Ambassadeur: 'Dubbele nationaliteit kan niet'

Volgens de Nederlandse ambassadeur in Suriname, Ernst Noorman (foto), is er binnen de Nederlandse wetgeving geen ruimte voor een dubbele na...


Volgens de Nederlandse ambassadeur in Suriname, Ernst Noorman (foto), is er binnen de Nederlandse wetgeving geen ruimte voor een dubbele nationaliteit voor personen die de Surinaamse nationaliteit krijgen, zodat ze voor het Surinaamse elftal kunnen uitkomen. Het verkrijgen van de Surinaamse nationaliteit zal verlies van de Nederlandse tot gevolg hebben, zegt Noorman.

Hiermee komt het plan van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) in een ander daglicht te staan. Volgens de SVB biedt de Nederlandse wet wel de ruimte om mensen met een speciale expertise of beroep de Surinaamse nationaliteit te geven waarbij de betreffende persoon ook de Nederlandse nationaliteit kan behouden.

Volgens Noorman noemt de Nederlandse wet slechts enkele uitzonderingen die een dubbele nationaliteit toestaan. Zo is dit bijvoorbeeld mogelijk als er sprake is van een huwelijk met iemand met die andere nationaliteit. Maar in het algemeen geldt dat het vrijwillig aanvaarden van een andere nationaliteit leidt tot het verlies van het Nederlanderschap, legt Noorman uit.

"In sommige gevallen zijn de redenen om een andere nationaliteit te krijgen echter zo dwingend, dat je niet meer kan spreken van vrijwillige keuze. In die gevallen kan dan het verlies van de Nederlandse nationaliteit worden voorkomen. Maar het af en toe spelen van een wedstrijd spelen voor het Surinaamse team kan niet gezien worden als een 'dwingende reden' voor het aannemen van de Surinaamse nationaliteit met behoud van de Nederlandse nationaliteit", aldus Noorman.

John Krishnadath, SVB-voorzitter, laat zich niet van de wijs brengen door de uitspraken van Noorman. "De ambassadeur moet goed lezen in de toelichting van artikel 15 van de Rijkswet. Het gaat er om dat de voetballers van rechtswege, dus door de president, benoemd worden in een functie en daar is de nationaliteit aan gekoppeld. We hebben ons goed laten informeren, ook mensen van de Nederlandse IND (Immigratie en Naturalisatie Dienst) hebben er naar gekeken", aldus Krishnadath. Hij benadrukt wel dat het belangrijk is dat het wetsontwerp over de dubbele nationaliteit dat het parlement zal behandelen, de juiste formuleringen en 'sleutelwoorden' bevat, aldus de SVB-voorzitter.

COMMENTS

BLOGGER: 8
  1. Tuurlijk Krishna. Dit werkt alleen als je het voor alle Surinamers in het buitenland oplegt. Zo neem je de schijn weg van selectief toe kennen. Mocros hebben er ook geen last van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Selectief dubbele nationaliteit toekennen kan gerust!Geen enkel ander land en Nederland al helemaal niet,heeft wat te zeggen over DNA regeringsbesluiten!Er zijn landen waaronder bijv. Amerika ook selectief de Amerikaanse nationaliteit toe kennen aan personen die een bepaalde belang voor het land kunnen zijn zonder dat dat enige problemen voor de betreffende personen oplevert!Er is voldoende rekening gehouden met de Nederlandse Rijkswetten door de juristen!Ik had natuurlijk ook liever gezien dat het voor alle Surinamers in het buitenland zou gelden,maar ja,de politiek in Suriname is daar nog niet helemaal rijp voor.Ernst Noorman is een oproerkraaier en tracht demotivatie te veroorzaken.Hij moet vooral z'n mond dicht houden en zich op de oppervlakte houden en zich niet in laten met Surinaamse zaken!Het gaat hem en Nederland geen moer aan!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik schrik hiervan. Na vele jaren van wederzijdse stilstand is er weer diplomatieke betrekkingen tussen beide landen dankzij Suriname en wie gaat weer met binnenlandse aangelegen bemoeien NEDERLAND!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Tuurlijk, vertel dat aan Marcel de Jong, Mounir El Hamdaoui, Jeffrey Fortes, Quincy Owusu-Abeyie en zo voort...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Laten jullie je niet gek maken door Noorman en somige kranten in Su en niet te vergeten sportverslagever.Desni Romeo die alles van de SVB voorzitter afkraak, dus ook de Dubbeln maar wel braziliaan wil zijn als brasion speelt met zijn gele tenue en sjaal ....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nummer 2 Anoniem. Het gaat niet om wat Suriname besluit maar om wat Nederland in eigen land besluit. DAAR heeft Suriname niets te zeggen.

