SVB legt basis voor professionalisering organisatie

Opeenvolgende besturen van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) hebben geworsteld met professionalisering van de bond. Congressen en workshops h...


Opeenvolgende besturen van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) hebben geworsteld met professionalisering van de bond. Congressen en workshops hebben eerder niet het gewenste resultaat opgeleverd. Sponsorpakketten liggen klaar. Reeds doen de sponsors Kelme, Digicel en Suribet een belangrijke duit in de zak.

Een Fifa delegatie bracht onlangs een bezoek aan Suriname. De bedoeling was zich onder andere te oriënteren over de marketingstrategie van de bond. Louis Giskus zegt dat de resultaten van de gesprekken nader worden uitgewerkt. "Een wens van de bond gaat in vervulling, omdat de adviezen van de Fifa bruikbaar zijn en de KNVB ook de Surinaamse bond zal ondersteunen bij de uitvoering van dit beleidsonderdeel."

Het bestuur heeft in gedachte een professioneel team van verschillende disciplines aan te trekken om de marketing, communicatie, financiële, HRM en technische poot op te zetten. "Daarmee zijn we er nog niet. De bond wordt regelmatig geconfronteerd met juridische vraagstukken. Vandaar dat aantrekking van een jurist ook noodzakelijk is", benadrukt de SVB voorzitter. Giskus is gecharmeerd van de zienswijze van de Fifa officials over het vrijwilligerswerk in Suriname dat nog aanwezig is en overige Caribische landen het voorbeeld van Suriname kunnen overnemen.

Strategie
Een lange- en kortetermijnstrategie zijn bij de SVB uitgezet om de voorgenomen doelen te bereiken. De langetermijnstrategie houdt in long term goals, inkomsten genereren, communicatie verbeteren, goede samenwerkingsverbanden ten behoeve van de voetbalsport. "De kortetermijnstrategie zijn de dingen die direct uitgevoerd zullen worden. Dat heeft te maken met sponsor en partnerbeleid. Media en sport hebben elkaar nodig. Giskus zegt een goede relatie voor te staan met Pe media en streeft ernaar deze zo goed mogelijk te accommoderen. Zo zullen de persfaciliteiten in het Essed stadion worden verbeterd, meent Giskus. Bij de renovatie van het Andre Kamperveen stadion zijn de faciliteiten voor de pers ook al verbeterd binnen de financiële mogelijkheden.

Externe communicatie met verschillende partners wordt in gang gezet. Het ligt in de bedoeling de kwaliteit van de website te verbeteren. Volgens de SVB voorzitter maakt de bond zich sterk de communicatie met de bonden te verbeteren. Clubs, bonden en supporters moeten zich als een familie voelen. Expertise wordt ingezet om de doelen te bereiken, in de vorm van ondersteuning en kennisoverdracht.

Sponsorlandschap
Impulsen die zijn gegeven door de Fifa en KNVB hebben de inzichten vergroot het sponsorlandschap actiever te betreden voor ondersteuning van de activiteiten. Op het programma staan promotiecampagnes voor alles wat zich beleidsmatig beweegt binnen de bond. Awareness campagnes zijn gepland zodat alle voetbalfans achter de plannen van de bond gaan staan. Belangrijkst aspect is verbetering van het product voetbal. Hoe beter het niveau hoe succesvoller de marketingstrategie werkt. Stimulering van passieve en actieve participatie van de toeschouwers komt hoog op de agenda te staan.

Vooruitzichten
Door al deze activiteiten in het vooruitzicht ziet SVB voorzitter Louis Giskus zijn wens in vervulling gaan. "Het SVB bestuur bestaat uit personen die elders een volle dagtaak hebben en niet in staat zijn zich ten volle te werpen op de dagelijkse werkzaamheden. Dat is met opeenvolgende besturen altijd zo geweest. Hierdoor kunnen diverse beleidsgebieden zoals marketing en andere zaken geen volledige aandacht krijgen. Het maximale van het verkopen van het product voetbal komt daarom niet volledig tot z'n recht. Er moet een doorbraak komen, redeneert Giskus.

Stapvoets wordt er aan gewerkt om de juiste mensen op de juiste plek te laten neerstrijken. Dan breekt het moment aan om volledig te professionaliseren. Dat is de reden waarom de Fifa professionalisering van de huidige omslag ondersteunt. Gegarandeerde steun van de Fifa blijft overeind als resultaten komen voortrollen uit de nieuwe beleidsinzichten binnen de bond.

