Suriname U-23 wint ook van St.Vincent

In het pre-Olympisch toernooi heeft de U-23 selectie van Suriname wederom goede zaken gedaan. Waar Jamaica slechts met 1-0 won van de Cayman...

In het pre-Olympisch toernooi heeft de U-23 selectie van Suriname wederom goede zaken gedaan. Waar Jamaica slechts met 1-0 won van de Cayman Islands, was Suriname snel klaar met St. Vincent & The Grenadines. Het werd 3-1 voor Suriname, een stand die reeds voor rust was bereikt. Giovanni Drenthe scoorde 2 keer, Giovanni Waal schoot ook een keer raak. Zondag wordt de laatste wedstrijd gespeeld, waarbij Suriname om 18.00 uur het opneemt tegen Jamaica. De winnaar van deze wedstrijd gaat over naar de volgende ronde.

Suriname startte gisteravond tegen St. Vincent & the Grenadines met dezelfde elf die in de eerste wedstrijd tegen Cayman Islands begon. Verdediger Wirender Somai was vanwege een blessure twijfelgeval, maar werd voor deze wedstrijd fit verklaard. In het doel startte dus Obrendo Huiswoud, in de achterhoede Sergio Darson, Giovanni Alleyne, Friso Mando en Wirender Somai, op het middenveld Fabian van Dijck, Giovanni Waal, Stefan Banetti en in de voorhoede Giovanni Drenthe, Stefano Rijssel en Xaviero Perk.

Drenthe opende reeds in de 4de minuut de score voor Suriname middels een keihard schot (1-0). St. Vincent & the Grenadines liet zich niet uit het veld slaan en nam de wedstrijd over. De gelijkmaker kwam in de 19de minuut via Wendell Cuffy (1-1). Maar dat Drenthe de laatste tijd op dreef is, bewees hij in de 24ste minuut. Een machtige pass van Stefano Rijssel werd prachtig afgerond door de spits van Excelsior (2-1).

In de 38ste minuut kwam Suriname op een 3-1 voorsprong, nadat Waal keihard schoot op het doel van Dwaine Sandy van St. Vincent. Sandy stopte de inzet een beetje, maar niet genoeg, waardoor deze toch in het doel belandde. Alleyne zette Suriname bijna op 4-1, toen zijn vrije trap nog net tot hoekschop werd verwerkt door Sandy.

In de tweede helft deed het Surinaams elftal U-23 het iets rustig aan. Het werd een saaie vertoning zonder doelpunten. Een tegenslag van Suriname is dat verdediger Alleyne in de kraker tegen Jamaica niet van de partij zal zijn. Hij kreeg tegen St. Vincent zijn tweede gele kaart.

In de eerste wedstrijd van de dag werd het bijna een verrassing tussen de Cayman Islands en Jamaica. De 'Young Reggae Boyz' hadden een moeilijke opgave tegen de stugge jongens van de Kaaiman Eilanden. Hoewel ze in de 15de minuut een 1-0 voorsprong namen middels Alonzo Adlam, kon Jamaica niet meer scoren in deze wedstrijd. De Cayman Islands waren dichtbij de gelijkmaker, toen ze in de 54ste minuut een vrije trap tegen de deklat schoten.