Natio met 15 spelers vertrokken naar El Salvador

Bondscoach Kenneth Jaliens heeft morgen tijdens de laatste WK-kwalificatieontmoeting in El Salvador slechts vier wisselspelers tot zijn besc...


Bondscoach Kenneth Jaliens heeft morgen tijdens de laatste WK-kwalificatieontmoeting in El Salvador slechts vier wisselspelers tot zijn beschikking. Wegens gebrek aan financiën is de nationale voetbalselectie (foto) vanochtend met slechts vijftien spelers afgereisd. Normaal bestaat de wedstrijdselectie uit achttien voetballers.

Ook bij de technische staf is het aantal teruggebracht. Slechts Jaliens, teammanager Lothar Kisoor, masseur Armando Hansradj en delegatieleider Bidjaikoemar Mankoe maken deel uit van de delegatie. Assistent-bondscoach Delano Baal, keeperstrainer Stefan Burke, materiaalman Marlon van Coblijn en bondsarts Lucy Mercuur blijven achter.

Volgens voorzitter Louis Giskus van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) zijn er niet voldoende financiën en moest er bezuinigd worden. De schaarse geldmiddelen komen door de druk van de Olympische U-23 selectie, die eind november naar St. Kitts en Nevis moet.

SVB-penningmeester Waldo Gobardhan: "We kunnen het niet opbrengen. Behalve deelname van de U-23 selectie aan de finaleronde van het Olympisch kwalificatietoernooi, moeten wij ook een boete van 6.600 US dollar aan de FIFA betalen. De SVB moet meer uitgeven dan hij ontvangt."

Volgens de penningmeester kosten de vele toernooien allemaal 'teveel' geld. "Om gebruik te maken van het thuisvoordeel heeft de SVB het steeds op zich genomen toernooien te organiseren, maar dat heeft niet goed uitgepakt", aldus Gobardhan.
De penningmeester wijst erop dat het in stand houden van een selectie de SVB maandelijks ongeveer SRD 12.000 kost. Een trainingskamp kost zeker SRD 6.000. "De maandelijkse bijdrage van Suribet (SRD 30.000) en de bijdrage van hoofdsponsor Digicel (50.000 US dollar) zijn bij lange na niet genoeg", stelt Gobardhan.

In El Salvador moet Suriname zelf opdraaien voor hotel- en voedingskosten. Het thuisland zorgt enkel voor vervoer.

De 15 spelers die tot de wedstrijdselectie behoren zijn.

doelverdedigers:
Obrendo Huiswoud (Voorwaarts);
Ronny Aloema (Robinhood).

verdedigers:
Naldo Kwassie (Inter Moengotapoe);
Friso Mando (Leo Victor);
Marlon Felter en Wirinder Somai (Walking Boyz Company);
Jetro Fer (Excelsior);
Rocky Kaise (Transvaal).

middenvelders:
Stefan Banetti en Stefano Rijssel (Inter Moengotapoe);
Fabian van Dijck (Walking Boyz Company);
Orpheo Anautan (SV Notch).

aanvallers:
Giovanni Drenthe (Walking Boyz Company);
Giovanni Waal (Robinhood);
Evani Esperance (Voorwaarts).

COMMENTS

BLOGGER: 13
  1. Geen geld,plus een 5-0 nederlaag wat de Natio straks te wachten staat.

    Slechter kan het niet.

    Om de schade zoveel mogelijk beperken,gewoon extreem verdedigend spelen.hoogstens maar 1 spits voorin.Verder constant uitverdedigen,want veel keus is er niet.

    Verder is het toch al een gedane zaak,we liggen er uit.Wees voorbereid op een nederlaag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Men moet in Suriname anders leren denken, als je de kennis niet hebt moet je het halen. De kennis om voetbal op een internationaal niveau te kunnen acteren hebben ze niet in huis. Waarom huren ze het niet in. Blik terug en kijk naar de periode met Rob Groener, zij die het weten, weten ook hoe het Surinaamsvoetbal toen was.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. waarom moet Su voor de eigen kosten dragen in El Salvador ??? terwijl Natio wel voor de kosten zorgden bv het hotel van La Selecta ??

