Tevreden Winter: 'We moeten harder werken'

Met Cuba als tegenstander en waarschijnlijk ook Trinidad & Tobago in dezelfde poule, beseft bondscoach Ricardo Winter (foto: in het mid...


Met Cuba als tegenstander en waarschijnlijk ook Trinidad & Tobago in dezelfde poule, beseft bondscoach Ricardo Winter (foto: in het midden) dat de tweede ronde van de Caribbean Cup 2012 een "andersoortig" toernooi wordt. De nationale voetbalselectie speelde een goede eerste ronde met overwinningen op Montserrat (7-1) en de British Virgin Islands (4-0) en een gelijkspel (2-2) tegen Martinique.

Winter pakt volgende week donderdag de draad op en hoopt over de volledige selectie te beschikken. "Ik weet niet wanneer het seizoen begint, maar hoop op de volledige ondersteuning van de clubs."

De voorbereiding zal zich toespitsen op het technische, tactische, mentale en fysieke. "Het begint met een goede evaluatie. Daarna gaan we de sterke punten aanscherpen en waar nodig correcties aanbrengen", verduidelijkt hij. "Wij zullen stap voor stap vooruitgang moeten maken."

Net als Winter verwacht ook aanvoerder Ronny Aloema geen makkelijke tweede ronde. "Als wij echter bereid zijn met lef te spelen, kunnen wij het halen. Ik heb goede hoop door de progressie, die het team gemaakt heeft in de eerste ronde."

Winter toont zich dik tevreden met het resultaat van de eerste ronde. "We hebben ons doel gehaald en dat hebben we met het totale team bereikt. Het was een teameffort. Het is een verdienste die niet mogelijk zou zijn als niet iedereen zijn bijdrage had geleverd." Aloema merkte op dat de spelersgroep dichter naar elkaar groeide. "Je zag de teamgeest en saamhorigheid."

Ook het optreden van de huidige selectie vond Winter goed. "Ik heb denk ik gevonden naar wat ik zocht bij de selectie en dat is een multi-inzetbare aanvaller die goed terugzakt in de verdediging", zegt hij. Over de enige profvoetballer in Natio, Stefano Rijssel, is hij ook erg te spreken. "Er mag gezegd worden dat Stefano Rijssel sowieso een toegevoegde waarde was voor Suriname. Conditioneel is hij erg gegroeid en heeft getoond dat hij karakter heeft. Voor de korte tijd dat hij in het buitenland zit, toont hij karakter en laat de jongens ook aan hem optrekken."

Wat volgens de coach minder is gegaan is de handelingssnelheid. Vooral bij balbezit moeten de jongens naar zijn mening sneller handelen. "Dit kan beter maar een andere belangrijke zaak is dat de jongens op elkaar moeten kunnen vertrouwen als groep. Zo maken we het voetballen makkelijker voor elkaar. Dat is de mentale kant van de zaak."

De bondscoach weigert Montserrat en de British Virgin Islands als "zwakke tegenstanders" te betitelen. Hij meent dat de twee landen een groei doormaken, waarbij vooral in de tweede wedstrijd beter is gespeeld. "Wij hebben echt hard moeten werken."

Voor Aloema was duidelijk dat Suriname op een veel hoger niveau speelt dan de twee Britse eilanden. "De ontmoeting met het gastland was de juiste krachtmeting." Naar zijn zeggen begon Martinique in een moordend tempo, maar zakte daarna terug. "Wij hebben toen bewezen hen conditioneel bij te kunnen benen", bluft de doelverdediger.

Winter kijkt ook terug op de wedstrijd tegen de Fransen: "Ik denk wel dat we in de laatste wedstrijd tegen Martinique het eerste doelpunt te vroeg tegen kregen waardoor het speelplan onder druk werd gebracht. Gelukkig hoorde ik ze zelf coachen, wat ik zeer goed vond. Het tweede doelpunt is ook een slordige fout geweest van een verdediger. Dan denk je van dit wordt een probleem. Maar we zijn goed teruggekomen en hebben de jongens alles op alles erop losgegooid. Martinique is een goede ploeg, ze spelen slim, bewust en zijn goed georganiseerd."

Net als in de eerste ronde, zullen ook in de tweede fase drie wedstrijden in één week afgewerkt worden. "Ik heb daarom vanaf het begin ervoor gezorgd dat spelers van hetzelfde kaliber zijn geselecteerd. Zodoende konden wij een dusdanige spreiding van krachten over drie wedstrijden hebben. Deze strategie heeft ons redelijk geholpen en wij hebben eruit geleerd", aldus Winter. De coach hoopt in de tweede ronde ook over een breed arsenaal aan spelers te beschikken.

De wedstrijden uit de tweede ronde worden tussen 24 en 31 oktober 2012 gespeeld op Trinidad. "De eerstvolgende ronde ga ik positief tegemoet. We zullen harder moeten gaan werken. Als we bereid zijn harder en samen voor elkaar te werken dan moet het lukken. Het zal geen makkie zijn natuurlijk en dat verwacht je ook niet bij elke ronde dat je verdergaat", zegt Winter.

COMMENTS

BLOGGER: 1
  1. Kijk wat voor een BAKBA WINKRI natio is : KELME is de shirt sponsor / iedereen speelt in KELME kleding maar aanvoerder Aloema speelt nog met oude trui van COPA met een nummer wat niet eens zichtbaar is. Als je deze kleine subtiele dingen al niet GOED kan regelen man..........is niet spannend hoe het komt dat het zo is maar het mag gewoon NIET !!! POPPENKAST en BACOVENWINKEL is het en dan willen we SURI PROF spelers erbij....stel je eens voor dat kenneth Vermeer van Ajax voor Natio speelt in COPA en de rest trekt KELME aan......

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Tevreden Winter: 'We moeten harder werken'
Tevreden Winter: 'We moeten harder werken'
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPXgeeKRLAKc_H0xc2UFi2OyYsmSKv6UXAB3bsENR7vYNitlqVxDxJeANEClCohjjzVfiU1XsoG8ia9MQHkeo93FDtZqVK6CQPz35b8_YBxbs80q64QfZr9kXA8A-DIPHxW42wK5KL59o/s1600/Martinique%252C+Suriname%252C+Ronny+Aloema+%25281%2529%252C+Ricardo+Winter%252C+Stephan+Burke%252C+Voetbal%252C+Caribbean+Cup+2012%252C+9+september+2012.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPXgeeKRLAKc_H0xc2UFi2OyYsmSKv6UXAB3bsENR7vYNitlqVxDxJeANEClCohjjzVfiU1XsoG8ia9MQHkeo93FDtZqVK6CQPz35b8_YBxbs80q64QfZr9kXA8A-DIPHxW42wK5KL59o/s72-c/Martinique%252C+Suriname%252C+Ronny+Aloema+%25281%2529%252C+Ricardo+Winter%252C+Stephan+Burke%252C+Voetbal%252C+Caribbean+Cup+2012%252C+9+september+2012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/09/tevreden-winter-we-moeten-harder-werken.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/09/tevreden-winter-we-moeten-harder-werken.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content