Drenthe en Rijssel vinden SVB onrealistisch

De voetbalinternationals Giovanni Drenthe en Stefano Rijssel (foto), twee sleutelspelers van de nationale A-voetbalselectie als ook de Olymp...


De voetbalinternationals Giovanni Drenthe en Stefano Rijssel (foto), twee sleutelspelers van de nationale A-voetbalselectie als ook de Olympische U-23 selectie, werden zondag door de Surinaamse Voetbalbond (SVB) uit de U-23 selectie gehaald. De directe reden was dat zij op de laatste trainingsdag zondag zonder opgaaf van reden zijn weggebleven.

"Dat betekent sowieso een aderlating voor de selectie die vandaag in St. Kitts & Nevis aantreedt tegen het gastland", gaf coach Harold Deyl voor zijn vertrek naar St. Kitts & Nevis aan. Volgens beide spelers is de SVB voorbijgegaan aan het feit dat ze ook rust nodig hebben. De houding van de SVB kan volgens hen bestempeld worden als onelegant.

Beide spelers waren naar El Salvador waar de A-selectie de laatste WK-kwalificatiewedstrijd heeft afgewerkt tegen dat land. Deze trip duurde van maandag 14 tot en met vrijdag 18 november. De dag daarop was de U-23 selectie in training. Zowel Drenthe als Rijssel zijn toen wel verschenen op de training in het André Kamperveen stadion. De dag daarop, zondag, zou er weer worden getraind. Toen hebben beide jongens verstek laten gaan.

Rijssel zegt desgevraagd dat hij moe is. Dit heeft hij zaterdag ook doorgegeven aan Deyl en Roberto Gödeken, respectievelijk coach en assistent-coach. "Tot nu toe voel ik me én ben ik ook moe", zegt Rijssel. Hij geeft aan dat hij een lang seizoen achter de rug heeft waar hij naast clubverplichtingen en SVB-toernooien zoals de beker, nog voor de U-20, U-23 en de A-selectie een vaste waarde is. "Als de coaches willen dat ik topprestaties voor Suriname moet leveren moeten ze mij ook die rust gunnen", zegt hij. Rijssel geeft toe dat zijn telefoon op die bewuste zondag uit was vanwege omstandigheden.

Rijssel vindt het erg dat hem ondisciplinair gedrag verweten wordt daar hij slechts één training van de U-23 selectie, met nota bene een valide reden, heeft gemist. Voorts moest hij via andere spelers horen dat hij uit de selectie is gezet wat volgens hem ook onelegant is van de SVB. "Ik heb me altijd voor de volle 100% gegeven voor al de selecties."

Ook Drenthe vindt het predicaat ondisciplinair gedrag dat de SVB aan hem heeft opgehangen niet terecht. "Het is ook de eerste keer dat ik de training van de U-23 heb gemist. De SVB is voorbijgegaan aan het feit dat ik met de A-selectie naar El Salvador was. Het was een vermoeiende reis, omdat we via Trinidad en Panama moesten reizen. Dan nog kom ik zaterdag op de training waar ook andere spelers afwezig waren. Maar goed, vijf minuten voor het einde stop ik, want ik voelde me niet goed. Desondanks is de trainingsdag succesvol afgerond", geeft hij aan.

Drenthe geeft aan dat die bewuste zondag niemand hem zou hebben gebeld. Zijn nieuwe nummer is slechts bij de mensen van de A-selectie bekend, terwijl mogelijk de U-23 selectie met een oud telefoonnummer van hem rondloopt. Voorts heeft hij ook contact gemaakt met het secretariaat van SVB-hoofdbestuurslid Waldo Gobardhan. "De secretaresse gaf aan dat hij terug zou bellen, maar hier is niets van terecht gekomen", zegt hij. "Ik ben altijd bereid om voor de selectie uit te komen. Ik ken mijn vaste waarde in beide selecties en daarmee grap ik niet."

De veelbelovende 19-jarige Rijssel heeft de afgelopen weken ook niet optimaal bij zijn huidige club Inter Moengotapoe (IMT) getraind. Assistent-coach en oud-international Hesron Jeroe van IMT bevestigd dit, maar voegt er ook aan toe dat de club rekening heeft gehouden met zijn verplichtingen bij Natio. IMT is volop in training en opent de competitie op 7 december tegen promovendus SV Notch.Volgens Jeroe heeft de speler ook aangegeven dat hij moe is. Gisteren was Rijssel wel op de training van IMT.

Drenthe zal dit seizoen uitkomen voor semikampioen Walking Boyz Company (WBC). Zijn overschrijving is al rond, verteld een bestuurslid van zijn voormalige club Excelsior. Drenthe heeft sinds zijn overschrijving slechts enkele keren getraind met WBC. "Ik denk dat hij alleen tijd heeft om voor Natio te spelen," zegt iemand van de club. Drenthe, die gisteren wel op de training was, geeft aan dat de club op de hoogte was van de verplichtingen bij de nationale selectie. "Samen met drie andere spelers van WBC zij er hierover duidelijke afspraken en is goed afgestemd met de leiding bij WBC", zegt hij.

Teammanager van de A-selectie Lothar Kisoor vertelt dat deze spelers bij de A-selectie noch voor, tijdens of na de trip naar El Salvador hebben aangegeven dat ze moe zijn. "Naar mijn mening waren de jongens fris en fit." Op de plaats van deze spelers zijn nu Vitorino Pinas en Julnes Plet gekomen.