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hoe laat speelt Natio vanavond(nederlandse tijd) en op welke link kan ik deze zien Raj- G ?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. boerleider,

    volgends mij is er niet eens een link dit is gewoon een oeffenwedstrijd voor natio draaid nergens meer over.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik denk dat dat ook inderdaad zo moet worden gezien.Het is gewoonweg een oefenwedstrijd.Er word nergens meer poeha gemaakt,de spelers en coach weten immers dat ze geen partij zullen zijn.Het is niets anders dan een formele wedstrijd wat ze verplicht zijn te spelen,te verliezen en dan naar huis te keren.Jaliens zit niet meer met z'n hoofd aan het WK te denken,de u23 selectie straks in Saint Kitts heeft dacht ik nu z'n prioriteit.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Suriname moet winnen om als 2 de te eindigen. De wedstrijd tussen Cayman Islands en Dominican Rep. eindigde gister 1 - 1 gelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. nou lekker dan ..... het is ook gewoon een oefenpot he nu jullie het zeggen! maar ik dacht het is de laatste wedstrijd voor het wk en de eerst volgende is pas over ...4 jaar ,..echt misselijk !!

    maarja thanks Manu voor de feedback

    BeantwoordenVerwijderen
  9. eh ik bedoel Mamo hahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ja kijk,als ik Jaliens was,dan zou ik in geen geval meer aanvallend gaan spelen.

    Gewoon dezelfde stijl toepassen zoals de Italianen dat meestal doen en dat is gewoonweg keihard uitverdedigen.Geen ballen toelaten in de buurt van het doel!Proberen het op een gelijke stand te houden,no matter what!Dan staan we tenminste op de 2e plaats.Het zou niet om aan te zien zijn dat een baseball land hoger dan ons staat!

    Misschien laf,maar we liggen er toch al uit,so who cares!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. @anoniem 20:43

    Met een gelijkspel eindigen we derde plaats aangezien we een slechter doelsaldo hebben.

    Wanneer Suriname uitsluitend gaat verdedigen zauulen we 100% zeker verliezen en dan kan het echt hoger uitvallen.

    Het beste is om gewoon El Salvador niet met alle respect tegemoet te gaan. Ze spelen echt niet zo geweldig. Vier jaar terug waren ze beter.

    Trena.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik heb het inderdaad verkeerd gezien,er met een gelijk spel eindigen we toch als 3e.

    Maar ik ben het qua spelopzet niet met je eens,juist goed uitverdedigen en niet al teveel spitsen voorin.Je moet dan proberen om te counteren.Met dat aanvallende spel onstaan er weer teveel gaten achterin en de Natio heeft al teveel moeite met verdedigen.

    El Salvador is inderdaad deze keer niet goed,maar toch zie je dat ze veel beheerster en fysieker sterker dan de Natio zijn.

    Hoe dan ook,we are out.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. gewoon 5-4-1 spelen 5 verdedigers en 4 middenvelders en 1 diepe snelle spitta

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Natio met 15 spelers vertrokken naar El Salvador
Natio met 15 spelers vertrokken naar El Salvador
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgaX8dEoaKeBxhvH_oCr0Z35EW_lCYvbPOQLEDnN86a-_rz0OpX4vmLjCQbo93DwquiiAgP5NJQz02AnJNf5qP0UTAitSHtGmjj_IwSvzBHe_YJ0Pm864jSivoJV2yPxfGL0FHOFuUOC8o/s1600/Cayman+Islands%252C+Suriname%252C+Elftal%252C+Voetbal%252C+WK-kwalificatie+2014%252C+7+oktober+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgaX8dEoaKeBxhvH_oCr0Z35EW_lCYvbPOQLEDnN86a-_rz0OpX4vmLjCQbo93DwquiiAgP5NJQz02AnJNf5qP0UTAitSHtGmjj_IwSvzBHe_YJ0Pm864jSivoJV2yPxfGL0FHOFuUOC8o/s72-c/Cayman+Islands%252C+Suriname%252C+Elftal%252C+Voetbal%252C+WK-kwalificatie+2014%252C+7+oktober+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/11/natio-met-15-spelers-vertrokken-naar-el.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/11/natio-met-15-spelers-vertrokken-naar-el.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content