'Goed resultaat in Guatemala niet onmogelijk'

"Wij zijn blij dat we daar zijn en wij zullen zeker geen snoepreisje ervan maken. De jongens zullen getraind worden om hun huid zo duu...


"Wij zijn blij dat we daar zijn en wij zullen zeker geen snoepreisje ervan maken. De jongens zullen getraind worden om hun huid zo duur mogelijk te verkopen en moet het zo zijn dat wij kunnen stunten, dan zullen wij dat ook doen. Wij gaan niet daar om afgeslacht te worden." Dat verzekert U-20 bondscoach Harold Deyl vooruitblikkend op de eindronde van het CONCACAF U-20 Kampioenschap 2011 dat over ongeveer anderhalve maand wordt gehouden in Guatemala.

Deyl vindt de poule van Suriname met de Verenigde Staten (VS) en Panama een stevige, maar had dat al verwacht, omdat alleen kampioenen van de verschillende poules van de voorronde zich hebben geplaatst. "Voor mij maakte het niet in welke poule wij terecht kwamen. Als je daar bent moet je ervan uitgaan dat je een bepaald niveau heb."

Ondanks hij totaal geen beeld over het spel van de tegenstanders heeft, acht hij winst niet onmogelijk. "Tegen Trinidad had iedereen gedacht dat wij groots zouden ondergaan, maar wij hebben het tegendeel bewezen", haalt hij aan.

De technische staf heeft intussen het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) verzocht om beeldmateriaal te vergaren, zodat zij de tegenstanders kunnen analyseren.

Er zal getracht worden om de jongens zo breed mogelijk te informeren over de omstandigheden waaronder zij zullen moeten voetballen. Zo heeft Guatemala een subtropisch klimaat. "Het kan aardig koud worden", zegt Deyl, die in Nederland heeft gewoond. Hij zegt dat vooral kleding erg belangrijk is. Hij zal zijn ervaring over het klimaat proberen over te brengen, maar hoopt dat ook anderen die meer weet hebben over Guatemala hun ervaring willen delen met de jongens.

Verder is bekend dat er daar op grote hoogtes wordt gespeeld en dat zal ook de trainer voor het eerst meemaken. Hij hoopt daarom ook dat de mogelijkheid ertoe zal bestaan om ruim een week eerder af te reizen om te kunnen acclimatiseren. Dat is noodzakelijk, omdat de tegenstanders gewend zijn om onder deze omstandigheden te spelen. "Als wij minstens een week kunnen acclimatiseren kunnen wij misschien wel overleven", zegt hij.

Vanwege financiële beperkingen waarmee het Surinaams team te kampen heeft, is hij niet zeker of dat zal lukken. Hij zal daarom samen met zijn staf ervoor zorgen dat de selectie conditioneel goed wordt klaargestoomd. Volgens hem is tijdens de herkansing gebleken dat de jongens een goede conditie hebben, maar dat zal nu zelfs beter moeten worden.

De selectie traint momenteel twee dagen per week, omdat de jongens ook clubverplichtingen hebben. De trainingsdagen zullen wel worden opgevoerd naarmate de tijd nadert. "Als het schema van de clubs het niet toelaat, zal de SVB worden verzocht om desnoods wedstrijden uit te stellen."

Verder zal de technische staf ook op de jongens inpraten om hen psychisch en mentaal voor te bereiden, zodat zij beter kunnen omgaan met de ambiance. "Als je een week eerder daar bent kun je ook minstens twee keren in het stadion trainen, zodat de jongens ook daaraan kunnen beginnen te wennen."

Deyl zegt dat de Surinamers de eindronde als een geweldige ervaring moeten zien om kennis te maken met dit soort voetbal. "De snelheid, het anticipatievermogen, fysieke en mentale weerbaarheid. Ik hoop dat de jongens wat daarvan opsteken. En blijkt dat wij misschien voor een stunt kunnen zorgen, waarom dan niet?"

De coach is er zich van bewust dat landen als de VS en Mexico selecties hebben waarvan de helft of driekwart van de jongens in grote competities spelen of zitten, maar stelt dat wij met een goede instelling het veld op moeten. Trots alle spelers van Suriname in de lokale competitie spelen, hebben wij tegen Trinidad en Bermuda flink van ons afgebeten. "Wij hebben nipt van Trinidad verloren en zelfs van Bermuda gewonnen."

COMMENTS

BLOGGER: 2
  1. Ik verwacht geen overwinning van Suriname.
    Het zal wel ergens tussen 5-1 voor USA-Suriname en 3-0 voor Panama-Suriname worden.

    Ik zou tegen het team willen zeggen,bijt zoveel mogelijk van je af,belangrijk is om je tegenstander zo goed mogelijk te kennen en ze te observeren.Zie het als een eer om je land te verdedigen,hoe sterk de tegenstander ook is!Ik verwacht geen overwinning,maar ik hoop stiekem op een succes!

    Zet em op jongens!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Anoniem. Hey, ik heb wat goed news! U-20 Team naar Belem, to practice. Suriname speelt tegen de U-20 selecties van Remo en Paisandu.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: 'Goed resultaat in Guatemala niet onmogelijk'
'Goed resultaat in Guatemala niet onmogelijk'
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSukJVSeYy6WKkRNCyI_iixEDnyylw2lEfU061z9CLdZkOVtHuoc3ui2KeGGCQWO1437FFuaF7dMXesGtKr2WemWIWeGgo4nP1iQ1uLMcPo5Fh6xI6fNExos6YqTVVnyw-OXhzGblOce0/s1600/Suriname+U-20,+Selectie,+Paul+Abena,+Minister+van+Sport-+en+Jeugdzaken,+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSukJVSeYy6WKkRNCyI_iixEDnyylw2lEfU061z9CLdZkOVtHuoc3ui2KeGGCQWO1437FFuaF7dMXesGtKr2WemWIWeGgo4nP1iQ1uLMcPo5Fh6xI6fNExos6YqTVVnyw-OXhzGblOce0/s72-c/Suriname+U-20,+Selectie,+Paul+Abena,+Minister+van+Sport-+en+Jeugdzaken,+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/02/goed-resultaat-in-guatemala-niet.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/02/goed-resultaat-in-guatemala-niet.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content