    Als het daar is dat zij NL burgerschap wegnemen bij aanvaarden andere nationaliteit dan kan Suriname daar niets over zeggen.

    Net als dat Suriname baas in eigen keuken is.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Anoniem 7 januarie 2015 16:25

    Ik zou niet weten wat Nederland tegen het besluit van de DNA in moet brengen aangezien van "rechtswege" automatisch de Surinaamse nationaliteit aan Surinaamse sporters word verleend zonder dat deze sporters daarvoor kiezen.Want daar gaat het hele wetsvoorstel van de SVB over.Er is in dat wetsvoorstel totaal geen sprake van een "keuze" die deze sporters zouden moeten doen.Als dat wel het geval zou zijn,dan spreken we over "opteren" van een andere nationaliteit bij een naturalisatiedienst van een desbetreffende land.Het is de Nederlandse Rijkswet die ZELF aangeeft dat wanneer een ander land van rechtswege automatisch hun eigen nationaliteit verlenen aan personen met de NL nationaliteit,je in geen geval de Nederlandse nationaliteit verliest omdat hier helemaal geen sprake is van een "keuze",daar draait het allemaal om!Het wetsontwerp zoals die is opgesteld door de juristen die de SVB heeft ingeschakeld is dusdanig geconstrueerd dat wanneer Suriname het besluit neemt om personen van "rechtswege" automatisch de Surinaamse nationaliteit verlenen,het ook NIET meer mogelijk is afstand te doen van die Surinaamse nationaliteit.Op grond hiervan kan Nederland onmogelijk eisen dat er dan afstand gedaan moet worden van die Surinaamse nationaliteit!Dit is wat ik uit het wetsvoorstel heb begrepen van de SVB.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Nederland moet zich niet bemoeien met Surinaamse binnenlandse aangelegenheden!
    Hoeveel Noord-Amerikanen of Britten hebben geen dubbele nationaliteit, hoor je Nederland ooit wat daarover roepen!?! Hier buiten is algemeen bekend dat Turken en Marokkanen recordhouder zijn van een dubbele nationaliteit. Ik kan mij heugen dat Nederland deze lui toestemming heeft gegeven voor behoud van hun nationaliteit zelfs al zitten ze in de Tweede Kamer of maken ze deel uit van het Kabinet!

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Ambassadeur: 'Dubbele nationaliteit kan niet'
Ambassadeur: 'Dubbele nationaliteit kan niet'
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjj2M1xjazuL3HmroOFyIZf3FDNxQw73QLwuFfAg_O-EM2p-eyW4aOjSE6Dl98eKTa867NQgOp0s0Pg404cuCLCKPyp3islqvmOTfLYOpL9DeM1MK827LsIDxtcJy4sDsYWYKunSRfF9tM/s1600/Ernst+Noorman,+Ambassadeur+Suriname,+2015.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjj2M1xjazuL3HmroOFyIZf3FDNxQw73QLwuFfAg_O-EM2p-eyW4aOjSE6Dl98eKTa867NQgOp0s0Pg404cuCLCKPyp3islqvmOTfLYOpL9DeM1MK827LsIDxtcJy4sDsYWYKunSRfF9tM/s72-c/Ernst+Noorman,+Ambassadeur+Suriname,+2015.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2015/01/ambassadeur-dubbele-nationaliteit-kan.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2015/01/ambassadeur-dubbele-nationaliteit-kan.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content