SVB wil Suriname U-15 in training houden

Het is de vaste bedoeling van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) om de nationale U-15 selectie in training te houden. De SVB wil immers de opl...


Het is de vaste bedoeling van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) om de nationale U-15 selectie in training te houden. De SVB wil immers de opleiding van haar talenten zelf ter hand nemen. Deze selectie wordt steeds aangevuld met spelers, die tijdens het proces gescout worden.

Leden van de SVB, die van mening zijn dat in hun bond of regio een talent is opgevallen, mag dat talent ook aanmelden. Immers, deze talenten zijn bezig met het traject dat wij afleggen naar de Wereldkampioenschappen U-17 in 2017, waar de voorronde reeds in 2016 aanvangt. De mogelijkheid is, dat jongens ook nog in de huidige U-17 selectie al opgenomen worden. De selectie blijft in training, dus zullen de talenten wekelijks centraal trainen.

Op 30 december vond de terugreis van een zeer gedisciplineerde groep plaats die ook veilig en wel verliep. De nationale U-15 voetbalselectie nam van 27 t/m 30 december 2013 deel aan het jaarlijks terugkerend Memorial Claude Elise toernooi in Frans-Guyana. Op 26 december vertrok de delegatie heel vroeg in de ochtend onder leiding van het bestuurslid Arnold Bilkerdijk. Overige delegatieleden waren de technisch directeur Ronald Kolf, teammanager Glenn Linger en bondscoach Regillio Vroom. De busreis verliep zonder enig probleem. De huisvesting in Cayenne was goed, alsook de stadions waar er gespeeld is.

De SVB en de La Lique de Football de Guyane hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend, waarbij de voetballers van deze twee landen elkaar jaarlijks ontmoeten. De U-15 selectie gaat elk jaar in de laatste week van december ernaar toe, terwijl de jonge Franse voetballertjes in de laatste week van februari ons een bezoek brengen.

Alle spelers hebben naar tevredenheid van de bondscoach gepresteerd. De spelers die het meest opvielen, waren vooral Ayad Godlieb, Gleofilo
Hasselbaink, Roscello Vlijter en Denzel Zinhagel. Geen enkele speler liep een noemenswaardige blessure op. Guadeloupe werd winnaar van het toernooi en Suriname eindigde met 5 competitiepunten op de tweede plaats met 4 doelpunten voor en 1 tegen. In de laatste week van februari brengen de Franse voetballertjes een bezoek aan Suriname.

Klik op het onderstaande logo om het nieuwsblad SVB Nieuws (2e editie) te downloaden met meer nieuws.

COMMENTS

BLOGGER: 8
  1. Natio Fans, hierbij dank aan Raj G dat hij de mogelijkheid biedt om de SVB krant te downloaden. Dit vind ik een goede zaak van de SVB om zo wat van zich te laten horen. Over het algemeen zijn deze heren wel actief, in vergelijking tot het verleden. Het geval van niet kunnen deelnemen aan de Zuid Amerikaanse spelen is wel jammer, maar tegelijkertijd zou de SVB een initiatief moeten ontwikkelen om alle bonden van de CONMEBOL, inclusief hoofdbestuur, aan te schrijven en ook het Zuid Amerikaans Olympisch Comite, dat het toernooi eigenlijk alle landen van het continent moet toelaten. In het kader van de UNASUR en andere organisaties die de integratie bevorderen is de fijnstelling eigenlijk niet correct. ALs het een Zuid Amerikaans evenement is, dan kunnen er geen restricties gelden voor de voetballende bewoners van het continent. Kunnen toch niet alle landen deelnemen, dan is het eerlijker om dan kwalificaties te spelen voor plaatsing van deze zes landen. Kiezen voor de 6 best geplaatste FIFA-landen, wil niet zeggen dat zij een betere jeugd hebben dan bijvoorbeeld VENEZUELA. Zes (6) zogenaamde FIFA-landen aanwijzen, is ook tegen de gedachtengoed van een samenwerkend Zuid Amerikaans continent. Het toernooi zou volgens critici wel eens een groot en belangrijk toernooi kunnen worden voor de jeugdteams van het continent. SVB moet dit initiatief oppakken en contact maken met de andere bonden om de meningen te peilen. Dit is ook goed voor de PR en alvast een stage voor aansluiting bij CONMEBOL met het oog op de toekomst. Dit kan het begin zijn van goede contacten en de kans dat wij teams op bezoek kunnen krijgen uit deze landen. On the long run kan zo een initiatief ook een uitstekende referentie zijn voor aansluiting bij de CONMEBOL, ongeacht het niveau waarop wij ons op dat moment zullen bevinden. SU is AMEXEM.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In plaats van de krant moet SVB zijn website in orde maken !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Er staat niets concreets over trainen in dit stuk, alleen de afspraak om eind december te voetballen. Klinkt weer erg 'surinaams' en daarmee wil ik zeggen: veel praten weinig actie.
    -Hoe vaak traint de U15 jeugd per maand?
    -Wie traint de U15 jeugd?
    -Waar traint de U15 jeugd?
    -Wie verzorgt het selectiebeleid bij de U15 jeugd?

    Allemaal praatjes weer, laten ze nou eerst iets doen en daarna zeggen van: "We blijven doortrainen met de U15 jeugd zoals we dat afgelopen maanden hebben gedaan"
    Maar zulke teksten zoals "Doorgaan met de ingeslagen succesvolle weg" zal ik de komende 5 jaar sowieso niet horen vanuit de SVB.

