Suriname na verlenging langs Guyana

Suriname had 120 minuten nodig om van Guyana met 3-2 te winnen. De jongens van bondscoach Roberto Godeken hebben karakter getoond door een ...


Suriname had 120 minuten nodig om van Guyana met 3-2 te winnen. De jongens van bondscoach Roberto Godeken hebben karakter getoond door een 1-0 achterstand in deze Caribbean Cup-wedstrijd in winst om te zetten.

Het was een slechte start voor Suriname, vooral door een moeilijk bespeelbaar veld, vanwege de regen eerder op de middag. Toch waren er goede kansen voor Suriname in de eerste 45 minuten van de wedstrijd. Heel makkelijk kon Guyana binnen 5 minuten de 1-0 aantikken. De bal werd slecht uitverdedigd. De speler Marcel Barrington kwam aan de bal en kon de uitgelopen Claydel Kohinor met gemak verslaan. Guyana kwam in de eerste 20 minuten beter tot zijn spel.

Een afstandsschot van Stefano Rijssel van Suriname was vrij verrassend maar kon worden gestopt door de doelman. Ook een hoekschop werd in 25 minuten spelen op de doellijn gekeerd door Guyana. Roxey Fer en Dimitri Apai kwamen kort na elkaar in goede doelpositie maar kregen de benen van de lange Guyanese doelverdediger Kay Mckenzie Lyle op hun weg.

Een goede uitbraak kort na rust van Suriname vanuit links van Apai naar Rijssel zorgde voor een opleving. Na een goede kapbeweging plaatste hij een voorzet, maar de benen van Fer waren niet lang genoeg voor de gelijkmaker. Mitchel Kisoor anticipeerde op een lange bal van Guno Kwasi. De verdediging van Guyana stond verrassend stil en kwam Kisoor voor de 16 meterlijn insluipen en versloeg de doelman Mckenzie Lyle die laat uit zijn doel kwam: 1-1

Suriname had nu de smaak te pakken, maar tot doelpunten kwam het niet. Het spel werd ook fysiek uitgevochten. Vermoeidheid kwam om de hoek kijken bij beide landen, waardoor het niveau van het spel dropte. In de laatste minuten van de reguliere strijd kreeg de ingevallen Ivanildo Rozenblad een kans vanuit links. Zijn inzet verdween naast het doel.

Extra tijd
Aangezien slechts de groepswinnaar uit deze poule van drie landen, waar ook Jamaica in zit, overgaat naar de volgende ronde moest er een winnaar zijn. Guyana kreeg het moeilijk in de doelmond aan het begin van deze helft in de verlenging. Een hachelijk moment werd gecreëerd door Apai, maar de bal verdween niet in het doel. Even later verlengde Rijssel het leder door een steekpas naar Apai. De nauwelijks ingevallen Galgyto Talea was als de kippen bij om in de doelmond het tweede doelpunt van Suriname te noteren: 2-1.

In de tweede verlenging werd het spel beslecht. De behendige Rozenblad nam het op zich om op rechts de verdediging van zich af te schudden met een draai en plaatste de bal laag de linkerhoek in:3-1.

Met nog een minuut te gaan, nam ook de lange doelman van Guyana een doelpunt voor zijn rekening. Hij ging naar de andere helft om uit een vrije trap in te koppen: 3-2. Jamaica is de eerstvolgende tegenstander van Guyana.

De beelden van wedstrijd zijn in de onderstaande video te zien.



COMMENTS

BLOGGER: 4
  1. Het was geen mooie, goede of overtuigende wedstrijd. Maar we hebben wel gezien dat deze jongens alles hebben gegeven ook zo nu en dan een mooie aanval. Sommige jongens kunnen best een balletje trappen en met de juiste begeleiding zie ik ze in de toekomst suriname wel op sleeptouw nemen. Jamaica zal wss een station te ver zijn maar met een goed strijdplan is het mogelijk een puntje te stelen. Keep up the good work!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We zijn nu één station, één hobbel verwijderd van de Golden Cup!! Komop jongens, komop Boys doe het voor mij, in naam van mij.
    Je suis Christ.
    Narah.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. https://www.youtube.com/watch?v=uxSIRD87pm0
    De wedstrijd....
    Allereerst gefeliciteerd met de overwinning mannen. Winning is winning en dat telt in de eerste plaats. Om vaker te winnen zijn andere dingen nodig.

