Buitenlandse bondscoach te duur voor SVB

Een buitenlandse bondscoach blijkt voor de Surinaamse Voetbalbond (SVB) te veel geld te kosten. Het bewind van Giskus heeft sinds de bestuu...


Een buitenlandse bondscoach blijkt voor de Surinaamse Voetbalbond (SVB) te veel geld te kosten. Het bewind van Giskus heeft sinds de bestuursverkiezing eind maart getracht een bondscoach buiten Suriname te vinden voor het nationale voetbalelftal. Na ruim 5 maanden is er nog geen schot in de zaak gekomen en zit Natio momenteel zonder bondscoach.

In april dit jaar was de voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), Michael van Praag op bezoek in Suriname en met hem was er al gesproken over dit punt. In mei volgde een bezoek van de SVB aan Nederland, waar deze zaak weer werd besproken. De voorkeur ging uit naar een Nederlandse coach, vanwege de bestaande relaties met de KNVB en het land zelf.

Volgens SVB-voorzitter Louis Giskus spelen de financiën een grote rol bij het aantrekken van een buitenlandse coach. ‘We zijn al die tijd bezig geweest om te kijken hoe we het salaris van een buitenlandse bondscoach kunnen betalen. Volgens mij kost de goedkoopste al ruim € 15.000 per jaar. Daarbij komen nog de uitgaven voor vervoer en verblijf in Suriname, waarnaast de trainer ook een aantal keren per jaar naar het buitenland moet afreizen. Door deze zaken worden de totale kosten hoger, terwijl de nationale selectie van Suriname niet zoveel wedstrijden speelt.’ Giskus haalt aan dat zelfs de voetbalbond van Trinidad en Tobago heeft afgezien van het werken met een buitenlander. De bondscoach van de Soca Warriors is nu een oud-Warrior.

Het aantrekken van een buitenlandse coach is echter niet van de baan. Het bestuur Giskus is nog steeds bezig te kijken hoe het toch kan worden bekostigd. Bij het bezoek van Van Praag eerder dit jaar was er een constructie, waarbij de KNVB de SVB zou helpen met een bondscoach. Het salaris zou dan betaald worden door de KNVB, terwijl de SVB de rest zou bekostigen.

Suriname heeft in het verleden ook buitenlandse bondscoaches gehad. De meest succesvolle was de Nederlander Rob Groener (foto: 1e van links), die in de jaren tachtig het goed deed met de nationale selectie. Tot een WK eindronde kwam hij echter niet.

In 2003 werd de Uruguayaan Edgardo Bone Baldi aangesteld als bondscoach. Hij was toen trainer van de Surinaamse voetbalclub Royal’95 en had als enige gereageerd op de openstaande functie bij de SVB. Baldi moest voor US$ 1.000 de nationale selectie vier maanden leiden. Zijn hoofddoel was het halen van het WK 2006 in Duitsland, maar ook hij faalde. Baldi die verschillende Braziliaanse clubs getraind had voordat hij naar Suriname kwam, trainde na zijn bondscoachschap een club in Venezuela.

Daarna kwam de Nederlander met Surinaamse roots, Leo Koswal sr. (foto: 2e van links), in 2006 aan het roer. Na ruim 8 maanden aan de leiding te zijn geweest, werd deze dienstbetrekking beëindigd vanwege een groot verschil in inzichten. In de periode Koswal had Natio geen enkele wedstrijd gespeeld. De opvolger van Koswal werd Kenneth Jaliens (foto: 3e van links), die het wederom ook niet lukte om de eindronde van een WK te halen.

De laatste bondscoach was Wensley Bundel (foto: 4e van links), die geassisteerd werd door Arnold Burleson. In juni, na de Parbo Bier Cup 2009, liep zijn 4 maanden durende contract af. Na die periode zou in feite de buitenlandse bondscoach moeten aantreden, maar die is er nog niet.

COMMENTS

BLOGGER: 2
  1. Trinidad heeft nu voor een oud-warrior gekozen omdat Maturana (Peruaan) de laan uit werd gestuurd nadat de eerste wedstrijden in de WK kwalificatie waren verloren. Met de oud-warrior staat Trinidad nu op een laatste plaats in de kwalificatie poule en is reeds uitgeschakled. Trinidad heeft evenwel furore gemaakt met Beenhakker(Nederlander). Giskus moet niet liegen. Financien was nooit een probleem voor de Trinidadiaanse voetbalbond. De voorzitter van de trinidadiaanse voetbal bond is gewoon slimmer en zorgt er voor dat de overhied dat betaalt. Trinidad wist dat meedoen aan een eind toernooi hun land positeif kon brengen op de internationale/wereld kaart. Het is Giskus zijn taak om dat aan de fossielen uit te leggen. Maar,,,, hij faalt al ..tig jaren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een ENORME PUINHOOP is het toch ( nog steeds ) bij de SVB.
    Spelers die niet weten dat ze voor NATIO zijn uitgenodigd of een uitnodiging via het bestuur van hun vereniging (hebben) ontvangen ? Zeer slechte administratie !

    Dit komt op mij over als : Jongens, we moeten over 4 weken een toernooi spelen; laten wij even gaan trainen en dan zien we wel wat we bereiken…….tjeeeeeeezis zeg wat een voorbereiding !
    De trainer heeft de hele ploeg niet bij elkaar terwijl men nog niet eens met de competitie is begonnen. Wat een ROTZOOI !
    Hoe wil je de nationale ploeg zo voorbereiden ?

