SVB zoekt investeerders voor nieuw stadion

Leden van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) hebben bij meerderheid toestemming gegeven aan het hoofdbestuur om financiers te zoeken voor een ...


Leden van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) hebben bij meerderheid toestemming gegeven aan het hoofdbestuur om financiers te zoeken voor een nieuw stadion op de plaats waar het huidige André Kamperveen stadion staat. Afgesproken is dat nadat met de financiers zal zijn gesproken de leden geïnformeerd zullen worden over voorstellen die dan over en weer zijn gedaan.

Een Chinese onderneming heeft een offerte voor de bouw van het stadion gemaakt van ruim 25 miljoen US dollar, maar tegenover de leden heeft het bondsbestuur 22 miljoen US dollar genoemd. Van een financieel-deskundige binnen de bond wordt vernomen dat de SVB het systeem van aanbesteding en offerte formeel niet kent. Daarom is er onduidelijkheid over hoe te handelen op het inschrijfbedrag van meerdere bieders, waaruit een vergelijking moet worden gemaakt om een keuze te maken. Voorafgaand aan de stemming voor mandaat om gesprekken te voeren met financiers is op de algemene ledenvergadering commotie ontstaan.

Bondsvoorzitter John Krishnadath vindt dat op de vorige vergadering was afgesproken dat tijdens de eerstvolgende ontmoeting direct gestemd zou worden over het mandaat om naar financiers te zoeken. Enkele leden hebben verbaasd gereageerd en gevraagd hun mening te geven over het ontwerp voor het nieuwe stadion, aangezien zij op een vorige vergadering gevraagd hadden naar aanvullende informatie om zich een mening te kunnen vormen. Dat werd niet toegestaan. Hoewel er tegenstemmers en onthoudingen waren, zette de meerderheid het licht op groen voor het bondsbestuur om oriënterende gesprekken te voeren. De statuten beletten het hoofdbestuur zonder toestemming van de algemene ledenvergadering een overeenkomst te ondertekenen boven de 100.000 miljoen US dollar.

COMMENTS

BLOGGER: 11
  1. 100.000 miljoen $
    Lijkt me sterk dat dat in de statuten staat

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Raj G is dit het uiteindelijke ontwerp van het AK stadion?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ze kunnen beter het geld gebruiken om een profcompetitie te starten. Het voetbal is nu al niet heel erg aantrekkelijk hoe ga je dit stadion vullen?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die nieuwe regering heeft het helemaal hoog in zn bol zitten he! Een nieuw stadion bouwen terwijl er niet eens een fatsoenlijke competitie is.
    Deze pogingen van Suriname om een middenklasse te creëren is gewoon zielig en verschrikkelijk te noemen.
    Gewoon iedereen in het diepe gooien, dat is wat ze doen.
    En prestige projecten zoals deze, ipv gewoon te zorgen dat er een netwerk aan goeie velden liggen met een bijbehorende competitie.
    Het stadion (1 tribune) was vorige wedstrijd onder Gorré sinds jaren pas weer uitverkocht en dan willen ze nu 4 tribunes neerzetten??????

    Wat is dit voor onzin allemaal? Het gaat dus niet om het stadion en de functies ervan, maar om de mensen die dan gaan zeggen: kijk ik heb een stadion geregeld in Suriname. Dan willen ze vervolgens een manager-positie hebben in het project en veel van de 25miljoen als salaris in hun zak steken.

    Ik hoop dat het niet door zal gaan en dat het geld wordt besteed aan de jeugd

    Laires

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben het in feite ook met jullie eens.Het is vreemd,waarom niet eerst een behoorlijke profcompetitie opzetten?Natuurlijk ben ik voor een nieuw stadion,maar first things first,we hebben een goed team nodig!Dat stadion komt er wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik hoop niet dat het een moni njang project is....nu hoeft men dat stadion ff niet te bouwen....laten ze het bouwen wanneer er geld binnenkomt toch. iemand probeert te snoepen.Er was sprake van een profcompetitie, als dat bewerkstelligt is gaat men meer interesse krijgen, en misschien steunt fifa zelf ons, dus aub eerst prof compa please

