Gödeken werkt nog aan scorend vermogen Natio

De nationale voetbalselectie van Suriname werkt zaterdagmiddag zijn laatste oefenwedstrijd af op het Emile de la Fuente sportcomplex. Tegen...


De nationale voetbalselectie van Suriname werkt zaterdagmiddag zijn laatste oefenwedstrijd af op het Emile de la Fuente sportcomplex. Tegenstander is de nationale U-20 selectie. Aanvankelijk was door de technische leiding van Natio besloten geen oefenpartijen meer af te werken.

Interim-bondscoach Roberto Gödeken (foto: rechts) wilde echter toch nog aan enkele punten werken. Het nationaal team vertrekt maandag naar Martinique voor deelname aan de eerste ronde in de strijd om het Caribisch Kampioenschap.

Behalve het gastland heeft Suriname Barbados en Bonaire als tegenstanders. De nummers 1 en 2 kwalificeren zich voor de tweede ronde. De beste nummer 3 van de 4 poules kwalificeert zich ook voor de tweede ronde.

De bondstrainer geeft aan dat tijdens de laatste oefensessies met name gefocust zal worden op de afronding. Ook de verdediging zal aandacht krijgen, maar de oefenmeester wil graag doelpunten zien. Het niet makkelijk kunnen scoren is een probleem waarmee het gros van Surinaamse voetballers te kampen heeft.

Gödeken hoopt op het beste gedurende de deelname van de selectie aan de eerste fase. Hij gelooft dat met een goede inzet van de spelers Suriname verder in het toernooi kan komen.

De 18-koppige eindselectie is tevens deze week bekend gemaakt. Dimitrie Apai, de enige profvoetballer van Suriname, zit vanwege een knieblessure niet bij de selectie. Ook aanvaller Kareem Kwasi (Inter Moengotapoe) kampt met dezelfde blessure. Kwasi was afgelopen seizoen clubtopscorer bij IMT. IMT-speler Albert Nibte zou ook meegaan, maar is op het laatste moment vervangen voor aanvaller Donovan Loswijk (SNL). Middenvelder Gilberto Eind (Nishaan '42), vleugelspeler Jerny Faerber (Transvaal) en doelman Curbian Landolf (Leo Victor) zijn nieuwe namen in de definitieve selectie.

Naast bondscoach Gödeken en zijn assistent Johan Vorstwijk reizen de volgende officials af naar Martinique: Robby Poetisie (delegatie leider), Ronald Kolf (technisch directeur), Ortwin Pinas (team manager), Marlon van Coblijn (materiaalman) en Armando Hansradj (verzorger).

Tegenstanders
3 september speelt Natio de eerste wedstrijd in Groep 3 tegen Barbados. In de historie speelde Suriname 14 wedstrijden tegen de "Bajans". Suriname won 5x, maar verloor ook 5x, de overige 4 wedstrijden eindige in een gelijkspel. De laatste wedstrijd was in 2008 op Cuba ook in het kader van de Caribbean Cup. Die wedstrijd won Barbados met 3-2.

Suriname heeft 3x tegen Bonaire gespeeld in het kader van het ABCS-toernooi. Natio won alle 3 wedstrijden. Vrijdag 5 september is de volgende confrontatie.

Martinique is de zwaarste tegenstander in de poule. Zondag 7 september staat de laatste groepswedstrijd in deze ronde gepland. Suriname speelde 14 keer eerder tegen de Fransen. Suriname won 4x, verloor 8x en speelde 4x gelijk. De laatste wedstrijd was in 2012 op Martinique. Deze wedstrijd eindigde in 2–2 gelijk. Donovan Loswijk (SNL) maakte toen een late gelijkmaker.

De 18 spelers die tot de eindselectie behoren zijn.

doelverdedigers:
Obrendo Huiswoud (Inter Moengotapoe);
Curbian Landolf (Leo Victor).

verdedigers:
Joël Baja (Inter Moengotapoe);
Miquel Darson (Transvaal);
Zhirvano Darson (Leo Victor);
Guno Kwasie (Walking Boyz Company);
Naldo Kwasie (Inter Moengotapoe);
Sersinho Reding (Walking Boyz Company).

middenvelders:
Gilberto Eind (Nishaan 42);
Mitchell Kisoor (Boma Star);
Gregory Pokie (Inter Moengotapoe);
Vitorinio Pinas (Inter Moengotapoe).

aanvallers:
Miquel Cronie (Leo Victor);
Jerny Faerber (Transvaal);
Donovan Loswijk (SNL);
Virgill Najoe (SV Notch);
Stefano Rijssel (Inter Moengotapoe);
Galgyto Talea (SV Notch).

