Surinamers in diaspora helpen Natio trainingskamp realiseren

“Het geld dat wij uiteindelijk hebben binnengebracht om het trainingskamp te bewerkstelligen is vanuit Nederland gekomen”, aldus bondscoach...

“Het geld dat wij uiteindelijk hebben binnengebracht om het trainingskamp te bewerkstelligen is vanuit Nederland gekomen”, aldus bondscoach Dean Gorré tijdens een persconferentie in het SVB-Owru Culgebouw. De nationale voetbalselectie vertrekt zaterdagavond richting Noordzee om zich verder voor te bereiden op de wedstrijden in de Concacaf Nations League B. Dat evenement vindt plaats van 5 september tot en met 18 november. Critici hebben in de afgelopen periode gewezen op de terugtrekking van de Olympische U23-selectie uit de kwalificatiereeks. Die groep zou met de beslissing een kans zijn ontnomen om zich te bewijzen.

Gorré geeft toe dat het U23-team veel talentvolle spelers bezit, "maar voor mij persoonlijk is de nationale selectie op dit moment het allerbelangrijkste, omdat de kansen om ons voor de A-league kwalificeren en op de Fifa-ranking te stijgen groot zijn." Er was geen geld voor de U23-selectie over, nadat duidelijk werd dat Natio zes Concacaf Nations League-wedstrijden moest afwerken. "We hebben dat op het laatste moment gehoord en dat was niet in het programma en de begroting. Dan ga je kijken wat belangrijk is."

De oefenmeester deed uit de doeken dat hij voor de trip naar Nederland voor een groot gedeelte sponsoren vanuit Nederland heeft kunnen overhalen. "De Surinaamse Voetbalbond is deels ingekomen." Het trainingskamp was wel op de begroting opgebracht. "Het is dus niet alleen geld, maar een keuze wie op dat moment belangrijk is." Op de vraag indien Natio mogelijk niet een goede beurt zou maken in de Nations League hij zijn keuze zou betreuren zegt Gorré: "Wij gaan niet uit van het negatieve, maar van het positieve en hebben een doelstelling met Natio. Daar moeten wij gewoon voor gaan anders zijn wij met negatieve energie bezig."

Afwezigen

De voorselectie bestond uit 35 spelers. Natio vertrekt echter met achttien spelers vanuit Suriname. Roscello Vlijter, Gleofilo Vlijter, Dimitri Apai en Sersinio Profijt sluiten zich in Nederland aan. Ivenzo Comvalius moet zich met zijn nieuwe club (AS Tren ín in Slowakije) voorbereiden op de nieuwe competitie en heeft geen toestemming gekregen voor het trainingskamp.

Gorré moet het verder stellen zonder de zeven Robinhood geselecteerden Stefano Rijssel, Claidel Kohinor, Doniel Wijdenbosch, Isiah Helstone, Abraham Graves, Roche Rosebel en Roxey Fer. Robinhood bevindt zich namelijk middenin de strijd van de Concacaf League en zal op 31 juli thuis en 7 augustus uit tegen het Haïtiaanse Capoise knokken voor een plek in de achtste finale.

Over Rijssel bestaan er een heleboel vragen. "Wat wij weten is dat hij voor een stage is gegaan naar België en voor de rest zijn we niet op de hoogte van waar, hoe of wat", aldus Gorré. De oefenmeester wacht nog steeds op antwoord van de aanvaller, "want hij is wel een heel belangrijke speler voor het team." Het standpunt van de bondscoach indien de goaltjesdief niet beschikbaar zou zijn is wel duidelijk: "op dit moment bereid ik me voor zonder Rijssel".

Purcy de Baas, Garvey Kwelling, Jetro Rees, Sifillion Soekhoe en Rayen Gambier maken ook geen deel uit van de trip. Volgens Gorré is de concurrentie groot en bepalen kleine details. "Het is niet dat ze slechter zijn dan de spelers die we nu hebben, maar de keuzes zijn gevallen op de spelers die in hun posities naar mijn mening iets meer hebben."

De oefenmeester verwacht een moeilijke tijd om een eindselectie samen te stellen. "Het gaat dan misschien niet om de beste speler, maar wel om degene die net de balans in het team brengt." De eindselectie zal kort na terugkeer worden bekendgemaakt. "Na Nederland zullen we veel wijzer zijn geworden van waar we staan."

Gorré is al bekend met de sterkte van de Robinhooders."Als zij erbij zijn, kijken wij of ze in vorm verkeren." De bondstrainer benadrukt dat de spelers die overzees actief zijn niet automatisch tot de eindselectie zullen behoren. "Ze moeten zich ook bewijzen en als blijkt dat het niet klikt op het veld zal ik toch met de lokale spelers spelen."

Scouts

De keuze om toch naar Nederland zonder met een groot aantal spelers af te reizen moest volgens Gorré geen sta-in-de-weg zijn. "We konden twee dingen doen. Niet gaan en het meetmoment missen of wij gaan zonder de Robinhoodspelers en het beste ervan maken." Hij vindt daarnaast dat de afgelopen wedstrijden slechts Kohinor en Rijssel deel hebben uitgemaakt van het basisteam.