    Maar ja, er staat ook(1e zin): het is de vaste BEDOELING......

    Groeten
    Laires

    BeantwoordenVerwijderen
  4. U-15

    U-15s return from 'useful' Colombia trip
    Details 12 Nov 2013 Written by Shaun Fuentes (TTFA) Hits: 546

    Trinidad and Tobago’s National Under 15 Boys team returned from their maiden overseas trip to Cali. Colombia on the weekend after narrowly missing out on progressing to the second round of the Tournament of the Americas.

    The squad, which has been selected with the aim of preparing for the 2015 FIFA Under 17 World Cup, drew their final match 2-2 last Thursday against Colombian Under 17 team Providencia.

    St Augustine Secondary and Joe Public midfielder Jesse Joseph scored in the 14th minute while Arima Secondary forward Dareem Daniel netting in the 75th. The result meant T&T ended on seven points, same as three other teams in their group but missed out advancing on goal difference.

    T&T, appearing in the tournament through assistance from the Ministry of Sport and SPORTT, had earlier defeated Real Sociedad 1-0 and Seville 3-1 before losing to group winners America SA 3-0 in their penultimate game.

    Head Coach Shawn Cooper, who was assisted by coaches Ross Russell and Leonson Lewis, believed his players benefited from the exercise.

    “It was certainly a level up from what they play at home in the Secondary Schools League and local club football,” Cooper told TTFA Media. 

    “Our boys I thought played well in parts but they realized that there is a difference at this level. We were playing against Under 17 teams while our boys are still 15 and under. I welcomed that challenge for them because it means we would have had some great experience playing against some of the top youth teams in Colombia and other parts of Latin America before we head into competition for 2015.”

    “You could actually here these players speaking among themselves about how the opponents were closing them down making runs off the ball and what they in turn needed to do better. This was about football education as well and brought a lot of benefits for us,” he added.

    TTFA Technical Director Anton Corneal was pleased to see the team have the opportunity to play against foreign opposition. 

    “It’s the only way for us to develop and gain the much needed experience at the youth level. What we do with these players at home is all well and good but we will only know how we are progressing when we compete with some of the better ones in countries where football is a top priority.

    Only then can we have our players also realize what are their faults that need to be worked on and what are their strengths that can to be capitalized on. And this must happen before they get to the Under 20 or Under 23 level before making the step up to the senior level,” Corneal said.

    Dit is waarom we tegen deze landen stuiten. We kunnen mooie praatjes hebben maar daaraan hebben we niets. En dat weten de trinidadianen, jamaicanen en cubanen al lang. Mooi dat we tegen de franse landen oefenen maar die jongens hebben meer nodig. Er is een samenwerkingsovereenkomst getekend met de brazilianen , svb , benut het helemaal. Mooi wortoe no e tja moesje go na parijs !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Met het woord "surinaams" bedoelde ik natuurlijk niet de surinaamse mentaliteit maar de "SVB mentaliteit"
    Nu ik het weer eens nalees zie ik dat het verkeerd kan overkomen.

    Ook het stuk hierboven van 'anoniem' is een voorbeeld van wat ik bedoel met de SVB mentaliteit wat ik omschrijf als 'surinaams'. Het is teveel politiek praten in plaats van echt wat werk doen maar dat is een wereldwijd probleem helaas.
    De SVB loopt wel jaren achter op dit vlak.

    Groeten
    Laires

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Welke site gebruikt de SVB nu? Kan helaas niets vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. www.svb.sr, maar de website doet het nog niet, ze zijn bezig deze te maken.

      Verwijderen
  7. ben zelf ook trainer bij de jeugd ( u11 ) .om de jeugd-spelers te motiveren om harder hun best te doen moeten zij vaak in de schijnwerpers geplaats worden ( TV /kranten ) ,evenzo moeten de wedstrijden vaker en beter gepromoot worden door versch TV stations en kranten , de scholen die de spelers bezoeken mogen m.i ook belicht worden . Laten wij met z,n allen ( trainers , ouders & familie ,scholen ,bedrijfsleven ,SVB, werken aan de voorbereiding van Suriname op het WK van 2018 door de huidige u15 selectie te poweren ( veel interland-wedstrijden ( midden americaanse landen ) ook al wordt er verloren ,dat maakt ze sterker en zullen het zeker verder schoppen dan de voorronde

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: SVB wil Suriname U-15 in training houden
SVB wil Suriname U-15 in training houden
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXxUZApoOcI5SQgzHcRo10q4MR2Q7XMHDvgLCwcEmq5bqKfMwBmqymY41g9UxYd1rXFi3BIxEBLoAewEIFdJmaUeTGgZvT6aeMJZfO2c3hM2uOPyjfNro7P-o9De5byFsEaRbjWd1fBmg/s1600/Suriname+U-15,+Elftal,+Memorial+Claude+Elise,+2013.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXxUZApoOcI5SQgzHcRo10q4MR2Q7XMHDvgLCwcEmq5bqKfMwBmqymY41g9UxYd1rXFi3BIxEBLoAewEIFdJmaUeTGgZvT6aeMJZfO2c3hM2uOPyjfNro7P-o9De5byFsEaRbjWd1fBmg/s72-c/Suriname+U-15,+Elftal,+Memorial+Claude+Elise,+2013.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/02/svb-wil-suriname-u-15-in-training-houden.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/02/svb-wil-suriname-u-15-in-training-houden.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content