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtig en mooi streven om een nieuw stadion te willen bouwen,maar wat ik graag van de heer Krishnadath zou willen horen is hoe ver hij met de plannen is om een volwaardig goed functionerende team op te zetten.Al bouw je de mooiste en grootste stadion met alle toeters en bellen,maar als je het publiek niet mee hebt,dan is het vergooid geld!Toeschouwers willen actie en goede resultaten zien en dat is geloof ik waar het om zou moeten draaien.Of dan moet je budget dusdanig zijn dat in beide investeringen doet,maar tot nu toe hebben we niets meer gehoord over de aanpak van profvoetbal,het blijft muisstil!Er is niet eens een behoorlijke SVB site,nu wil men een stadion bouwen,dus fawakka dang?Komt er dan geen opheldering?Vaag gedoe allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Maar wat dan wel zal men dan afvragen?
    Ik heb een idee voor die 25 miljoen:

    Bouw een groot sportcomplex met 12 velden en nog eens 4 kleinere half formaat velden voor seniorenvoetbal. Simpel gebouw met 30 kleedhokjes,
    simpel gebouw met 30 ballen/materiaalhokken,
    3 of 4 indoor zalen en nog eens 8 kantine/cafe/eettentjes
    Huur een pipo in die schaafijs verkoopt, peruaanse panfluitband in de hoek (gewoon elke weekend kwakoe dus) en rollen met die handel.

    Voordelen:
    1.Iedereen weet waar het voetbal is, toeschouwers lopen nu tussen vele velden/wedstrijden waardoor het makkelijker is om er te zijn omdat alle fans nu op 1 plaats zijn. Dankzij het 'kwakoe-concept' is er ook markt en dat trekt nog meer mensen aan. Iedereen wilt verkopen waar veel mensen zijn. Kraampjes verhuur is booming business!
    2. Goede velden voor een overzichtelijk geplaatste competitie.
    3. Een ieder kan een vereniging starten met alleen spelers en materiaal dankzij de faciliteiten. Het zal net als de opzet voor zaalvoetbal kunnen worden op het veld. Inschrijfgeld is booming business!
    4. Aantrekkelijk voor sponsoring omdat er nu een zekerheid is van dat de reclame bij een x aantal mensen terecht komt. Sponsoring is booming business!
    5. Gooit er nog ff wat mooie fotos van beroemde surinaamse en nederlands/surinaamse voetballers neer en ze komen af en toe wat ballen/sokken etc doneren. Receiving donations is a booming business!

    Dat is... als je 25 miljoen wilt besteden dan.
    Heeft iemand nog een idee voor 25 miljoen??

    Laires (is booming business)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat men moet doen een boot charteren een buffer construeren voor overtollig water en deze iedere week in ruil voor dit stadion naar LA California overhevelen daar zullen ze je denk ik dankbaar voor zijn.

    NARAH.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Voetbal moet meer gaan leven in suriname en dan bedoel ik het moet op school gespeeld worden etc.

    om de juiste talenten naar boven te halen de mentaliteit moet killers en winning zijn

    geen valse gedoe en feest stemming wil je iets bereiken moet het serieus over gedaan worden binnen de bevolking en politiek

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: SVB zoekt investeerders voor nieuw stadion
SVB zoekt investeerders voor nieuw stadion
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhs6CGeqhdlSyfO5V_MbgdfCxxehd1oBOHfLo_PI5wPdpEngQ5s-8mEJTVUQ4HWkgV80jDskCfAlLvleilDifc6G27wLira2sbk3_07O7mLe8ae4Nb3AqCRGYRjMmuMwTdclSKKRvjTrys/s1600/Andr%25C3%25A9+Kamperveen+stadion%252C+Nieuw+ontwerp%252C+2015.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhs6CGeqhdlSyfO5V_MbgdfCxxehd1oBOHfLo_PI5wPdpEngQ5s-8mEJTVUQ4HWkgV80jDskCfAlLvleilDifc6G27wLira2sbk3_07O7mLe8ae4Nb3AqCRGYRjMmuMwTdclSKKRvjTrys/s72-c/Andr%25C3%25A9+Kamperveen+stadion%252C+Nieuw+ontwerp%252C+2015.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2015/06/svb-zoekt-investeerders-voor-nieuw.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2015/06/svb-zoekt-investeerders-voor-nieuw.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content