Obrendo Huiswoud op buitenlands avontuur

Inter Moengotapoe moet het een tijdje zonder Obrendo Huiswoud (foto) doen. De doelman van de landskampioen vertrok zaterdag naar Trinidad e...


Inter Moengotapoe moet het een tijdje zonder Obrendo Huiswoud (foto) doen. De doelman van de landskampioen vertrok zaterdag naar Trinidad en Tobago, waar hij bij W Connection gedurende een maand stage zal lopen. De sluitpost wordt op 15 december terugverwacht in Suriname.

Huiswoud had aanvankelijk een uitnodiging van 30 november tot en met 1 februari. "Maar ik heb ze gezegd dat ik maar twee weken kan blijven. Ik moet nog wat zaken met mijn club in Suriname regelen", gaf hij aan. De international verblijft samen met zijn collega-international en neef Stefano "Boeroe" Rijssel in een appartement.

De doelman van de nationale selectie van Suriname had gisteren zijn eerste training met de eilanders. "Het ging goed", reageerde Huiswoud. De doelman garandeert dat hij zijn uiterste best zal doen om de ploeg te overtuigen van zijn kwaliteiten. In twee weken zal hij onder andere 20 trainingen meedraaien. Met het veroveren van een profcontract wil hij nog meer wegen openen voor andere Surinaamse voetballers en de selectie. "Boeroe heeft de weg voor ons geopend. Hij probeert nog meer Surinaamse voetballers daar te krijgen en die kans moeten wij met beide handen pakken", maakt hij duidelijk.

"Als nog meer Surinamers in een profcompetitie gaan spelen zal de Surinaamse selectie zeker wat beter presteren." De doelman is de opmerkingen van buitenlandse ploegen en media over de Surinaamse selecties zat. "Wij worden altijd voor amateurs uitgemaakt. Als wij de kans krijgen om er zelf wat aan te doen, mogen wij die niet laten schieten", motiveert Huiswoud, die vermoedt dat het nog een poos zal duren voordat profvoetbal wordt geïntroduceerd in Suriname.

Inter Moengotapoe had geen moeite met het vertrek van de doelman. Ondervoorzitter Ronald Kwassie had echter graag dat Huiswoud hem eerder op de hoogte had gesteld. "Ik heb hem pas een dag ervoor gemeld en dat vond hij niet zo leuk", vertelt Huiswoud.

Eerder werd bekend dat ook Dimitrie Apai (Transvaal) stage zou lopen bij W Connection. Hij is echter niet met Huiswoud afgereisd naar Trinidad. Het is onduidelijk wat hij heeft afgesproken met W Connection.

Eerste week
Na de een week meegetraind te hebben ziet Huiswoud een carrière bij W Connection wel zitten. Hij is zich ervan bewust dat het een hele ommekeer voor hem zal zijn, maar ziet geen reden om deze stap uit de weg te gaan. Na anderhalve week bij de Trinidadiaanse profclub, waar hij een maand stage loopt, is de doelman van de nationale selectie van Suriname en landskampioen Inter Moengotapoe ingenomen met het vooruitzicht.

Huiswoud ervaart dat het heel anders aan toegaat dan hij gewend is. Bij de eilanders wordt er serieus en zwaar getraind. "Maar ik ben een harde werker", zegt hij zelfverzekerd. Vooral de fitness- en fysieke trainingen vergen veel. Bij W Connection wordt er alleen op de zondag niet getraind. "Binnen acht dagen heb ik tien keren getraind", vertelt de sluitpost. Hij moet ook op wedstrijddagen trainen. "Pas na de training wordt je naar het stadion gebracht."

De doelman beseft dat hij ook zijn levensstijl drastisch moet veranderen. "Het gaat een beetje zwaar zijn, omdat je moet wennen. Maar ik zal me alleen op voetbal moeten focussen." Als hij goed wordt bevonden, zal Huiswoud zich pas in het nieuwe seizoen bij de club voegen, omdat de competitie nu nog gaande is. Zelf wil hij de competitie afmaken bij Inter Moengotapoe. "Ik wil nog de bekertitel pakken in Su ... dan heb ik alles gewonnen", motiveert de goalie.

De doelman denkt wel dat hij een goede kans maakt. Hij kreeg van landgenoot Stefano Rijssel te horen dat men erg tevreden is over hem. Ook heeft de club onlangs twee doelmannen doorverkocht aan Vietnamese voetbalploegen. Huiswoud is voorgehouden dat hij alleen in de vakantie en tijdens interlands terug mag naar Suriname. Bij terugkeer zal hij daarom serieuze gesprekken met zijn moeder en vrouw hebben. De uitkomst van die zal bepalen of hij voor een profcarrière gaat.

Huiswoud heeft één officiële wedstrijd van W Connection meegemaakt. Hij zag de ploeg door een goal van landgenoot Stefano Rijssel met 1-0 winnen. "Die mannen zijn goed man." Ook zijn bewondering voor Rijssel, die op de bank begon, stak hij niet onder stoelen of banken. "Ik heb hem na lange tijd weer zien voetballen en hij is veel beter geworden." Huiswoud heeft grote bewondering voor de leefstijl van Rijssel, die volgens hem als een echte prof leeft.

Over de opvang, voeding en het verblijf heeft de doelverdediger niets te klagen. "Alles is goed geregeld, dus moet je alleen de instructies volgen." In zijn vrije tijd bestaat de gelegenheid om te stappen, maar Huiswoud heeft geen zin in 'zomaar uitgaan'. "Na een training ben je moe en dan is het baden en slapen."

COMMENTS

BLOGGER: 2
  1. HBD Obrendo Huiswoud gefeliciteerd. Met 23ste verjaardag. Power dr in het buitenland

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Obrendo Huiswoud op buitenlands avontuur
Obrendo Huiswoud op buitenlands avontuur
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEisidFg3DadX4hYH6J9gaqyFci-PKzfkDnQBFVZ_NoMLeYC5xMys_XmeYFCP3cSApbziPhiv_SH2AgI9RkplUhyphenhyphene8QFmtOSNl738xUO0CYRvNqQ8V-8bizuesSwMRuTN_faUqC2wr_I-cA/s1600/Inter+Moengotapoe,+Centro+Dominguito,+Obrendo+Huiswoud,+Multi-Post+Polar+Cup+2013,+29+mei+2013.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEisidFg3DadX4hYH6J9gaqyFci-PKzfkDnQBFVZ_NoMLeYC5xMys_XmeYFCP3cSApbziPhiv_SH2AgI9RkplUhyphenhyphene8QFmtOSNl738xUO0CYRvNqQ8V-8bizuesSwMRuTN_faUqC2wr_I-cA/s72-c/Inter+Moengotapoe,+Centro+Dominguito,+Obrendo+Huiswoud,+Multi-Post+Polar+Cup+2013,+29+mei+2013.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/12/obrendo-huiswoud-op-buitenlands-avontuur.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/12/obrendo-huiswoud-op-buitenlands-avontuur.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content