Europees avontuur voor Limon en Drenthe

De geruchten dat de internationals Emilio Limon (SV Robinhood) en aanvaller Giovanni Drenthe (SV Voorwaarts) in Belgiƫ stage gaan lopen, zi...


De geruchten dat de internationals Emilio Limon (SV Robinhood) en aanvaller Giovanni Drenthe (SV Voorwaarts) in Belgiƫ stage gaan lopen, zijn gisteren bevestigd door Robinhood-voorzitter Ludwig van Dijk.

De voorzitter weet nog niet bij welke club(s) het tweetal stage zal gaan lopen, maar vertelt dat de contacten zijn gelegd door Johan Seedorf, vader van Clarence Seedorf. Johan Seedorf zorgde eerder dit jaar er ook voor dat Emilio Limon (zie foto) stage kon lopen bij de Nederlandse eredivisieclub FC Utrecht. Voor Giovanni Drenthe, het neefje van Real Madrid-speler Royston Drenthe, is Europa ook niets nieuws. Hij doorliep namelijk in 2007 al een stageperiode bij profclub SC Heerenveen.

Volgens Van Dijk zullen de twee voetballers door iemand worden opgewacht, die hun verder in Belgiƫ zal begeleiden. Hij geeft verder aan dat Limon hem beloofd heeft, gelijk contact met hem op te zullen nemen als bekend is waar de stage zal zijn.

Verder zegt de voorzitter van SV Robinhood voor de duidelijkheid dat Emilio Limon wel op de spelerslijst van de club voorkomt en voor het komende voetbalseizoen staat ingeschreven. Trainer Kenneth Jaliens van SV Voorwaarts was niet op de hoogte van het vertrek van Drenthe. “Voor mij een verrassing”, aldus Jaliens.

Het is nog maar de vraag of de twee Surinaamse internationals een contract kunnen verdienen in BelgiĆ«. Spelers van buiten de EU moeten namelijk volgens het FIFA reglement bepaalde bedragen verdienen. Voetballers vanaf 20 jaar moeten € 405.000 per jaar verdienen en vĆ³Ć³r hun twintigste ongeveer de helft daarvan.

Vaak gaat een mogelijke transfer door die regeling niet door, omdat clubs niet bereid zijn om een dergelijk bedrag neer te tellen voor een ‘amateur’. Men kan dus niet meer bieden dan een stage en van daaruit kijken wat er uit kan vloeien.

COMMENTS

BLOGGER: 8
  1. Raj- G Je informatie correct Niet door Johan Seedorf maar door zaakwaarnemer Roy Goedewacht die het iniatief heeft genomen deze spelers uit Suriname te halen en te begeleiden en naar FC Utrecht en daarn aan Beerschot te introduceren

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Raj G Je informatie is niet correct Roy Goedewacht Nederlandse spelersmakelaar van Surinaamse afkomst vanuit zijn bedrijf Topplayers is initiatiefnemer hiervan

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik will graag weten welke teams. I hope the Suri-boys make it. It is about time.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Klopt, Roy Goedewacht is als zaakwaarnemer degene geweest die Limon begeleide en zorgde voor vliegtickets, verblijfplaats etc. Maar Johan Seedorf heeft FC Utrecht getipt over de voetballer, waarna FC Utrecht zelf bij Robinhood heeft aangeklopt voor een stageplaats. Zo heb ik het begrepen, omdat in diverse media de 'vader van Seedorf' noemde als aandrager van Limon.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Beste Raj G FC Utrecht heeft niet zelf bij Robin Hood aangeklopt dat was ook het initiatief van de zaakwaarnemer Roy Goedewacht die met Emilio naar Utrecht is gegaan er staat zoveel verkeerd in de pers! de heer Seedorf heeft alleen bevestigd aan FC utrecht dat Emilio Limon een goede speler is.

    http://static.rnw.nl/migratie/surinaams.caribiana.nl/sport/car20090204_limon.html-redirected

    Lees dit artikel maar
    groet

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dit is typische een staaltje Surinaams. Wie strijkt er met de eer? Alvorens de spelers aan de slag kunnen zijn ze al beschadigd door het touwtrekken van zaakwaarnemers, pers en officials. De clubs in Europa zitten daar absoluut niet op te wachten.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nee het gaat niet om de eer van de zaakwaarnemer het gaat om de spelers uit Suriname die staan centraal er wordt ze een kans geboden om in Europa te spelen!! En om hun talenten daar te etaleren en dit kan doordat iemand zijn nek voor ze uitsteekt de iniatiefnemer de heer Goedewacht. Hij wil aantonen hoe goed de voetballers uit Suriname zijn en het verdienen om als contractpeler in Europa te spelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Europees avontuur voor Limon en Drenthe
Europees avontuur voor Limon en Drenthe
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVN10DSJLoDMhzU82oVNl1G-nYQsVN1kdhVKYJRf_ynDxH1kkSePTLCTmL3_yYxmtYzIGH1YGLs8MY-GGAb9bQjKvRJy8W7QtMf9ZB9tuq-1-ypf8YCvephGW0QD3eVV9o4xl4xkxDFiQ/s1600/Emilio+Limon%252C+FC+Utrecht%252C+Nederland%252C+Belgie%252C+2009.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVN10DSJLoDMhzU82oVNl1G-nYQsVN1kdhVKYJRf_ynDxH1kkSePTLCTmL3_yYxmtYzIGH1YGLs8MY-GGAb9bQjKvRJy8W7QtMf9ZB9tuq-1-ypf8YCvephGW0QD3eVV9o4xl4xkxDFiQ/s72-c/Emilio+Limon%252C+FC+Utrecht%252C+Nederland%252C+Belgie%252C+2009.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2009/09/europees-avontuur-voor-limon-en-drenthe.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2009/09/europees-avontuur-voor-limon-en-drenthe.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content