    Dit is allemaalnaar mijn mening:
    Ik heb het geprobeerd te kijken en het was niet van een beste kwaliteit wat ik zag.
    -Het middenveld was er gewoon vaak niet met teveel man op een kluitje voorin.
    -Nog steeds lange halen naar voren die gewoon niet aankomen. Ook als ze komen is er geen idee van geen enkele speler wat men daarna gaat doen.
    -Het is overduidelijk dat Suriname beter spelers heeft maar men ziet er niets van. Ik denk dat dit komt omdat er voornamelijk(uiteindelijk) 1op1 wordt gespeeld zonder systeem.
    Als jij jezelf vrijspeelt maar niemand loopt automatisch vrij waardoor jouw extra seconden niets opleveren dan is dat makkelijk verdedigen.
    Jammer is dat het zaalvoetbal in Suriname erg populair is (zeker onder de betaalden) maar dat we geen samenspel ervan terug zien. Misschien is het surinaamse zaalvoetbal meer gebasseerd op tricks ofz maar dat weet ik niet.
    -Het veld was dramatisch! Op zo een veld worden in Nederland amateurwedstrijden afgelast van de reserves, U11-5 ofzo
    -Er staan gewoon 4 verdedigers opgesteld die totaal niets toevoegen aan het elftal.

    Met wat meer samen trainen op combinaties, positiespel en automatismen dan zullen we binnen no time aan de top van de caribbean meedraaien maar ixi dat niet snel gebeuren.

    Er is ook een probleem in suriname wat betreft voetbalclubs natuurlijk. In Holland liggen er mooie sportcomplexen bij en een comptitieschema is al gereed. Goede verenigingen en degelijke faciliteiten zijn daar Standard.
    In Suriname is het moeilijker om voor iemand te zeggen:"hey ik gaat op voetbal en ik meld mijzelf even bij een club hier in de buurt aan. Ik word ingedeeld in een team en ik kan competitie en beker voetballen en trainen op goede behoorlijke velden met goed materiaal"

    Ik zou als SVB gewoon sportcomplexen bouwen en niet achter een dom stadion aangaan waarin slecht voetbal gespeeld wordt en dus niemand komt kijken. Al is het maar 1 complex per keer wanneer de fifa zn geld stort voor ons.
    Zo ga je clubs uit 'de buurt' krijgen met liefde voor de club en dus meer voor het voetbal en zo wordt het commerciëler en brengt het meer geld op.

    Laten we maar hopen dat het die 70's oudjes van het SVB bestuur weg gaan.

    Groeten
    Laires

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is goed, dat ook op voetbal-gebied Surinam en Guyana, een brug slaan. (Wil wel aan herinneren dat beide oevers, Suriname toebehoren; UN).

    Narah.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Suriname na verlenging langs Guyana
Suriname na verlenging langs Guyana
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivh063u_6tYYIczCel2LukuqTxcBGWs0cv8rkbuUW5jRwic1GrhBMbxZ97o2dQuwMbstoHhkmVa0r3mTiI01Pnmzv3W_AvhFCDn4uGI0uV-sDyTffuHUSS2HEJsKrgVWeCXDSWFt4Xsfw/s1600/Suriname%252C+Guyana%252C+Joel+Baja+%25283%2529%252C+Caribbean+Cup+2016%252C+8+oktober+2016.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivh063u_6tYYIczCel2LukuqTxcBGWs0cv8rkbuUW5jRwic1GrhBMbxZ97o2dQuwMbstoHhkmVa0r3mTiI01Pnmzv3W_AvhFCDn4uGI0uV-sDyTffuHUSS2HEJsKrgVWeCXDSWFt4Xsfw/s72-c/Suriname%252C+Guyana%252C+Joel+Baja+%25283%2529%252C+Caribbean+Cup+2016%252C+8+oktober+2016.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2016/10/suriname-na-verlenging-langs-guyana.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2016/10/suriname-na-verlenging-langs-guyana.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content