Feyenoord U-15 naar Suriname voor toernooi

De stichting Soccer Development Suriname (SDS) organiseert in samenwerking met de Surinaamse Voetbalbond (SVB) ter gelegenheid van het 95-j...


De stichting Soccer Development Suriname (SDS) organiseert in samenwerking met de Surinaamse Voetbalbond (SVB) ter gelegenheid van het 95-jarig bestaan van de SVB een internationaal U-15-toernooi. Van 2 tot en met 9 oktober komt in verband hiermee het U-15 team van Feyenoord naar Paramaribo. Aan het vierhoekstoernooi zullen ook Suriname U-15, Frans-Guyana U-15 en de lokale pupillen van Tony’s Football School uit Rotterdam participeren.

Het toernooi is door SDS opgezet met het doel Suriname en de Surinaamse jeugd te doen kennismaken met de manier van opleiden in Europa. Dit voornemen sluit volgens de stichting goed aan op de benadering van president Desi Bouterse, die op 16 juni 2015 de wens uitsprak Suriname op voetbalgebied wederom tot de regionale top te willen zien behoren. Het staatshoofd erkende na afloop van de WK-kwalificatiewedstrijd Suriname-Nicaragua, waarin Suriname voor eigen publiek werd uitgeschakeld, dat structureel zal moeten worden geïnvesteerd in het Surinaamse jeugdvoetbal, wil het land wederom furore maken op internationaal gebied.

SDS vindt het daarbij vooral belangrijk dat bij de basis wordt begonnen met gedegen (voetbal) scholing. In dit geval strekt Feyenoord, dat in de voorbije zes jaar maar liefst vijfmaal is uitgeroepen tot de beste jeugdopleiding van Nederland, tot voorbeeld. Het toernooi wordt dan ook mede mogelijk gemaakt door het Kabinet van de President en het Surinaamse bedrijfsleven.

Soccer Development Suriname, opgericht door Steven Dijksteel en Ara Heuvel, onderzoekt de mogelijkheden tot het opzetten van een voetbalacademie in Suriname, waarbij de Surinaamse jeugd structureel zal worden opgeleid. Daartoe is de lokale vestiging, Soccer Dreams Suriname, opgericht.

Doelstelling daarbij is dat spelers intern worden opgevangen en educatie en voetbal op elkaar worden afgestemd. De organisatoren hebben op diverse momenten in dit traject kunnen rekenen op steun van het Kabinet van de President en particulieren die het project een warm hart toedragen. Zo heeft een Surinaamse ondernemer een lap grond van tien hectare ter beschikking gesteld. Het ligt in de bedoeling om in januari 2016 te starten met dit prestigieuze project. Oriënterende gesprekken met drie clubs in Europa zijn nu gaande om te komen tot een duurzame samenwerking.

In de marge van het toernooi in oktober zullen verschillende bijeenkomsten worden georganiseerd voor onder andere het bedrijfsleven. Op deze evenementen worden de verdere plannen ontvouwd voor de opzet van de voetbalacademie. Vermeldenswaard is het feit dat de academie een combinatie wordt van voetbal en educatie. De initiatiefnemers maken zich er sterk voor dat iedereen die uitstroomt naast een professionele voetbalopleiding minimaal de middelbare school met goed gevolg moet hebben doorlopen.

COMMENTS

BLOGGER: 4
  1. Ai mang feyenoord me team begint meer met sranan te doen vanuit roffa groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als plan B voetbal is. Moet plan A scholing, stage en werk zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als plan B voetbal is. Moet plan A scholing, stage en werk zijn!

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Feyenoord U-15 naar Suriname voor toernooi
Feyenoord U-15 naar Suriname voor toernooi
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwdiuqR7r_52PfdExLM54h3z36fz2ZrMR06s5rcdB3Ynk4PbPCdLeELVaDP3AVHoSJHP_6rlnpYX1ew64fpEuM87tkIySiNzIB23_rctiaSUY2LN0VJtstpEWh-_OrNFm_jgRMFzc2boc/s1600/Feyenoord+U-15%252C+Selectie%252C+2015.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwdiuqR7r_52PfdExLM54h3z36fz2ZrMR06s5rcdB3Ynk4PbPCdLeELVaDP3AVHoSJHP_6rlnpYX1ew64fpEuM87tkIySiNzIB23_rctiaSUY2LN0VJtstpEWh-_OrNFm_jgRMFzc2boc/s72-c/Feyenoord+U-15%252C+Selectie%252C+2015.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2015/08/feyenoord-u-15-naar-suriname-voor.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2015/08/feyenoord-u-15-naar-suriname-voor.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content