'Geen gebrek aan loyaliteit bij dubbel paspoort'

Column [Milroy Williams] - Het thema van de maand is politiek en om die reden leek het ons als redactie van SID Magazine leuk om een artik...


Column [Milroy Williams] - Het thema van de maand is politiek en om die reden leek het ons als redactie van SID Magazine leuk om een artikel te schrijven over een politieke kwestie die Surinamers in Nederland en Suriname zelf bezig houdt. In dit artikel zullen wij het hebben over het voordeel van de dubbele nationaliteit, meer specifiek voor de sporters.

Allereerst moet vermeld worden dat als de mogelijkheid tot een dubbele nationaliteit voor Surinamers er komt, dat wij van mening zijn dat die voor alle Surinamers moet gelden. Recht voor een recht voor allen, zijn wij van mening. In dit artikel kiezen we er toch voor meer specifiek in te gaan op de mogelijkheid van een dubbele nationaliteit voor sporters en de bijkomende voordelen daarvan.

Drie voordelen
Wij zijn van mening dat de dubbele nationaliteit voor Surinamers mogelijk moet zijn vanwege drie redenen. Ten eerste betekent het hebben van een dubbele nationaliteit niet direct een gebrek aan loyaliteit voor een van de landen. Net zoals loyaliteit van een kind aan haar/zijn moeder niet meteen een gebrek aan loyaliteit aan zijn/haar vader betekent.

Ten tweede behoort Suriname tot de weinige landen waar het hebben van een dubbele nationaliteit niet is toegestaan. Canada, VS en Israël zijn enkele landen waar de dubbele nationaliteit is toegestaan. Zelfs in Nederland is het voor burgers van de bovengenoemde landen toegestaan een dubbele nationaliteit te hebben.

En als laatste zijn we van mening dat het hebben van de dubbele nationaliteit voordelen kan hebben voor beide landen, op het gebied van educatie, sport en economie.

Voordelen op sportgebied
Het hebben van een dubbele nationaliteit kan op sportgebied drie belangrijke voordelen (die aan elkaar samenhangen) opleveren. Sporters met Surinaamse roots (foto: ADO Den Haag-speler Tjaronn Chery in Surinaams tenue) kunnen zich bij het verkrijgen van de dubbele nationaliteit beschikbaar stellen om voor Suriname uit te komen. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat de sporters die in Surinaamse competities uitkomen, zich kunnen optrekken aan sporters die op hogere niveaus uitkomen en misschien ook meer ervaring hebben. Denk aan het Nationale voetbal elftal. De beste spelers van Suriname kunnen zich dan optrekken aan Surinaamse profvoetballers die in Nederland, Duitsland, Engeland, Spanje enz. spelen. Dit zou het gehele niveau van het elftal omhoog trekken en wellicht tot betere resultaten leiden.

Het tweede voordeel is dat door een hoger niveau en betere resultaten ook meer prestige zal komen en hogere inkomsten. De supporters zullen meer redenen hebben om wedstrijden en toernooien bij te wonen. Dit betekent hogere inkomsten op het gebied van kaartverkoop, maar mogelijk ook hogere inkomsten op het gebied van merchandise. Hierdoor zullen er ook makkelijker en meer sponsoren gevonden kunnen worden. Dit alles kan een einde maken aan het begrotingstekort waar o.a. de SVB mee kampt. De nationale voetbalselectie zou dan meer oefenwedstrijden kunnen spelen.

Het derde voordeel is dat door de bovengenoemde punten Suriname kan werken aan een topsport cultuur die zichzelf in stand kan houden. De verschillende nationale teams zouden zich dan kunnen meten met de internationale top. Door hogere inkomsten voor de bonden zou er een speciale uitkering gecreëerd kunnen worden voor A-sporters die zich dan volledig op hun sport kunnen concentreren.

Het bovengenoemde scenario is mogelijk, mits de dubbele nationaliteit wordt ingevoerd. De enige die dit scenario in de weg staan zijn de politici. Een politieke oplossing zou dus voordeel kunnen hebben voor een heel land en haar economie.

Geschreven door, Milroy Williams. Williams is hoofdredacteur van SID Magazine. SID Magazine is een online magazine dat voornamelijk een platform creëert voor artiesten en ondernemers. Sociaal maatschappelijke, culturele, pedagogische en entertainment onderwerpen staan centraal.

COMMENTS

BLOGGER: 11
  1. 'Toescheidings-overeenkomst'!!: Ten alle tijden, Surinamer in! in Suriname.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met de huidige politieke situatie, kan men dit plan gewoon in de diepvries stoppen. Mooi initiatief, maar niet voor nu!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helemaal mee eens en word eens tijd dat de jongeren met politieke kennis boven aan het lijste komen want we hebben genoeg ideeën maar geen kansen lijkt wel

      Verwijderen
  3. @stephano......100% eens met je mang

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is al jaren dat men over een dubbele nationaliteit spreekt, echter nog geen resultaat. Laat de Suriprofs een keer bij Bouta gaan en hem zover krijgen om de dubbele nationaliteit voor onze profs gedaan te krijgen, want hij is toch de Baas

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Is Ricardo van Rhijn van surinaamse afkomst?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ricardo van Rhijn is niet van Surinaamse afkomst. Ik heb dit een keer aan Ruben Ligeon, ook vleugelverdediger bij Ajax, gevraagd. Hij dacht dat Van Rhijn Antilliaans is.

      Verwijderen
    2. Is pele van anholt van surinaamse afkomst?

      Verwijderen
    3. denk t nie...want net als patrick van aanholt is ie antilliaans

      Verwijderen
    4. ricardo van rhijn komt uit Leiden (nederland)

      Verwijderen
  6. http://www.transferwaarde.nl/sc-heerenveen?&view=article&id=1302
    van anholt volgens deze site wel van surinaamse afkomst

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: 'Geen gebrek aan loyaliteit bij dubbel paspoort'
'Geen gebrek aan loyaliteit bij dubbel paspoort'
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJ7kV7U4a74P0pElbX-Kq3vgNkHGBTozwBVc_C3G3Hyxs76eqTdZGStiXNE8kkDdxoXSky9vxkVNjhG34o65jru75p8RbHeDUdwYlS6KeJRQnTeKXY5qvXkBLMF0NAdPwFp1FqmoJ8evk/s1600/Suriprofs%252C+Natio%252C+Guyana%252C+Tjaronn+Chery%252C+PARBO+Bier+Cup+2012%252C+25+mei+2012.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJ7kV7U4a74P0pElbX-Kq3vgNkHGBTozwBVc_C3G3Hyxs76eqTdZGStiXNE8kkDdxoXSky9vxkVNjhG34o65jru75p8RbHeDUdwYlS6KeJRQnTeKXY5qvXkBLMF0NAdPwFp1FqmoJ8evk/s72-c/Suriprofs%252C+Natio%252C+Guyana%252C+Tjaronn+Chery%252C+PARBO+Bier+Cup+2012%252C+25+mei+2012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/09/geen-gebrek-aan-loyaliteit-bij-dubbel.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/09/geen-gebrek-aan-loyaliteit-bij-dubbel.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content