'Een nationale selectie kost enorm veel geld'

"Onderhoud van nationale selecties kost de Surinaamse Voetbalbond (SVB) enorm veel geld", zegt voorzitter Louis Giskus (foto: in h...


"Onderhoud van nationale selecties kost de Surinaamse Voetbalbond (SVB) enorm veel geld", zegt voorzitter Louis Giskus (foto: in het midden, met links Martin Subero en rechts Waldo Gobardhan). De voorman antwoordde hiermee op de vraag waarom nationale selecties vaak laat aanvangen met voorbereidingen en daarna worden ontbonden.

Volgens Giskus kost een selectie de SVB gemiddeld tussen de SRD 15.000 en SRD 20.000. Als ondersteuning kreeg de SVB het afgelopen jaar een maandelijkse tegemoetkoming van Suribet. Die stortte maandelijks SRD 30.000 op de rekening van de SVB. "Dit is slechts een bijdrage, die bij lange na nog niet genoeg is om een selectie goed te kunnen onderhouden."

Giskus noemt verschillende onkosten zoals trainingsgelden en transportkosten voor spelers en dat voor een selectie die in de beginfase ongeveer 35 man telt. Verder wordt er tijdens de trainingen gezorgd voor melk, fruit en water. Ook het laten wassen van de trainingstenue's en de aanschaf van medicamenten kost geld.

De technische staf, die bestaat uit zes of zeven personen, ontvangt een onkostenvergoeding. Voor spelers die in de verre districten wonen zoals, Nickerie, Coronie en Marowijne moeten de vervoerskosten worden betaald. "Tel dit alles op dan kom je op een behoorlijk bedrag. Niet alleen hier in Suriname hebben we dit probleem. Er zijn ook een aantal landen die met ditzelfde probleem te kampen hebben. Wij zijn vaak langer in training dan sommige landen."

Een trainingskamp kost de SVB tussen de SRD 3.500 en SRD 4.500. Als de selectie naar het buitenland moet, komen er heel wat kosten bij kijken. Spelers krijgen, bij het officieel samenstellen van de eindselectie, ook nog gloednieuwe voetbalschoenen die ze mogen houden. In de voorbereidingsperiode maken de spelers gebruik van schoenen die zij van hun club hebben ontvangen. "Als ze de eindselectie halen dan geven wij iets terug. Het is een kwestie van geven en nemen."

COMMENTS

BLOGGER: 8
  1. julie kunen beter stoppen met deze selectie want jullie gaan tog niet voor uit met amateurs aleen geldverspilling dus

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dwight,

    Je hebt helemaal gelijk!Sosso las money!Waarom geld verspillen terwijl allang duidelijk is dat we met dit amateur team nergens terecht zullen komen!Dat is geen slechte verwensing,het is gewoon de realiteit!Ik heb het al eens eerder gezegt,het is handelen tegen beter weten in.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Waarom zijn jullie zo negatief?
    Als de 'suriprof wet' wordt aangenomen maken we hele goeie kans om op het wk te verschijnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. SVB, je houdt jezelf voor de gek. Jouw selectie bestaande uit spelers van Inter Moengo Tapu, WBC en Transvaal etc.... kan alleen winnen van Guyana en Curacao. Al trainen ze het heeeele jaar, verder zullen ze niet komen. SVB stop met hert verspillen van geld. Start een gedegen plan met profs uit de eerste en ere divisie en bereken jouw ROI (return on investment). Er zijn uitgewerkte kosten/baten analyses om dit te staven.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. waarom zou de suriprof wet niet aangenomen kunnen worden ??

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Omdat er in de politiek ook tegenstanders zijn van een dergelijk wetsvoorstel. Er wordt bijvoorbeeld door diverse politici aangegeven dat de Suriprofs de ontwikkeling van de in Suriname wonende sporters zouden dwarsbomen, en dus liever het "eigen" talent op internationale fora wil zien acteren.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @Raj,

    Eerlijk gezegt draait het in politiek Suriname echt niet om het dwarsbomen van de ontwikkeling van de Surinaamse voetballers. Men vreest dat Surinamers met dubbele natinaliteit ook invloed zullen hebben op politiek Suriname.

    Ontwikkeling van Surinaamse voetballers tegenhouden wordt als excuus gebruikt. Ga maar na of er vanuit politiek Suriname ooit iets gedaan is aan de ontwikkeling. Sport na las ting, daarmee verdien je niets, geen zetel.

    Wanneer ze enig politiek voordeel zouden hebben was het allang geregeld.

    Waarom hebben de meeste grote politieke partijen ook een politieke afdeling in Nederland, zuiver om politiek voordeel te slaan meer niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Alweer dezelfde uitspraken,wat een indicatie is van ongeschikheid.Als u niet is staat bent het te verwezenlijken,ga dan opstappen.Wat houdt u en uw bestuur dit tegen?Moeten wij dit jaar en dag aanhoren?Wat zijn dan de doelen van de SVB?

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: 'Een nationale selectie kost enorm veel geld'
'Een nationale selectie kost enorm veel geld'
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjGQk8jF6hjSUDEILSrB0pM57Io1otNFrLAozukh_MJl9_u3C9jIwL1llDHxK5i3eOb5iQt7AIzrfnbH2qts2iLhTc6rf1t-V4wJdQZcI-zVKrGyyfWyn2Yb5HTX0LVSZJ-RL5wjmCzck/s1600/Martin+Subero%252C+Louis+Giskus%252C+Waldo+Gobardhan%252C+Suribet%252C+Surinaamse+Voetbalbond%252C+29+december+2010.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjGQk8jF6hjSUDEILSrB0pM57Io1otNFrLAozukh_MJl9_u3C9jIwL1llDHxK5i3eOb5iQt7AIzrfnbH2qts2iLhTc6rf1t-V4wJdQZcI-zVKrGyyfWyn2Yb5HTX0LVSZJ-RL5wjmCzck/s72-c/Martin+Subero%252C+Louis+Giskus%252C+Waldo+Gobardhan%252C+Suribet%252C+Surinaamse+Voetbalbond%252C+29+december+2010.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/07/een-nationale-selectie-kost-enorm-veel.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/07/een-nationale-selectie-kost-enorm-veel.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content