Drenthe uit zorgen over Surinaams voetbal

Royston Drenthe (foto: rechts, met Clarence Seedorf en Desi Bouterse), de middenvelder van Real Madrid, is sinds vorige week in Suriname. Na...


Royston Drenthe (foto: rechts, met Clarence Seedorf en Desi Bouterse), de middenvelder van Real Madrid, is sinds vorige week in Suriname. Naar eigen zeggen zet hij na vier jaar voet op Surinaamse bodem. Drenthe wordt vergezeld door zijn vrouw en 7 maanden oude zoon voor een verblijf van twee weken. "Voor mijn zoontje is het tropische klimaat allemaal nieuw, voor mijzelf is het altijd lekker om in Suriname te zijn."

De stervoetballer met Surinaamse roots maakt zich zorgen over het Surinaamse voetbal. Volgens hem moet heel goed nagegaan worden waar het misgaat. In elk geval draagt hij het Surinaams voetbal een warm hart toe en staat hij klaar waar nodig. "Ik denk dat iedere Surinaamse profvoetballer, zelfs Surinaamse amateur voetballer daar vragen over hebben. Van wat is nou eigenlijk het probleem: Waarom kan dat niet? Waarom kan sus niet? Waarom kan zo niet?"

Drenthe geeft aan dat er zeer zeker een keer over gediscussieerd kan worden, omdat niet alleen de Surinaamse mensen met veel vragen zitten, maar ook specifiek de profvoetballers. "Wij vragen ons af wat het probleem is en waarom Suriname maar niet op de kaart wordt gezet."

Op de vraag of Drenthe bereid zou zijn om clinics te geven voor voetballers, reageert hij enthousiast. "Als die aanbiedingen komen, waarom niet. Ik ben hier met trots en als ik wat voor Suriname kan betekenen hoef ik daar niet eens over na te denken."

Afgelopen dinsdag was Drenthe samen met collega Clarence Seedorf op bezoek bij president Desi Bouterse. Seedorf was uitgenodigd door de president om te praten over de financiering van de nieuwe sportacademie die in Suriname opgezet moet gaan worden. Bouterse kreeg van beide spelers een voetbalshirt van de clubs waar zij spelen met handtekening.

Het is mogelijk dat Drenthe nog op het voetbalveld te bewonderen zal zijn in Suriname. De geruchten gaan dat de Real Madrid-speler aanstaande zaterdag mee zal spelen in het gelegenheidsteam van Seedorf. De wedstrijd zal gespeeld worden in verband met het tienjarig bestaan van het Clarence Seedorf sportcomplex. Het team zal het dan opnemen tegen de nationale U-23 selectie van Suriname die in voorbereiding is op de Olympische kwalificatiewedstrijden in augustus.

COMMENTS

BLOGGER: 2
  1. Iedereen wil graag een steentje bij dragen,daar ligt het niet aan,het is gewoon de regering die aan zet is en voor een omwenteling kan zorgen door een wetswijziging.Dit moet nu onderhands eens echt gaan gebeuren.Laten ze maar eerst die profspelers sportpaspoorten beginnen te geven,de rest volgt later wel,we moeten nu echt aan de slag,anders blijven we maar aanpappen en dromen en komt er van het Surinaams voetbal niets terecht.Dan blijft het maar bij wensen en dromen!NU moet er aktie ondernomen worden!En laten we niet meer teveel praten,we moeten het nu echt gaan DOEN!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zet mijn 'gelden', op U-23: Torturjahhhhhhhhhh.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Drenthe uit zorgen over Surinaams voetbal
Drenthe uit zorgen over Surinaams voetbal
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEziRD1VAAz0BC_xBjlakvDQoB3e708p45Ynfz5wiAZwmnWE9z3WZkfGWvoFCyHPFd8KZ8LQAXUlTwBiHfUsHwpkHl_ODMgvP4RLMNvovaGv7YZ_EkPTIk65fr0oTJpu-gspCSORjX4rA/s1600/Clarence+Seedorf%252C+president+Desi+Bouterse%252C+Royston+Drenthe%252C+Suriname%252C+28+juni+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEziRD1VAAz0BC_xBjlakvDQoB3e708p45Ynfz5wiAZwmnWE9z3WZkfGWvoFCyHPFd8KZ8LQAXUlTwBiHfUsHwpkHl_ODMgvP4RLMNvovaGv7YZ_EkPTIk65fr0oTJpu-gspCSORjX4rA/s72-c/Clarence+Seedorf%252C+president+Desi+Bouterse%252C+Royston+Drenthe%252C+Suriname%252C+28+juni+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/06/drenthe-uit-zorgen-over-surinaams.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/06/drenthe-uit-zorgen-over-surinaams.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content