Dennis Baino droomt ervan om bondscoach te worden

Dennis Baino, eigenaar van de Surinaamse voetbalschool Anubis Warriors en coach, is voor een kort werkbezoek in Suriname. Hij oriƫnteert zic...

Dennis Baino, eigenaar van de Surinaamse voetbalschool Anubis Warriors en coach, is voor een kort werkbezoek in Suriname. Hij oriƫnteert zich op de gang van zaken bij zijn sportschool en doet daarnaast andere voetbalzaken. De oud-speler van Transvaal en Inter Moengotapoe zorgt ook voor de kleding van enkele ploegen waaronder landskampioen Robinhood. Baino woont en werkt in Belgiƫ.

"Ik ben hier vooral voor de jeugd", zegt hij in de lobby van hotel Torarica. "Ik probeer hier met mijn voetbalschool en uit eigen middelen wat terug te doen voor Suriname", en daarmee gaat het prima, verzekert hij. Na een succesvolle periode bij Transvaal vervolgde hij zijn spelerscarriĆØre in BelgiĆ«. Enkele jaren geleden werd hij eerst trainer van Transie en vervolgens kreeg hij Inter Moengotapoe onder zijn hoede. Met beide ploegen werd hij semikampioen. Ook won hij met de Moengonese ploeg de President's Cup.

Baino zette in die periode ook een voetbalschool op en hij beweert dat die steeds populairder wordt. Er zijn zoveel aanmeldingen, dat er nu een trainerstekort is. Hij benadrukt dat er genoeg trainers in Suriname zijn, maar betrouwbare trainers die bereid zijn om de jeugd op te vangen zijn schaars. Dat komt volgens hem door de Surinaamse werktijden. "De coaches hier hebben andere werktijden. In Suriname traint de jeugd al om vier uur en dan kunnen de trainers niet op tijd zijn en dat is een knelpunt."

Baino denkt voorlopig niet aan een permanente terugkeer naar Suriname. "Ik heb sowieso hart voor het land, maar in Belgiƫ zit ik goed. Mijn gezin zit daar, dus heb ik alles bij me. Misschien als er een profleague komt. Anders zou het ook zijn als ik als bondscoach word benaderd. Dan zou ik het wel overwegen omdat bondscoach van Suriname worden een droom is." Baino werd na zijn terugkeer naar Belgiƫ als coach aangesteld bij de selectie onder negen jaar van voetbalclub Beerschot, ƩƩn van de topclubs in het Belgische voetbal.

"Wat ik daar leer en doceer, pas ik weer toe bij de Anubis Warriors", zegt hij. Hij wijst er wel op dat de verschillen tussen Belgiƫ en Suriname groot zijn. "Het begint sowieso met de opleiders en de clubs." De coach is het er daarom niet mee eens dat spelers verwijten worden gemaakt. Hij stelt dat de infrastructuur hier te wensen over laat, waardoor niet goed kan worden opgeleid. "In Suriname hebben wij een piramide die op zijn kop staat. Waar het breed moet zijn is het heel dun."

Dat het in Suriname krioelt van voetbaltalent is alom bekend, maar het moet worden opgeleid en dat kan alleen met een goede infrastructuur en een goed competitiesysteem. Ook moet de visie van de voetbalschool erop gericht zijn dat het onderaan de ladder erg breed is, waardoor je erin kan vissen. "Als dat niet zo is, ga je twee goede spelers hebben, maar daarmee kan je geen selecte bouwen."

Bron: www.dwtonline.com

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Dennis Baino droomt ervan om bondscoach te worden
Dennis Baino droomt ervan om bondscoach te worden
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgk0PUrAxqfmsCfopOCAe8oTxs_tMhgz1ZRB0nVYjsSfdnjqDMwAiJq3Lxdb1dLx0XN0q8XW_QMUJv5NUBwNsvfF8_eQZvTxYk0nwcwW8dcEyLoEf-2kxa0l6XShGA4fzBEmVqDtvEw_X0/s320/Dennis+Baino%252C+2019.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgk0PUrAxqfmsCfopOCAe8oTxs_tMhgz1ZRB0nVYjsSfdnjqDMwAiJq3Lxdb1dLx0XN0q8XW_QMUJv5NUBwNsvfF8_eQZvTxYk0nwcwW8dcEyLoEf-2kxa0l6XShGA4fzBEmVqDtvEw_X0/s72-c/Dennis+Baino%252C+2019.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2019/07/dennis-baino-droomt-ervan-om-bondscoach.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2019/07/dennis-baino-droomt-ervan-om-bondscoach.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content