'Suriname kan WK halen zonder hulp Suriprofs'

De algemeen directeur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), Gordon van Sichem (foto: links), denkt dat Suriname het WK voetbal kan behalen z...


De algemeen directeur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), Gordon van Sichem (foto: links), denkt dat Suriname het WK voetbal kan behalen zonder hulp van profvoetballers in diaspora. Hij reageert hiermee op de stelling dat Suriname pas aan het WK mee kan doen als voetballers van Surinaamse afkomst uit het buitenland mogen meespelen.

"Ik ben het oneens met deze stelling, omdat we genoeg talent hebben in Suriname dat als team het WK kan behalen. Als we hulp hebben van de buitenlanders is het meegenomen, maar ik ben ervan overtuigd dat we het op eigen kracht kunnen bereiken", meent Van Sichem.

Volgens de SVB-topman zijn er een paar grote problemen waardoor Suriname momenteel niet zo ver komt. "Er is nooit een goed financieel plan gemaakt. Maar we hebben nu doelstellingen voor het WK van 2022 geformuleerd. En we zijn sterk overtuigd dat we het dan halen. Maar er moeten wel de juiste middelen loskomen", zegt de directeur.

"Wat nog meer een inbreuk doet op de kwaliteit van ons voetbal is dat we nog alleen amateuristisch voetbal spelen", zegt Van Sichem. "We kunnen de spelers niet echt vastbinden aan een team waardoor je ‘jumpers’ krijgt. Goede voetballers kijken ook waar ze het meest kunnen verdienen en gaan dus die kant op. We hebben goede licentievoorwaarden en spelerscontracten nodig om dit soort problemen op te lossen en daarmee zijn we druk bezig."

COMMENTS

BLOGGER: 13
  1. Als Suriname het WK haalt schrijven ze meteen geschiedenis! Er heeft nog nooit een land mee gedaan aan het WK die minder dan 1 miljoen inwoners heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit kan opgelost worden dor mensen op de juiste plaats te zetten binnen het bestuur met een goede visie!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dus nu komt de aap uit de mouw. Welke andere mannen of vrouwen met hun domme oude en verroeste niet progressief denkende mening die nog in de top van ons Surinaams voetbal zitten welke ons voetbal tegenhouden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Met een amateuristische management team en amateuristische voetballers en organisatie haal je nooit never een WK. Voetbal is een wetenschap geworden. Met die broko bana voetbal van Suriname ga je alleen met pijn en moeite kunnen winnen van Guyana en Frans Guyana.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. amateuristisch voetbal spelen; aan de ene kant en de andere kant: goede licentievoorwaarden en spelerscontracten! Het is een lange weg

    BeantwoordenVerwijderen
  6. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2698/Sport/article/detail/3668230/2014/06/07/Eenderde-van-WK-spelers-heeft-dubbele-nationaliteit.dhtml

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gaan we weer... Professionals uit Europa kunnen en willen helpen maar nee, Suriname doet het liever zelf met amateurs. De Europeanen willen helpen, samenwerken en nemen niets over. Alles blijft in handen van de SVB maar alsnog wordt er bedankt.

    Maar wanneer er een onbekende uit de woestijn (Qatar) met een zak geld aankomt dan kan SVB-Suriname de hulp ineens goed gebruiken. Of nou ja, niet eens hulp, het is meer dat men dan ALLES uit handen geeft aan zo een woestijnfiguur, puur zodat men de eigen zakken kan vullen.
    SVB-Qatar wordt het dan schaamteloos genoemd.

    Voetbal-Surinamers, zoeken jullie het effe lekker uit met jullie koppige gedrag, waarom er nog Nederlandse Surinamers zich aanbieden voor voetbalhulp is mij een raadsel maar ik raad het ze allemaal af!