    Hoe willen we zo bij de CFU-top gaan behoren, laatstaan proberen aan te hangen bij de Concacaf; vergeet het op deze manier !

    Meneer Etienne Remak, trainer van Leo Victor geeft het oa HAARFIJN aan : In de hoofdklasse in Suriname worden er te weinig wedstrijden gespeeld. We moeten nu echt gaan brainstormen om tot een andere opzet te komen, omdat er nu slechts achttien wedstrijden of twintig competitie wedstrijden gespeeld worden. Hoe willen we ons voetbal ontwikkelen op deze manier ? A NO KAN TOCH !!

    De nationale competitie begint na 4 Oktober ( ik dacht 8, 9 of 10 Oktober ) en nog steeds is het speelschema NIET klaar / vrijgegeven……

    Organisatorisch is het bij 90% van onze top-sectie clubs een PUINHOOP ! Voor alle duidelijkheid ik ben een Robinhood supporter van het eerste uur ( Ro Kolf – Rustenberg – Castillion –Entingh – leiles – ranrooch – Emmanuelson etc etc ). De meneer die nu voorzitter is heeft bv Robinhood finaal naar de knoppen geholpen en Ro Kolf weggejaagd ! Bij verkiezing van het huidige SVB bestuur had deze meneer van Dijk de gore moed om zijn secretaresse de schuld te geven dat zogenaamd een machtiging niet goed was of hem niet had bereikt..wat LAF ! soep met balletjes is het bij onze verenigingen

    Als u mijne mensen meer en veel leest dan zal u weten / ontdekken dat er slechts 1 ( één ) club is in Suriname die door de FIFA goedgekeurd is en aan de eisen voldoet voor financiële hulp uit het ‘Win in Concacaf with the Concacaf’-project.-.

    Ik breng in herinnering dat er ( ik dacht ) slechts 37 personen / afgevaardigden / gemachtigden hebben beslist over de toekomst van ons voetbal en meneer Giskus en mede bestuursleden hebben herkozen. Die zijn dus de PRIMAIRE verantwoordelijken voor de huidige ROTZOOI binnen ons voetbal.
    ONBEGRIJPELIJK dat men de zoon van dit land, Clarence Seedorf de deur heeft gewezen en hem heeft gezegd : WE HEBBEN JOU, JE KENNIS, GELD, CONTACTEN en ADVIES NIET NODIG !
    En zie het resultaat…………

    Ach weet u, we worden echt UITGELACHEN in het voetbalwereldje : dames uitgeschakeld door SintKitts-Nevis, NATIO heren puinhoop…….

    SVB denkt voor USD 15.000,- per jaar / € 10.000,- dus een buitenlandse bondscoach aan te kunnen stellen en geen geld te hebben om wedstrijden te spelen.
    Guyana, Frans-Guyana, Antigua, Curacao……..we hebben er echt GEEN FLUIT aan en we worden UITGELACHEN !
    Trinidad, Jamaica, El Salvador, Costa-Rica, Cuba daar MOETEN we tegen spelen als we iets willen bereiken. Maar dan MOET je geld hebben en dat heeft Giskus NIET en wil NIEMAND in SVB stoppen met deze bestuursleden.

    Ach weet u, IK HOU SLECHTS VAN HET VOETBAL en VERLANG TERUG NAAR DE TIJD VAN WE NAK DEN DRIE. Wie dat niet weet, die tijd zaten er 15.000 man in het stadion, tot zelfs op de sintelbaan. Robinhood – Transvaal bekeek ik voor 12.000 man.

    Organisatorisch zullen we eerst de moederorganisatie / SVB op ORDE moeten hebben, de clubs desnoods via een soort LICENTIE systeem dwingen hun zaken op ORDE te brengen. Eerst organisatorische ORDE, anders heeft het PROFFESIONALISREN geen zin !

    NATIO SUC6 en ondanks dit gaan we ervoor !!

    WE NAK DEN DRIE !!

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Buitenlandse bondscoach te duur voor SVB
Buitenlandse bondscoach te duur voor SVB
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGaNo82CvbQ7pgtJ8P0HJmqcpUUE3Zo5mKXD5B9wcfAQb8njPOTUATFxGIX_THwfawA59oFwOT1Fao-A7017cBeVaycsMC2KENyIE6oZnenLEEaRUQs4beR18qNtfSdzhThRw3aLN1JSg/s1600/Rob+Groener%252C+Leo+Koswal%252C+Kenneth+Jaliens%252C+Wensley+Bundel%252C+2009.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGaNo82CvbQ7pgtJ8P0HJmqcpUUE3Zo5mKXD5B9wcfAQb8njPOTUATFxGIX_THwfawA59oFwOT1Fao-A7017cBeVaycsMC2KENyIE6oZnenLEEaRUQs4beR18qNtfSdzhThRw3aLN1JSg/s72-c/Rob+Groener%252C+Leo+Koswal%252C+Kenneth+Jaliens%252C+Wensley+Bundel%252C+2009.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2009/09/buitenlandse-bondscoach-te-duur-voor.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2009/09/buitenlandse-bondscoach-te-duur-voor.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content