Het speelschema ziet er als volgt uit (Surinaamse tijd):

Stade Pierre-Aliker
Woensdag, 3 september 2014
Barbados vs. Suriname (19:00 uur)
Martinique vs. Bonaire (21:00 uur)

Stade Alfred Marie-Jeanne
Vrijdag, 5 september 2014
Suriname vs. Bonaire (19:00 uur)
Martinique vs. Barbados (21:00 uur)

Stade Pierre-Aliker
Zondag, 7 september 2014
Bonaire vs. Barbados (17:00 uur)
Martinique vs. Suriname (19:00 uur)

COMMENTS

BLOGGER: 9
  1. en waaroom geen Ray Frankel?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geen Ray Frankel?? Dat antw weet alleen de trainer en zn techn.staf.
    We kunnen ook niet n ieder in de selectie tog? Ronnie Brunswijk is ook niet geselecteerd he.........

    Mike

    BeantwoordenVerwijderen
  3. moeten we niet het principe A-trainers ook stellen hier,want uiteindelijk gaat het om het hoogste klasse in su. Go Su Go!!!!!!!!!









    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vorstwijk is gewoon uit hetniets gekomen en de Assistent trainer geworden. Is t geen gebruik dat er een selectie procedure is etc?? Uiteindelijk hebben we nu 2 trainers bij deze selectie die niet geselecteerd zijn, maar door de technisch direkteur aangewezen. Slechts in Su gaat t noch op deze manier. Wat is de long term planning v d SVB? We houden hier van de termen 'interim',' acting' etc...

    Gerenommeerde voetbal trainer

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Halllooooo, wie kent de eindstand?? Sur-Barbados..

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Raj : heb jij de score??

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Suriname speelt gelijk tegen Barbados 1-1

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Natio Fans, het is wel jammer dat wij de wedstrijden niet live kunnen volgen. Er zal een verandering ten voordele van de kijkers moeten komen, want er is genoeg belangstelling voor Caribbean Football/Soccer. Reeds geruime tijd probeer ik te achterhalen hoe de streaming verloopt van de diverse groepen/landen. Via de site van CFU worden de wedstrijden van Antigua live gestreamd. Natuurlijk rijst de vraag waarom de wedstrijden van Antigua wel en de anderen niet? Ook Aruba en Curacao streamen soms op hun sites de wedstrijden van hun nationale teams. Er liggen natuurlijk finances in the game, maar het is wel goed voor de lokale kijkers, dat zij toch hun teams kunnen zien, al is het via de website van de bond. Natuurlijk heeft de lokale zender uit de Caribbean eerder belangstelling voor Euro Amerikaanse wedstrijden, dan van hun eigen teams. Dat is een reden die de CFU geeft waarom wij in de Caribbean, niet veel van onze teams live kunnen zien. De lokale zender geeft liever het geld uit aan buitenlandse wedstrijden. Wij zien ons voetbal als te soft. Op de vraag aan het CFU, waarom tot op dit moment, geen enkele bekendmaking is gedaan over wie officieel de twee beste nummer twee-kandidaten zijn uit de U20 serie, die doorgaan naar de volgende ronde. Iedereen weet dat SME erbij zit, maar officieel niet. Geen antwoord. Een andere vraag was waarom Concacaf bijna geen aandacht besteed aan de leden van de CFU, die ook lid zijn van deze orga? Men heeft het alleen maat over het noorden? Worden wij misbruikt om hun aan zetels te helpen binnen de FIFA? Geen antwoord. Geen antwoord. Even dacht ik met de SVB in contact te zijn, maar ik werd wakker. Teveel Euro Amerikaanse visies. Als een Caribbeano nadenkt en vragen stelt, dan hebben zij een probleem om netjes te communiceren. Dat is de houding van mensen die zich anders voordoen dan ze werkelijk zijn, doffe euro's met een verkeerde wisselkoers.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Gödeken werkt nog aan scorend vermogen Natio
Gödeken werkt nog aan scorend vermogen Natio
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrhglUJmLBltQuRCEhEI7F4Yvju0scuvpFmn2iiUsy8vPmUQxlQrBQ_KYG3PvxrjLFvychRNYuxUTUIxbAkJMPwkKfkZck5upEBanYvkDdM_u5HD8TskmotNvwzNYxkRNvFbFPk7-39Ec/s1600/Suriname+U-20,+Roberto+G%C3%B6deken,+Trainer,+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrhglUJmLBltQuRCEhEI7F4Yvju0scuvpFmn2iiUsy8vPmUQxlQrBQ_KYG3PvxrjLFvychRNYuxUTUIxbAkJMPwkKfkZck5upEBanYvkDdM_u5HD8TskmotNvwzNYxkRNvFbFPk7-39Ec/s72-c/Suriname+U-20,+Roberto+G%C3%B6deken,+Trainer,+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/08/godeken-werkt-nog-aan-scorend-vermogen.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2014/08/godeken-werkt-nog-aan-scorend-vermogen.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content