Suriname weet voorsprong niet vast te houden

Het is gisteren wederom niet gelukt om eens een overwinning te behalen op Trinidad en Tobago. In het André Kamperveen stadion leek de U-20 ...


Het is gisteren wederom niet gelukt om eens een overwinning te behalen op Trinidad en Tobago. In het André Kamperveen stadion leek de U-20 selectie van Suriname door een doelpunt van Victorinio Pinas in de tiende minuut geschiedenis te gaan schrijven, maar door doelpunten van Marcus Joseph en Sheldon Bateau hebben de Trindadianen na vier wedstrijden nog steeds een ongeslagen status tegen Suriname. De 'Soca Warriors' eindigden de strijd met een man minder, omdat Ryan Fredericks acht minuten voor het einde rood kreeg van de scheidsrechter.

Onze jeugdigen moeten zich nu gaan voorbereiden om vanaf een 2-1 achterstand te komen in de return op 20 december. Dat zal weliswaar niet gemakkelijk gaan, omdat Suriname met twee doelpunten verschil moeten winnen om door te gaan.

"Suriname heeft een goed team dat capabel is om te scoren, maar ik denk niet dat dat zal lukken bij ons thuis", zei de Trinidadiaanse bonscoach Zoran Vranes. Toch wil bondscoach Harold Deyl niet van opgeven weten en ziet genoeg kansen om door te stoten naar het CONCACAF-toernooi. "Wij hebben nog steeds een herkansing en moeten ons daarop focussen." Vooraf stond vast dat Trinidad voetballend verder is. "Maar de ervaring die wij in deze wedstrijd hebben opgedaan kan goed van toepassing komen in de tweede. Je kan achterover gaan liggen, maar dat willen wij niet. Wij willen strijden. Wij zullen niet zonder te vechten ten ondergaan", aldus Deyl.

Er zijn echter wel statistische vorderingen gemaakt. Het is na 24 jaar dat een Surinaamse U-20 selectie een tegen doelpunt maakte tegen de eilandbewoners. Ook is het de eerste keer dat er minder dan vier tegengoals werden geĂ¯ncasseerd. "Ik denk dat de spanning en het verleden veel invloed heeft gehad op de jongens", zegt Deyl. "Het is misschien opgebouwde emotie omdat de jongens het verleden kennen. In de rust hebben we ze gezegd dat ze dat van zich af moeten zetten en nou eens moeten gaan voetballen. Dat hebben ze ook redelijk gedaan."

Stefano Rijssel (foto: rechts, aan de bal), van wie het Surinaams publiek veel had verwacht, was onzichtbaar. De 18-jarige spits kampt met een blessure. Volgens Deyl is Rijssel medisch goedgekeurd en had de spits zelf aangegeven dat hij wel kon spelen. "Wij hebben hem niet zomaar ingezet. Wij hebben hem verantwoord ingezet, nadat hij intensief is behandeld."

De coach beaamt wel dat het ook kan zijn dat de aanvaller, die ook een vaste waarde is bij de seniorenselectie en de hoofdmacht van Leo Victor te veel topwedstrijden achter elkaar heeft gespeeld. "Je kan suggereren, maar dat is niet de bedoeling." Hij vindt ook dat een speler zich op zo een leeftijd volwassen moet gedragen, omdat zij hem meerdere malen hebben gevraagd of hij mee zou kunnen. "Ik begrijp best wel dat die jongen iets wil doen voor zijn land."

COMMENTS

BLOGGER: 5
  1. Tja,was min of meer verwachtbaar dat Trinidad zou winnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat mij behoorlijk steekt,is steeds dat gelul over hoe goed Suriname wel niet speelde,"statische voorruitgang",elke keer heeft men het over "voorruitgang"!Het begint zo langzamerhand stront vervelend te worden!Welke voorruitgang?Waar basseren ze dat op?1 goal tegen Trinidad zegt in het geheel geen ene moer!Er werd tijdens de kwalificatie toernooi voor het WK 2010 in 2008 ook gescoord tegen Costa Rica en ook tegen Haiti!Waren dat soms ook "Statische voorruitgangen?"En toch verloor men dramatisch dat je er gewoon om kon huilen.Wat een gezwets in het wilde westen!Het zegt gewoon niets!Het betekend niets!Doelpunten,dat is wat teld en als je niet weet te scoren,dan is er iets fundamenteels mis met je team!

