Natio begint in september met WK-kwalificatie

De kwalificatiereeks van het Surinaams voetbalelftal voor het WK in 2014 in Braziliƫ gaat van start op vrijdag 2 september. Na vrijstelling ...


De kwalificatiereeks van het Surinaams voetbalelftal voor het WK in 2014 in Braziliƫ gaat van start op vrijdag 2 september. Na vrijstelling voor de eerste ronde begint Suriname in een poule met drie andere landen waartegen zowel uit als thuis wordt gespeeld. De laatste poulewedstrijd staat gepland op 15 november. Alleen de groepswinnaars gaan door naar de volgende ronde. Dit valt af te leiden uit het kwalificatiesysteem dat is terug te vinden op website van de Wereldvoetbalbond FIFA.

Op 30 juli vindt de loting voor de groepsindeling plaats in Rio de Janeiro. Aan de tweede kwalificatieronde in de Concacaf-zone (Noord-, Midden-Amerika en Caribisch gebied) doen 24 landen mee. Die worden onderverdeeld in zes groepen van vier. De beste zes CONCACAF-landen (VS, Mexico, Honduras, Jamaica, Costa Rica en Cuba) doen pas mee vanaf de derde voorronde.

Inmiddels is de eerste voorronde zo goed als afgerond. Daarin zijn de tien laagst genoteerde landen op de FIFA-wereldranglijst volgens het knock-out systeem tegen elkaar uitgekomen. Winnaars van deze ronde zijn de Virgin Islands (VS), Dominicaanse Republiek, Bahama's en St. Lucia, terwijl Belize komend weekend in Honduras een 5-2 voorsprong verdedigt tegen Montserrat. Bermuda was als beste van deze groep automatisch geplaatst voor de tweede ronde.

Bij de gewogen loting over twee weken in gastland BraziliĆ« zijn de 24 landen verdeeld over vier zogenoemde 'potten'. Suriname zit in de tweede pot met Antigua en Barbuda, Guyana, Dominica, St. Kitts en Guatemala. Natio komt dus in elk geval niet uit tegen deze landen in de tweede ronde. In de eerste pot zitten de hoogst geplaatste landen: Panama, Canada, El Salvador, Grenada, Trinidad & Tobago en HaĆÆti. Pot drie bevat Puerto Rico, Barbados, CuraƧao, St.Vincent en de Grenadines, Cayman Islands en Nicaragua. De eerder genoemde vijf landen uit de eerste voorronde zitten in pot vier.

De Surinaamse A-selectie is sinds de uitschakeling in het toernooi om de Digicel Caribbean Cup in november vorig jaar niet meer in actie geweest. Kenneth Jaliens, technisch adviseur bij de Surinaamse Voetbalbond (SVB), weet dat de kwalificatie begin september van start gaat, maar heeft nog niets vernomen van de SVB over de voorbereidingen op de WK-kwalificatie. De SVB heeft eerder aangegeven eerst nadere instructies van de Caribische Voetbalbond (CFU) af te wachten.

SVB-secretaris, Ashok Bainath Sah, verwacht dat de huidige U-23 selectie mee zal doen aan de WK-kwalificatiewedstrijden. Deze selectie is momenteel in voorbereiding voor de Olympische kwalificatiewedstrijden op 03, 05 en 07 augustus. Volgens de secretaris zal de U-23 selectie hierna aangevuld worden met enkele oudere spelers. Het is nog onbekend wie de bondscoach wordt van de nationale senioren selectie.

Klik op bovenstaande afbeelding voor het WK-kwalificatie format voor de CONCACAF.

COMMENTS

BLOGGER: 5
  1. De amatueurs gaan effe een potje meelopen. Na twee misschien drie wedstrijden is het afgelopen. Zo gaat het al decennia. SVB wat doen jullie eigenlijk?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Daar vrees ik ook voor. De landen in pot 1 zijn vele malen professioneler dan Suriname. Als je in een poule zit met HaĆÆti (uit pot 1) zou je wel een betere kans hebben om naar de derde ronde te gaan. Ik put wel hoop uit de 3-3 tegen Cuba vorig jaar in Caribbean Cup. Maar ik vrees het ergste als er snel niet wordt gestart met de voorbereiding.

    Je zou denken dat de SVB van het verleden moet leren. Net als in 2008 werd de U-23 selectie als basis gebruikt voor de WK-kwalificatie. Naderhand is volgensmij gebleken dat bijna alle posities beter ingevuld werden door spelers die ouder zijn dan 23.

    Stiekem hoop ik dat (werkloze) trainers als Winston Bogarde (voor de verdediging) en Henk ten Cate (tactisch) bij de voorbereiding van Suriname worden betrokken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook ik sluit me bij jullie aan.Het is een bekent gegeven.Suriname zal wederom vroeg uitgeschakeld worden.In 2008 heeft Suriname tijdens de kwalificatie rondes voor het WK 2010 (wel eens waar door geluk) van Guyana gewonnen.Jullie weten allemaal hoe het land toen wreed afgeslacht werd door vooral Costa Rica en El Salvador!Ik heb er nog steeds een nare na-smaak van overgehouden.Hoe pijnlijk was dat!

    Gezien de poule waar Suriname in zit,mogen we wederom een vroege uitschakeling tegemoet zien!Met name Guatemala en Antigua en Barbuda zijn de sterkere teams dan Suriname.Guyana is altijd maar hoogstens de vraag of daarvan gewonnen kan worden.De rest is niet zo interessant.

    De SVB heeft zoals altijd NIETS ondernomen om ook maar iets aan deze situatie te doen.0,0 is er bereikt door Giskus sinds de herverkiezing van het bestuur van Giskus.

    Het enige lichtpuntje is dat ik hoop dat Kenneth Jaliens met z'n opgedane kennis die hij in Nederland genoten heeft toch enige inbreng zal hebben,maar ja,veel hoeven we daar ook niet van verwachten,je kan misschien wel de kennis hebben,maar als de tools er niet zijn,dan is dat net een bouwvakker zonder gereedschap!

    Het is dus al een bekeken zaak,iets mooiers kunnen we er niet van maken omdat altijd de feiten spreken.De SVB hold maar achter de feiten aan en dat doen ze al jaren zo,dus veel hoeven we er ook nu weer niet van te verwachten!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. group A (ronde 2):
    Canada
    Suriname
    Puerto Rico
    Dominican Republic

    Slechts groepswinnaar ronde(3) verder!!
    Ga d'r maar aan staan! -;

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Waaneer stopt de SVB met het beledigen van de naam SURINAME?

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Natio begint in september met WK-kwalificatie
Natio begint in september met WK-kwalificatie
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg16dj1VQzyr2t5EPyxmyCgKbx4hMVuN1ya2RYCGv0zPxRLsEKSrNP5ukCFu4gGxlYnAWfHCF3dAdz3K8opyOuF6kkXYE1T-E3EaRrxR95oFugkeMuwVyylXwvg62rjt8tkB4FsfqQ__oA/s1600/Loting+schalen%252C+FIFA+World+Cup%252C+Draw%252C+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg16dj1VQzyr2t5EPyxmyCgKbx4hMVuN1ya2RYCGv0zPxRLsEKSrNP5ukCFu4gGxlYnAWfHCF3dAdz3K8opyOuF6kkXYE1T-E3EaRrxR95oFugkeMuwVyylXwvg62rjt8tkB4FsfqQ__oA/s72-c/Loting+schalen%252C+FIFA+World+Cup%252C+Draw%252C+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/07/natio-begint-in-september-met-wk.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2011/07/natio-begint-in-september-met-wk.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content