niet. Wat je op het veld ziet is een weerspiegeling van het niveau van onze compa. Onze handellingssnelheid is erg laag en je kan de jongens niet kwalijk nemen.

    Ik ben blij met de volgende ronde. Maar qua voetbal ontbreken we voetbaluren in de benen en daardoor is onze handelingssnelheid veel minder dan landen als trinidad en Jamaica.

    Zelfs Boeroe heeft het ondervonden tijdens zijn stage in Begie. Jammer voor zo'n talent. Ik hoop dat hij de kans krijgt zijn niveau op te krikken buiten de grenzen dan zullen we zeker veel van hem zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wedstrijdcommissie afwachten?? zal wel!
    Jaaaaaaaa 20 jaar geleden jaaaaaa, toen waren het neefjes van mij, en jongens waarmee ik in de jaren Tachtig, onder andere bij Fc De Rest in de jeugd, had gevoetbald -voorstopper;)-; die toen de sterren van de hemel speelde jaaaaaaaa!!
    (kan een Emilio Limon niet als dispensatie speler worden toegevoegd aan de selectie -die speler is toch nog geen 23 jaar, denk ik zo- ?)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Emilio Limon is geboren op 7 december 1988. Spelers uit de huidige voetbalselectie moeten na of op 1 januari 1989 geboren zijn.

    Dispensatiespelers (drie oudere spelers per team, red.), kunnen pas toegevoegd worden aan de selectie als het eindtoernooi, dus de Olympische Spelen 2012 wordt bereikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jammerrrrrrrrrrrrr @Raj!! dan zal 't wel het eindtoernooi gaan worden! were trust on 'Boeroe'!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. We hebben wel betere voetballers en talenten! Het verschil zit erin dat wij (Surinamers), te trots of nationalistisch proberen te zijn. Dit jong team van Jamaica is een lokaal team. De A- selectie bestaat uit alleen Jamaicanen die in MLS, Canada, Schotland en Engeland voetballen. Enkelen van deze Jamaicaanse spelers kennen het eiland Jamaica van horen zeggen. Suriname heeft 500 prof voetballers buiten die WILLEN uitkomen voor Suriname en daar zijn de talenten en betere voetballers voor dit U23 team.

    Als SVB deze groep jonge voetballers niet wil frustreren dan zullen ze de nodige kwaliteiten moeten inbrengen. SVB, de jongens hebben hun werk gedaan, jij bent nu aan zet!

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriname U-23 gaat door naar volgende ronde
Suriname U-23 gaat door naar volgende ronde
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxyIxTAl0TQWlTRPVC7-YTTSG9uw2lbltv6cP5gaDPv7bHHZy5FYry7JFG2P9C4bIYi7eM0SpHyhHEZqF8FEoEoItYX1UckClCIb8kAuAdE3lpbZPgUcB02U6Z2ua4mayakRmzzNkZHuE/s1600/Suriname+U-23%252C+Jamaica+U-23%252C+Voetbal%252C+Kwalificatie%252C+Olympische+Spelen+2012%252C+7+augustus+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxyIxTAl0TQWlTRPVC7-YTTSG9uw2lbltv6cP5gaDPv7bHHZy5FYry7JFG2P9C4bIYi7eM0SpHyhHEZqF8FEoEoItYX1UckClCIb8kAuAdE3lpbZPgUcB02U6Z2ua4mayakRmzzNkZHuE/s72-c/Suriname+U-23%252C+Jamaica+U-23%252C+Voetbal%252C+Kwalificatie%252C+Olympische+Spelen+2012%252C+7+augustus+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/08/suriname-u-23-gaat-door-naar-volgende.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/08/suriname-u-23-gaat-door-naar-volgende.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content