Assistent-coach Gödeken die momenteel in St. Kitts & Nevis zit, zegt dat er op één spelers na, namelijk Stefan Banetti, voor de training van zaterdag geen afmeldingen waren. "Er zijn duidelijke afspraken gemaakt dat we zondag weer bij elkaar zouden komen. Iedereen is komen opdagen behalve die twee", zegt hij. "Tot in de avond nog hebben we getracht de jongens te bereiken, maar hun mobiel was uitgeschakeld, wat niet gebruikelijk is. Vermoeid of niet, de telefoon kan toch aan of je kan even terugbellen en afmelden. De volgende ochtend hebben ze wel met mij contact gemaakt, maar toen was het besluit al genomen."

COMMENTS

BLOGGER: 8
  1. Bla bla bla bla.

    Rijssel en Drenthe kunnen inderdaad moe zijn en hebben ook 100 % inzet getoond gedurende de kwalificatie reeks. Zeker voor Drenthe had ik enorm veel respect en bewondering na de dood van zijn vrouw.

    Maar ik ben teleurgesteld in ze.

    Waren jullie zo moe om ff de telefoon te pakken en af te melden. Er kunnen 100.0000 geldige redenen zijn om afwezigheid te rechtvaardigen, maar afmelden moet in 99.9999 wel. Die ene keer dat je niet kan afmelden is dat wanneer je zodanig ziek bent, zeg maar buiten bewustzijn of je bent dood.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziek,moe of wat het ook is,maar het kan niet zoveel moeite kosten om even af te bellen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze jongens moeten zich profesioneel gedragen en geen stome redenen naar voren hallen om zijn handelen goed te praten. Ik keur het ten zeerste af wat ze gedaan hebben.Als ze tenminste eerlijk waren hadden ze eerder met de coach van u23 afgesproken om wat rust te gunnen. Dit is niet gebeurd en de manier om niet te melden waarvoor ze niet aanwezig waren, is en blijft afkeurenswaardig. Ik denk dat de spelers als het mogelijk is geschorst moeten worden voor een jaar door de SVB, voor: ondicipline en in steek laten van het nationaal belang. Dit kan gewoon niet!!! Zo'n gedrag moest je durfen in het buitenland te tonen, was je voetbalcariere al lang voorbij!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Krijgen die jongens een vergoeding?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. meneer anoniem 20:13

    die jongens gaan niet bellen da deng mang law.
    ze hebben geen enkel verplichting, ze worden niet betaalt ze worden gezien en behandeld als amateurs nou dan stellen ze zich op als amateur.
    Amateurs doen zulke dingens, niet bellen, niet afmelden,wegblijven van training dat zie je alleen bij amateurs.
    dus die hele SVB heeft niks te zeggen dat ze hun land in de steek laten, ze bedoelen eerder dat hun die 2 jongens in de steek laten door hun thuis te laten terwijl ze gesloopt zijn door club en wk wedstrijden te spelen en nog trainen ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind ook dat deze jongens gestraft dienen te worden. Hun gedrag is erger dan amateurs. Dit kan gewoon niet. Waar is het nationalisme gevoel!!!! Foei toch jongens!!! Als je niet betaald wordt, wil dat niet zeggen dat je eigen land op een cruciale moment in de steek laat. ERGGGGGGGG met ze!!!!!! Goede besluit van de technische staf!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Kom op man jullie hebben het altijd over jongens moeten zicht profesioneel gaan opstellen heb jij een bedrijf gezien die niet georganiseerd die goed draaid ik zie er geen ... zolang ons Organisatie niet goed is ga je dit soort zaken krijgen je moet het zien als een boom met zieke worteld die groeit een tijdje en laat later van zijn zwake kant zien niet daqt ik die jongens gelijk geeft maar als je niet van kleins af of van huis af niet profesioneel ben getraind dan word het later wel moeilijk ja vooral sport in Su waar het niet je baan is ik zeg eerst organiseren met goeie kloppende plannen dan past kinnen we verder lees het stuk van de teammanger : die jongens gaven aan dat ze moe zijn maar na mijn mening waren ze fris en fit grappig is hij nou de gene die weet als je nou fris en fit ben dat weet jij alleen en dat je het aangeeft is het zijn taak om het verder door te spelen want daarom is hij er ma goed zodro wang boeng naga eerlijk stroektoeroe oe no doro fara

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ja de bond is ook amateuristich en betaald de heren niket dus dan ga je krijgen dat ze op een gegeven moment denken van ,..fok jullie vandaag heb ik geen zin,...en als de orga amateuristish is dan wordt spelers dat ook kwa gedrag, ik keur het niet goed want die boys deden maar ik weet wel waar het vandaan komt en de SVB roept dit zelf over zich af...

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Drenthe en Rijssel vinden SVB onrealistisch
Drenthe en Rijssel vinden SVB onrealistisch
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMwvI-XmtDtRsZ9phKEHogpgWALzeUVUqIZDUPq1ZjN0SN4c17eSK-ojYXklAK7-w_53tG6k4eVAN2Vp0nPb5FGVsiijfdnXOQbmWjgqqZhmxsxFKLq8deCze7Pt8BMbPw93T1Gns2raY/s1600/Suriname%252C+Giovanni+Drenthe%252C+Stefano+Rijssel%252C+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMwvI-XmtDtRsZ9phKEHogpgWALzeUVUqIZDUPq1ZjN0SN4c17eSK-ojYXklAK7-w_53tG6k4eVAN2Vp0nPb5FGVsiijfdnXOQbmWjgqqZhmxsxFKLq8deCze7Pt8BMbPw93T1Gns2raY/s72-c/Suriname%252C+Giovanni+Drenthe%252C+Stefano+Rijssel%252C+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/11/drenthe-en-rijssel-vinden-svb.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/11/drenthe-en-rijssel-vinden-svb.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content