"Ik denk dat het heel goed is om de jongens intern bij elkaar te hebben en op een hoog niveau tegen profs te laten spelen." Gorré wees op de voordelen van het trainingskamp één jaar geleden, waarbij heel wat spelers zijn opgevallen. Mede hierdoor tekende Comvalius recent het driejarig contract bij AS Tren ín.

Verder werden spelers als Rijssel en Apai uitgenodigd voor stages. "Dat zou ook dit jaar kunnen gebeuren. Wij hopen dat er ook nu weer belangstelling komt, zodat onze spelers in iets sterkere profcompetities kunnen spelen." Naar verluidt zullen scouts uit Portugal, Cyprus, Belgie, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Ierland en Slowakijke de wedstrijden van Natio nauwlettend volgen. "Ze kunnen zich in de kijker spelen."

Een overgang van Surinaamse spelers naar Nederland is volgens Gorré geen optie. "In Nederland moet je tweehonderdduizend euro verdienen als je onder de 23 jaar bent en een half miljoen euro boven 23. Nederland gaat geen spelers vanuit Suriname voor die bedragen aantrekken."

Meetmomenten

Het opzetten van een trainingskamp in de regio is niet bekeken. "Puur omdat ik Nederland ken en daar de connecties heb liggen. Daar spelen wij in een vol stadion, omdat je veel meer Surinamers hebt. We krijgen liefde en kunnen op een goed niveau oefenen." Na terugkeer zullen er zeer waarschijnlijk geen oefeninterlands tegen landen in de regio worden afgewerkt.

Gorré wijst op de start van de competities in Europa en het geld dat niet voldoende beschikbaar is om bijvoorbeeld naar andere landen af te reizen om daar wedstrijden te spelen. Natio zal gedurende het verblijf in Nederland drie oefenpartijen afwerken, tegen de eerstedivisieploegen Almere City op 2 augustus en SC Telstar op 6 augustus. Op 8 augustus wordt de oefenreeks afgesloten tegen amateurclub RKSV Leonidas uit de eerste klasse van de KNVB afgesloten.

De keuze voor Leonidas had puur te maken met het drukke schema van de overige profclubs, vertelt Gorré. "Het is altijd goed om nog een derde wedstrijd te spelen in plaats van nog een training." Volgens de bondstrainer is ook gekozen om wederom een trainingskamp aan de Noordzee op te zetten, omdat het vorig jaar goed beviel. "Er zat lijn en structuur in. We hebben progressie gezien en willen dat nu meten."

Er zal tijdens het trainingskamp gewerkt worden aan het automatisme en de groei als team naar elkaar toe. "Als wij de groep bij elkaar hebben, kunnen wij specifiek hieraan werken." De bondscoach benadrukt dat er nog heel veel te doen is. "En dat kan ik niet in mijn eentje." Hij is daarom blij met de ontwikkelingen bij de lokale clubs die naar zijn zeggen professioneler te werk gaan. "Dat maakt het werk voor mij makkelijker als de jongens goed bij hun clubs trainen. Ik krijg dan betere spelers die ik kan opstellen."

Gorré verwacht veel van zijn spelers. "Ze hebben het vorig jaar laten zien dat ze elke wedstrijd beter zijn geworden. Ik verwacht dus dat wij betere resultaten gaan boeken, beter gaan voetballen en tegenstand zullen bieden." Natio-aanvoerder Kohinor heeft veel vertrouwen in zijn landgenoten dat zij een goed resultaat in Nederland zullen neerzetten. "Ons hoofddoel echter is progressie maken richting de Nations League-wedstrijden.

Bron: www.dwtonline.com

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Surinamers in diaspora helpen Natio trainingskamp realiseren
Surinamers in diaspora helpen Natio trainingskamp realiseren
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCfBb0YyA6udBOk0biqtE-ecMYcZbjyUCGuLYg-VCd-mAWZSmKRh8jXUGaNLU1mRTz9Afhha88rZwcRQAkZ9oBGDIQOtAtiy0Z2PI48qM3ghPo8Gq8iD_GuFy7oeWXawdlggFAJ9DeokU/s320/Dean+Gorre%252C+Bondscoach%252C+Claidel+Kohinor%252C+Natio%252C+Suriname%252C+2019.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCfBb0YyA6udBOk0biqtE-ecMYcZbjyUCGuLYg-VCd-mAWZSmKRh8jXUGaNLU1mRTz9Afhha88rZwcRQAkZ9oBGDIQOtAtiy0Z2PI48qM3ghPo8Gq8iD_GuFy7oeWXawdlggFAJ9DeokU/s72-c/Dean+Gorre%252C+Bondscoach%252C+Claidel+Kohinor%252C+Natio%252C+Suriname%252C+2019.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2019/07/surinamers-in-diaspora-helpen-natio.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2019/07/surinamers-in-diaspora-helpen-natio.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content