Giskus verzekert dat zijn bestuur er op zal toezien dat personen die worden ingehuurd gebonden zullen worden aan een tijdslimiet. Met het oog op transparantie krijgt de samenleving de gelegenheid om de stappen en resultaten te volgen. Zodra de Fifa ervaart dat het beleid van professionalisering wortel schiet en vooruitgang wordt geboekt, is Giskus ervan overtuigd dat het enthousiasme bij de Wereldvoetbalbond, de KNVB en andere spelers in het proces zal oplaaien. De SVB voorzitter is er heilig van overtuigd dat als alle actoren hun schouders onder het werk zetten een betere kwaliteit van het product voetbal niet lang meer op zich zal laten wachten.

COMMENTS

BLOGGER: 4
  1. Allemaal leuk en waar; maar als er goed voetbal wordt gespeeld, dan komen de inkomsten vanzelf.

    Wedstrijden worden gewonnen op de groene mat, niet aan de bestuurstafel. En zolang wedstrijden kansloos en vernederend worden verloren zoals de afgelopen jaren, spelers niet worden geprikkeld om vooruit te komen, en randverschijnselen de boventoon voeren, dat is het water naar zee brengen.

    Investeer je geld in goede trainers en faciliteiten voor het voetbal, dan ga je de goede kant op.

    En het begint al op regionaal niveau; kijk naar de Kwatta Sportbond. Alleen maar ruzie en eigen bellang wat telt. De competitie is er nog niet eens op papier! What about randdistrict straks? Voetballers worden ongemotiveerd en haken af. Wie weet is het de nieuwe Mijnals, Seedorf of toekomstige spits die er internationaal de een na de andere in legt. Dit heeft niets direct met Natio te maken, maar geeft aan hoe diep het probleem zit.

    Daarom, professionalisering is goed. Maar ik vind het wel een beetje over de top.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Surinaams voetbal is om te lachen, gewoon amateurniveau. En dan een bond die kampioen plannen maken is, maar er nog nooit 1 heeft uitgevoerd. Begin inderdaad, zoals hierboven door sparta gemeld, eerst eens met gewoon voetballen en dat op niveau te brengen door serieus te trainen, en trainingsfaciliteiten beschikbaar te maken.

    Suriprofs zijn serieus, en dat wordt gewardeerd. Die shirtjes worden in holland meer verkocht dan die van Natio. Geeft ook wel iets aan.

    En Suriname was als land redelijk succesvol toen er overal op de wereld op amateurniveau werd gevoetbald. Nu is dat allang niet meer dus het is vreemd om steeds te lezen dat men bij een WK wilt zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ben het met de heren eens. Kan geen kwaad om eens in Holland te komen kijken. Ga desnoods naar Brazilie om te leren hoe een organisatie op poten te zetten.
    Er wordt nog steeds aan de touwtjes getrokken door mensen die zichzelf te interessant vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Voor vooruitgang van de Surinaamse voetballerij zitten op dit moment teveel fossielen binnen de SVB. Bovendien spelen er voor vooruitgang ook vreemde politieke motieven waardoor capabele spelers in den vreemde nooit geselecteerd kunnen worden.
    Zolang deze obstakels voorduren zal er geen enkele progressie gesignaleerd worden.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: SVB legt basis voor professionalisering organisatie
SVB legt basis voor professionalisering organisatie
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKbUS7Ka6IHK9cTU4THukCuYkFn8-Zgqn2cBcCgVX-3FBeT1-Lsklg0FmnwDAzSHXSakRkeACr6AwN5geW3V8yUiUmsth91Jdb0qYqaGa3bd9RGGGzQzL_qJ1PohtMUbwulHVvFqp7v2U/s1600/Surinaamse+Voetbalbond%252C+Gebouw%252C+Kantoor%252C+2012.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKbUS7Ka6IHK9cTU4THukCuYkFn8-Zgqn2cBcCgVX-3FBeT1-Lsklg0FmnwDAzSHXSakRkeACr6AwN5geW3V8yUiUmsth91Jdb0qYqaGa3bd9RGGGzQzL_qJ1PohtMUbwulHVvFqp7v2U/s72-c/Surinaamse+Voetbalbond%252C+Gebouw%252C+Kantoor%252C+2012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/12/svb-legt-basis-voor-professionalisering.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/12/svb-legt-basis-voor-professionalisering.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content