    Feit is gewoon dat we geen sterk team hebben,altijd zijn die kleine Caraibische mini statjes een te grote obstakel en dat voor een in feite grote voetbal natie als Suriname met al z'n tallenten.En niks komt eruit.Je word er verdomme moe van.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben het helemaal met je eens! Met die instelling kan je geen kritische reflectie doen op je prestaties. Het lijkt erop dat we al blij moeten zijn met doelpunt, ookal gaan we hard onderuit. Daarom ben ik ook jaloers op een eiland als Grenada, die de halve finale haalden van de Caribbean Cup en nu in het mooie toernooi om de Goldcup mee mogen doen. En dat land heeft maar 100.000 inwoners en is "het op 10 na kleinste land ter wereld." Volgensmij doen we dan echt iets verkeerd.

    Wat zouden we nu kunnen doen om onze teams sterker te maken? Het enige wat ik zou doen is professionals aantrekken die in de vorm van workshops veldtrainingen kunnen verzorgen. We hebben genoeg landen om ons heen die ons kunnen helpen bijvoorbeeld Brazilië en Amerika.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zij krijgen een herkansing na deze rond. Maar denk dat het beter gaat tegen Curacao, Bermuda, or guyana. Loting is pas na 2de wedstrijd tegen T&T.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heren,

    Heb al meerdere malen gezegt, Suriname zal alleen goede prestaties kunnen behalen als we echt bij de basis beginnen, bij de u 13 en u 11. Alle voetballers boven de 14 jaar hebben een acterstand van Paramaribo tot Japan en dat haal je nooit meer in. We praten over prof voetbal dat vooruitgang zal moeten brengen. We moeten niet verwachten dat het invoeren van prof voetbal ons een wk plaats zal kunnen geven , noch bij de senioren en u 20.

    Waarom stopt men gewoon geen geld in de meest getalenteerde u 13 en u 11 jongens. Begeleid ze, geef ze een goede opvoeding, training en scholing. Breng ze bij elkaar, smeed een team dat wekelijks voetbalt tegen iets oudere jongens. het zal veel en veel minder kosten. Hoeveel geld heeft Suriname uitgegeven aan de afgelopen voorronde wk?????????? Tienduizende dollars. ik ben er echt van overuigd dat we over 4 jaar dan grote ogen zullen gooien om mee te kunnen doen aan een u 16 wk.

    Wat nu gebeurt is dat onze talentjes hier en daar verspreid zijn bij vele clubs. Als ze samen trainen in een team onder hoede van de SVB, kunnen deze jongens uitgroeien tot de spelers die ons goed kunnen vertegenwoordigen over 8 jaar bij de voorronde van Olympische spelen en daar na WK. Noem het maar het belofte team, zoek sponsors en geef deze jongens dan voeding, training en leer ze normen en waarden. Ze mogen dan na hun achtiende terug gaan naar hun club.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriname weet voorsprong niet vast te houden
Suriname weet voorsprong niet vast te houden
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiiAIkAkeAlgZbGMjqb5A9qV9Yzs083qZaSJtTrB6Shg6y4vfAL-KqMbd9W7Fl-dtl2FOl5FPoiUZ6_1j1pBo1rcrqSXrYwPihYH3z5Nr0UdHDjIFL2dfi6EXVLbkikYYepnJ9nXF7PcgE/s420/Suriname+U-20,+Trinidad+&+Tobago+U-20,+Stefano+Rijssel,+CFU+U-20+Tournament+2010,+CONCACAF+U-20+qualifier,+10+decemeber+2010.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiiAIkAkeAlgZbGMjqb5A9qV9Yzs083qZaSJtTrB6Shg6y4vfAL-KqMbd9W7Fl-dtl2FOl5FPoiUZ6_1j1pBo1rcrqSXrYwPihYH3z5Nr0UdHDjIFL2dfi6EXVLbkikYYepnJ9nXF7PcgE/s72-c/Suriname+U-20,+Trinidad+&+Tobago+U-20,+Stefano+Rijssel,+CFU+U-20+Tournament+2010,+CONCACAF+U-20+qualifier,+10+decemeber+2010.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/12/suriname-weet-voorsprong-niet-vast-te.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2010/12/suriname-weet-voorsprong-niet-vast-te.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content