Nationale selectie blijft in training

De nationale selectie van Suriname zal door blijven trainen, zegt bondscoach Roberto Gödeken. Zaterdagavond wist hij met zijn selectie Guya...


De nationale selectie van Suriname zal door blijven trainen, zegt bondscoach Roberto Gödeken. Zaterdagavond wist hij met zijn selectie Guyana te verschalken met 3-2, na verlenging in de derde ronde van de Caribbean Cup 2016. Suriname moet nog één inhaalwedstrijd spelen tegen Jamaica. Deze wedstrijd werd op 5 oktober verschoven op een nader te bepalen datum, wegens de orkaan Matthew.

De bondscoach meent dat deze wedstrijd eind deze maand gespeeld zal worden, omdat tijdens de volgende interlandperiode, de volgende ronde van de Caribbean Cup op de planning staat. Gödeken geeft verder aan dat de spelers nu bij hun respectievelijke clubs gaan, om zich voor te bereiden op de nationale competities, die binnenkort zullen beginnen. Hij zegt wel dat de selectie een of twee keer per week bij elkaar zal komen om te trainen, zodat de spelers op elkaar ingespeeld blijven.

Jamaal Shabaaz, de bondscoach van Guyana, was teleurgesteld na de nederlaag. Hij zegt dat zijn selectie heel goed begon en al in de vijfde minuut wist te scoren, maar het team deze voorsprong niet kon behouden. Vandaag zal Guyana bezoek krijgen van Jamaica en hij weet dat het geen makkelijke opgave is om van een van de sterkste landen in het Caribisch gebied te winnen.

Hij geeft wel aan dat zijn team zal moeten winnen als het in aanmerking wil komen voor een plaats in de volgende ronde. Marcel Barrington opende de score in de vijfde minuut voor Guyana. IN de 57ste minuut maakte Mitchell Kisoor de gelijkmaker. In de eerste helft van de verlenging zorgde de ingevallen Galgyto Talea van Natio voor de 2-1 en in de tweede helft was het wederom een invaller, Invanildo Rozenblad, die scoorde en de score op 3-1 bracht. In de allerlaatste minuut van de verlenging wist de Guyanese doelman Kai Mckenzie-Lyle de 3-2 te maken.

COMMENTS

BLOGGER: 7
  1. Jamaica is moeilijk,zal waarschijnlijk een brug te ver zijn,maar ok,ik geloof wel in een stunt of op z'n minst een gelijk stand.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waarom zorgt de SVB niet voor een brede selectie bestaande uit de beste speler(s) uit alle districten of zijn er geen uitstekende voetballers in Nickerie of Commewijne, Saramacca, Coronie etc. Alleen dan kan men spreken van een Nationaal Team bestaande uit de beste spelers van het land Suriname. De voetbalcompetitie moet een landelijke organisatie en afspiegeling zijn van een sportminnende natie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ze zijn nu bezig met (in iedergeval 1 goede profcompetitie op te zetten) wat dus ook meer perspectief gaat bieden voor spelers in andere disctricten. geef het wat tijd en de natio zal er op termijn ook van profiteren.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De profcompetitie zal hoogstwaarschijnlijk in 2017 van start gaan.Alleen,wat dan weer zo jammer is,is dat de site van de SVB hier helemaal geen melding over heeft gemaakt met betrekking tot de stand van zaken.Kom op mang,dit kan en moet toch echt beter!!!We leven in een digitale tijdperk,dan behoor je daar fatsoenlijk op in te spelen.

    Over de profcompetitie is hier te lezen

    http://www.de-surinaamse-krant.com/2016/09/svb-voorzitter-profcompetitie-gaat-van.html?m=0

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De website van de svb is inderdaad een overbodige zaak. Ze doen er al maanden niks mee! wat zeer jammer is ze moet de bond meer aantrekkingskracht geven want ze komen inderdaad over als een stel grappenmakers.En toch klagen dat sponsoren uitblijven. Verder ook niks meer gehoord over het owru cul project en de voetbalschool die in oktober geopend zou worden. Allemaal mooie praatjes maar ze maken weinig waar of ze hebben geen idee hoe ze de bond positief naar voren moeten brengen. merchandise, crowdfundig evenmenten clinics ik noem maar wat ideëen op....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Als men even nagaat wat de recente sportgeschiedenis van SU heeft gepresteerd als amateurs is dit adembenemend. SU voetballers werden toen geselecteerd in het Caribisch elftal. Ziehier de potentie van ons land met nu iets meer inwoners. Probleem ligt bij bestuurders die incompetent zijn om snel structuur en organisatie te brengen op weg naar successen. Wij kunnen zoveel beter wanneer er sprake is van discipline verantwoordelijkheidsbesef en wat meer chauvinisme. Goed onderhoud van speelvelden met een mooie grasmat materiaal onderhouden cq op tijd vervangen geeft een positieve uitstraling en beter spel. Jamaica - Suriname staat in de agenda op 13 november a.s.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Curacao naar G-cup, straks ook Frans Guyane onze Euro-Caribs en vaste sparingpartners! Hallo SURINAME!

    Of je moeder of oma Surinaamse is,In Mama Sranan Su geb., is het Surinaams paspoort je geboorterecht, SURINAME!
    Narah.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Nationale selectie blijft in training
Nationale selectie blijft in training
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrNwgvd9Wk9dylbHRro3uX5d74gRCP3Zx8IKSaVNyigLPD00OqxmKEMG1mGy_nQ4vzJ6ix755AEWZPMCyev8sBHf0AD1N8eZZetCwq47nR36yq7dTt2sKueYsbUcbDhiVloMwty3U_a0I/s1600/Suriname%252C+Selectie%252C+Training%252C+6+oktober+2016.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrNwgvd9Wk9dylbHRro3uX5d74gRCP3Zx8IKSaVNyigLPD00OqxmKEMG1mGy_nQ4vzJ6ix755AEWZPMCyev8sBHf0AD1N8eZZetCwq47nR36yq7dTt2sKueYsbUcbDhiVloMwty3U_a0I/s72-c/Suriname%252C+Selectie%252C+Training%252C+6+oktober+2016.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2016/10/nationale-selectie-blijft-in-training.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2016/10/nationale-selectie-blijft-in-training.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content