Seedorf is altijd beschikbaar voor Suriname

Clarence Seedorf (foto) is blij om weer terug te zijn in Suriname. Om de tiende verjaardag van zijn sportcomplex te vieren, om de plannen ov...


Clarence Seedorf (foto) is blij om weer terug te zijn in Suriname. Om de tiende verjaardag van zijn sportcomplex te vieren, om de plannen over de Regionale Sport Academie te bespreken maar vooral ook om even met zijn familie van een korte vakantie te genieten. Rustig geeft de 35-jarige vedette antwoord op alle vragen tijdens de druk bezochte persconferentie dinsdag in Royal Torarica.

Wie beweert hier dat hij heeft bedankt voor het Nederlands elftal? Daar is geen sprake van: "Veel mensen verklaren me zo langzamerhand misschien voor gek, maar zo lang ik nog in de Europese top speel, kan ik echt nog van waarde zijn voor Oranje. Mijn hart verlangt nog altijd naar een eindtoernooi."

Voor het WK in 2014 in Brazilië is zelfs Seedorf straks misschien te oud. Maar volgend jaar, na een mooi seizoen bij AC Milan, kan hij absoluut van de partij zijn wanneer Nederland op jacht gaat naar de Europese titel. Fit is hij in elk geval, zoals hij in zijn hele carrière altijd fit is geweest. Daar werkt hij elke dag keihard aan, consequent.

Afbouwen, nog zo'n begrip waar hij niet zo veel mee kan. Als Clarence stopt gebeurt dat als hij nog aan de top staat. "Hooguit een paar maanden van tevoren zal ik mijn vertrek aankondigen, dan kan die laatste wedstrijd nog een mooi feestje opleveren." En voor alle duidelijkheid, dat gebeurt niet in Ajax-shirt, hoe zeer die club hem ook nog aan het hart gaat. Maar inmiddels zit hij alweer twaalf jaar in Italië; zijn kinderen gaan er naar school en dan is zo’n verhuizing naar Nederland niet zo'n logische optie.

De kwestie van de dubbele nationaliteit hoort hij nu al jaren voorbij komen in discussies over het Surinaamse voetbal. Daar heeft hij zeker een mening over maar die houdt hij voorlopig liever nog intern. De dubbele nationaliteit of professionalisering van het Surinaams voetbal als antwoord op het halen van een eindtoernooi, is naar zijn gevoel short term-planning. "Als je graag continuïteit wil, moet je de focus op je jeugd leggen. Want heb je de jeugd, heb je de toekomst."

De AC Milan-middenvelder zei wel dat veel voetballers en andere sporters van Surinaamse komaf, zakenmannen en de man van de straat het Surinaamse voetbal naar een bepaalde hoogte willen brengen. "Ik denk dat we het samen moeten doen. Op een andere manier zal het veel langer duren."

Of hij het Surinaamse elftal dan niet wil adviseren in de aanloop naar de kwalificatie voor het komende WK? Natuurlijk, bij de voetbalbond kennen ze zijn adres zo langzamerhand. Seedorf: "Ik stel mij open voor Suriname. Dat heb ik in het verleden gedaan en zal ik blijven doen. Ik ben geen alweter, maar ik denk wel dat ik iets heb bij te dragen aan het Surinaamse voetbal."

Surinaams voetbaltalent opleiden in Italië lijkt hem niet realistisch gezien de Europese regelgeving. Volgens hem kunnen de beste spelers van Suriname beter terecht in de VS of Brazilië. Bij Flamingo of Botafogo om maar een paar clubs te noemen. Da's een stuk dichter bij huis en daar heeft hij prima contacten.

Wanneer hij zelf voor langere tijd naar Suriname komt om eindelijk de lijnen uit te zetten en het nationale voetbal uit het dal te trekken? De grijns wordt nog een stukje groter. Nu overdrijft de verslaggever, merkt hij op. Zo veel hangt er niet af van zijn persoonlijke aanwezigheid. Nee, de fraaie plannen die zijn organisatie ON International twee jaar terug voorafgaand aan de door zijn groep verloren bestuursverkiezing bij de SVB presenteerde, bestaan helaas niet meer. Op papier misschien, maar de financiering ontbreekt, terwijl destijds alles keurig was gedekt door sponsorinkomsten.

Seedorf zegt nog steeds samen te willen werken met de SVB. Hij tast in het donker waar het toen fout is gegaan, maar vreest dat gesprekken weer bij af moeten starten. "De afspraken van toen tellen niet meer. De sponsoren die bereid waren in te springen, staan niet klaar meer, dus moeten we met iedereen weer aan tafel zitten. Het gaat niet om de SVB, maar om de jeugd."

Om kort te gaan, Clarence Seedorf heeft nog steeds grootse plannen met het Surinaams voetbal. "Ideeën genoeg. En ik ben er vast van overtuigd dat we het ook met succes kunnen uitvoeren. We moeten zien wanneer de tijd rijp is."

Eerst maar eens bekijken hoe die Regionale Sport Academie snel van de grond kan komen. Dinsdag had hij daar een afspraak over. De president heeft hem uitgenodigd om de mogelijkheden te bespreken.

Op het Clarence Seedorf sportcomplex speelt de nationale U-23 selectie zaterdag een oefenpartij tegen 'Team Seedorf'. Dat vormt één van de vele activiteiten op de dag zelf. Seedorf wil weinig kwijt over de wedstrijd. "Er zullen gastspelers in mijn elftal meespelen, maar wie die zijn, is voorlopig nog een verrassing."

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Seedorf is altijd beschikbaar voor Suriname
Seedorf is altijd beschikbaar voor Suriname
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhC-clswfvqaiRVJXTxioqaYSfDaatBIX3gZjyhB0-eK9orKT6h0EOR0zVRttZwr8vkaVs8Op0W8BHNDGHSwy0HEKB6xzMQLS_n_MCRO4C6q6oAGfXQ6L6iEopBSchBONCP0ygtvpWd70o/s1600/Clarence+Seedorf%252C+Suriname%252C+Persconferentie%252C+28+juni+2011+%25281%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhC-clswfvqaiRVJXTxioqaYSfDaatBIX3gZjyhB0-eK9orKT6h0EOR0zVRttZwr8vkaVs8Op0W8BHNDGHSwy0HEKB6xzMQLS_n_MCRO4C6q6oAGfXQ6L6iEopBSchBONCP0ygtvpWd70o/s72-c/Clarence+Seedorf%252C+Suriname%252C+Persconferentie%252C+28+juni+2011+%25281%2529.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/06/seedorf-is-altijd-beschikbaar-voor.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/06/seedorf-is-altijd-beschikbaar-voor.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content