    Groeten
    Laires

    BeantwoordenVerwijderen
  8. SVB julli zijn eeuwig bezig met het surinaams voetbal en nooit komt er wat van terecht ik lees dit al jaren ..stop met die bekrompenheid en aanvaard hulp van onze diaspora landgenoten over zee..het is geen schande want al je buurlanden in de caricom doen het ...alleen su niet money..money probleem en waneer juli geld krijgen ..zeggen juli bij de SVB het geld is op er is geen geld...doe wat en ontvang onze diaspora landgenoten en dan komen we eerder op het WK van 2018....doe er wat aan want we willen allemaal voor SURINAME duimen.....mensen van de SVB ...maak ons blij en act !!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Meneer Gordon van Sichem,blijf maar lekker in je eeuwige droom (die in der eeuwigheid niet uit zal komen)..NOOIT zal Suriname een wk bereiken zonder hulp van Suriprofs!Suriname kent geen professionele clubs die op wereldklasse en op top nivo kunnen voetballen!Er is gewoonweg geen geld om dat te kunnen bewerkstelligen!It is what it en meneer Sichem kan wel denken dat hij met z'n bacovenstijl voetbal op amateuristische wijze een wk kan gaan halen,maar het het wk zal voor ALTIJD ONBEREIKBAAR blijven voor Suriname zonder hulp van buitenaf!Geen enkel ander land waar ook ter wereld doet het alleen op eigen kracht door alleen maar lokale spelers te gebruiken.Keep on dreaming Sichem,maar de realiteit is anders!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wil Suriname ooit mee willen doen op een WK,dan zullen ze de jeugd van Suriname een goede opleiding moeten geven. Begin eerst met de basis.WAT WEL:Serieuze mensen met een langetermijn visie (en geld), die ook bereidt zijn om naar andere meningen en adviezen te luisteren en vooral met geduld , een goede jeugdopleiding (hollandse school), Goede accommodatie en natuurlijk surinaamse voetbaltalenten (organiseren van talentendagen). WAT NIET: Geldwolven, Vriendjespolitiek en Mensen die met andere dingen bezig dan met voetbal.Doelstelling halen van het WK 2022 en/of 2026.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Het exporteren van voetbalspelers en het introduceren van een nieuwe voetbalstijl.

    Vanuit Medellín (Colombia), schrijf ik een korte compositie m.b.t de ontwikkeling van een goede voetbalstructuur in het land. Allereerst, wil ik mijn lezers verwijzen naar de voorafgaande artikel over de "Innovatie in het Surinaamse voetbalspel". In Suriname, kent men geen basis-ontwikkeling voor jeugdige voetbalspelers. Suriname heeft jeugdige voetbaltalenten die men moet promoveren. In de Latijns-amerikaanse landen, exporteert men jeugdige voetbalspelers als amateurs naar bepaalde Europese voetbalclubs van de tweede divisie om professional te worden. De transferentie van deze jeugdige voetbalspelers kan grote inkomsten opbrengen voor de SVB. Bij deze kan men denken aan een Fonds voor voetbalspelers in Suriname als stimulans in het voetbalproces. Alles hangt af van een goede management en voetbalstructuur in het land.

    De WK van Brazilië reflecteert dat er geen sterke en zwakke landen bestaan op het gebied van het voetbalspel. Op dit ogenblik, wijst het voetbalspel een evolutie in twee aspecten, te weten: het gebruik van de snelheid en intelligent spelen d.m.v het schoppen van de bal, die een diagonale of transversale richting opgaat, waarbij de speler tijd en ruimte wint om snel bij de doelzijde te komen. Ik denk dat het Surinaamse voetbalspel deze twee aspecten moet introduceren. Ik hoop een keer een conferentie te geven over de ontwikkeling van het voetbalspel in Suriname.

    John Harold Biervliet
    Socioloog en Professor
    Universidad Nacional de Colombia (Medellín)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. soso njang moneymang waneer je naar die gezichten kijk ze hebben niet eens kaas gegeten van voetbal ..eigenbelang ...vriendtjespolitiek en geld vermorsen aan aan eigenbelang...en ze zien er allemaal bekrompen uit ..VERVERSEN DIE HAP ..INTELIGENTIE GEVRAAGD VOOR DE SVB !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Zet alle intelligentie van de SVB in de kop van een vogel..het vliegt gelijk agteruit

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: 'Suriname kan WK halen zonder hulp Suriprofs'
'Suriname kan WK halen zonder hulp Suriprofs'
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgN1BGx08IdXIENVSU2DqC6oUnJHvBr3OdcXAmsjFSbx-cf7xrIkiC9XtTGrDHUf6odoV9MlYRcv0Dko1sF4_2bTTKu2A6XYsv64AVPov1tyo2COElu-fc6Qse7fCnrf7-y3-FSok1lUFI/s1600/Gordon+van+Sichem,+Howard+MacIntosh,+Maggie+Woerdings,+2014.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgN1BGx08IdXIENVSU2DqC6oUnJHvBr3OdcXAmsjFSbx-cf7xrIkiC9XtTGrDHUf6odoV9MlYRcv0Dko1sF4_2bTTKu2A6XYsv64AVPov1tyo2COElu-fc6Qse7fCnrf7-y3-FSok1lUFI/s72-c/Gordon+van+Sichem,+Howard+MacIntosh,+Maggie+Woerdings,+2014.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/06/suriname-kan-wk-halen-zonder-hulp.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/06/suriname-kan-wk-halen-zonder-hulp.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content