Geen Zuid-Amerikaanse Spelen voor voetballers

Volgende maand worden de Zuid-Amerikaanse Spelen gehouden in Chili. Op het onderdeel voetbal zal Suriname niet vertegenwoordigd zijn. Dit z...


Volgende maand worden de Zuid-Amerikaanse Spelen gehouden in Chili. Op het onderdeel voetbal zal Suriname niet vertegenwoordigd zijn. Dit zegt Guno van der Jagt, secretaris generaal van het Surinaams Olympisch Comite (SOC), tegen NatioSuriname.com. Op de 'Juegos Suramericanos 2014' wordt een dames en jongens voetbaltoernooi afgewerkt waarbij landen uit Zuid-Amerika gaan strijden om het goud, brons en zilver.

"Op de Zuid-Amerikaanse Spelen gaan de 6 hoogst gerangschikte landen op FIFA wereldranglijst meedoen bij zowel de heren als dames. Suriname behoort in ieder geval niet tot een van de hoogst gerangschikte landen en zal derhalve niet kunnen meedoen aan de Zuid-Amerikaanse Spelen", aldus Van der Jagt.

Het is nog niet helemaal duidelijk aan welke leeftijd de voetbaltoernooien zijn gelimiteerd. Waarschijnlijk is het een jeugdtoernooi voor spelers onder de 17 jaar. Tijdens de vorige editie van het evenement in 2010 deden U-17 selecties mee.

Vorig jaar verwachte Van der Jagt al dat het moeilijk zou worden om een nationale voetbalselectie af te vaardigen naar Chili. "Bij de Zuid-Amerikaanse Spelen krijgen de landen een quota met betrekking tot het aantal atleten dat ze kunnen afvaardigen. De quota voor Suriname is gesteld op 30 en maakt dat er zo goed als geen ruimte is voor team sporten." De secretaris generaal vertelde toen wel dat er een kans op deelname zou zijn, als er te weinig landen voor het voetbaltoernooi zouden aanmelden. "In dat geval zal Suriname zeker opteren voor een plaats als de organisatie dat vraagt", zei Van der Jagt toen.

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) zocht vorig jaar contact met het SOC om Suriname in te schrijven. Het toernooi in Chili was interessant, omdat de SVB niet voor de vliegtickets hoefde te betalen. "Het Surinaams Olympisch Comite zal voor de tickets zorgen als de selectie zich kwalificeert. De kosten voor kwalificatie en voorbereiding zijn voor rekening van de bond. Het SOC heeft budget om daar voor te zorgen", verklaarde Van der Jagt.

Het vierjaarlijkse evenement duurt van 7 t/m 18 maart en wordt in Santiago gehouden. Helaas zonder de Surinaamse voetballers.

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Geen Zuid-Amerikaanse Spelen voor voetballers
Geen Zuid-Amerikaanse Spelen voor voetballers
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvNoR1ztGcTgV0S-JyH6SqPphP2P6YJafb4Pr1Dwq3nCl8qQ6zAycZU3xi1SmTzLDpo_knIzfr82hdQKyvAe5JuuEae1s41p2hVdrkUxIHm9fSvee0cxdSkt08ISEpoAZHPlfZXY29Jss/s1600/Juegos+Suramericanos+2014,+Logo,+2014+(2).jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvNoR1ztGcTgV0S-JyH6SqPphP2P6YJafb4Pr1Dwq3nCl8qQ6zAycZU3xi1SmTzLDpo_knIzfr82hdQKyvAe5JuuEae1s41p2hVdrkUxIHm9fSvee0cxdSkt08ISEpoAZHPlfZXY29Jss/s72-c/Juegos+Suramericanos+2014,+Logo,+2014+(2).jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/02/geen-zuid-amerikaanse-spelen-voor.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/02/geen-zuid-amerikaanse-spelen-voor.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content