Ook Panama te sterk voor Suriname U-20

Drie doelpunten van Panama-aanvaller Cecilio Waterman heeft Suriname U-20 gisteren de das om gedaan. Met het tweede verlies van Suriname in ...

Drie doelpunten van Panama-aanvaller Cecilio Waterman heeft Suriname U-20 gisteren de das om gedaan. Met het tweede verlies van Suriname in de laatste wedstrijd (foto: rechts Dania Afiankoi, in duel met een speler van Panama) in de poule is de Surinaamse selectie uitgespeeld. Hierdoor gaan Panama en de Verenigde Staten door de kwartfinales. Beide landen komen zaterdag nog wel tegen elkaar in actie, maar met ieder 3 punten en 0 punten voor Natio is de volgende ronde al zeker.

Suriname begon dit keer beter aan de wedstrijd dan afgelopen dinsdag tegen de Verenigde Staten. In de eerste vijftien minuten van de wedstrijd was het balbezit voornamelijk voor het Surinaams elftal. Maar het elftal had moeite met het creeren van kansen. In de gehele wedstrijd wist het team drie schoten af te vuren en één daar van was op doel in de 73ste minuut.

Ook Panama had het moeilijk met het creeren van kansen. Tenminste in het eerste kwartier, waar Javier Caicedo in de negende minuut een zwakke poging deed. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen de 'Los Canaleros' in hun ritme en dwongen ze de Surinaamse doelman Claidel Kohinor tot een aantal goede reddingen.

Panama ging door met aanvallen richting het Surinaamse doelgebied. Totdat in de 36ste minuut middenvelder Kevin Martin een slechte pass terug gaf aan de Surinaams verdediging, waarna Paul Cordero de bal kon onderscheppen. Via de rechterflank ging hij de verdediging voorbij, waarna hij naar binnen kwam en de bal kon afgeven aan spits Waterman. Met twee aanrakingen kon hij de bal goed leggen en vanaf de rand van het strafschopgebied de bal binnenschieten; 1-0.

Het Midden-Amerikaanse land ging in de tweede helft door met hun dominante spel. In de 60ste minuut verdubbelde Waterman de score; 2-0. Een corner van Eric Davis kon niet goed worden weggewerkt, waardoor de val in het midden van het strafschopgebied terecht kwam. Edward Benitez loste een schot op doel, waarna doelman Kohinor de bal wist te blokken. Maar dat was niet voldoende. In de rebound schoot Waterman voor de tweede keer van dichtbij raak.

Waterman maakte zijn doelpuntenaantal compleet in de 68ste minuut. Na een crosspass vanaf de linker kant van het strafschopgebied kon de spits richting doel koppen. De bal leek in de handen te gaan van Kohinor, maar ging uiteindelijk tussen zijn handen en benen door in het doel; 3-0.

Suriname eindigt de groepsfase als laatste zonder enig doelpunt gemaakt te hebben en een negatief doelsaldo van -7. Nog nooit in de geschiedenis wist Suriname de eerste ronde te overleven en deze vijfde keer dus ook niet. Suriname was in 1990 voor het laatst aanwezig op het toernooi.

De beelden van de wedstrijd, zijn in de onderstaande video te bekijken.