Deelnemersveld PARBO Bier Cup 2012 compleet

De Stichting Internationaal Voetbal Suriname (SIVS) draagt de PARBO Bier Cup 2012 op aan zijn op 28 januari 2010 overleden voorzitter Cornel...


De Stichting Internationaal Voetbal Suriname (SIVS) draagt de PARBO Bier Cup 2012 op aan zijn op 28 januari 2010 overleden voorzitter Cornelis Lie A Kwie. Hij werd gisteren tijdens een persconferentie bij de Surinaamse brouwerij door voorzitter Ray Wimpel (foto: in het midden) de geestesvader van het toernooi genoemd. Lie A Kwie heeft vanaf 1999 (toen als voorzitter van de Stichting ter Bevordering van het Clubvoetbal in Suriname) tot zijn dood de kar getrokken.

In mei strijden het Surinaams elftal (dat zal bestaan uit Surinaamse internationals en Suriprofs), de Nederlandse eredivisieclub Vitesse en Guyana om de PARBO Bier Cup 2012. Guyana en Vitesse openen het toernooi op 23 mei. Twee dagen later staat Suriname tegenover Guyana, terwijl op 27 mei de PARBO Bier Cup 2012 wordt afgesloten met de ontmoeting Suriname tegen Vitesse.

Wimpel zei dat er alles aan is gedaan de nationale selectie van Venezuela naar Suriname te krijgen. Toen dat niet lukte, werd Guyana uitgenodigd. Wimpel is ervan overtuigd dat het westerbuurland een heel goede tegenstander is. Hij noemde de uitschakeling van Trinidad & Tobago door Guyana tijdens de WK-kwalificatieronde 2014. Ook heeft Wimpel vernomen dat het land zich versterkt heeft met enkele Brazilianen.

Marlon Telting, commercieel directeur bij hoofdsponsor Surinaamse Brouwerij NV, zegt dat het toernooi een speciaal karakter heeft. "Het is een project dat elk jaar groter moet worden", meent hij.

Volgens algemeen directeur Ewald Henshuys van Surinam Airways, de andere hoofdsponsor, grijpt zijn bedrijf deze gelegenheid met open armen aan. De SLM viert namelijk dit jaar haar vijftigjarig bestaan. "Wij vinden dat de sport een bijzondere ondersteuning moet genieten. Daarom vindt Surinam Airways het belangrijk de voetbalsport ten alle tijden te helpen."

Suriprofs-voorzitter Stanley Menzo, die assistent-trainer is van Vitesse, noemde de bundeling van de brouwerij en de SLM om de voetbalsport naar een hoger niveau te brengen een 'heuglijk moment'.

Menzo verzekerde dat Vitesse vol enthousiasme zit te wachten om Suriname aan te doen. Hij zei verder dat de spelers van de Suriprofs geselecteerd zullen worden op basis van welk type spelers er in Suriname zijn.

De keus zal geschieden in afstemming met SVB-technisch directeur Kenneth Jaliens. "Het moet een goede mix zijn. De tijd is kort, maar we gaan de jongens zo goed mogelijk voorbereiden."

COMMENTS

BLOGGER: 6
  1. Heel jammer dat het niet gelukt is Venezuela zo ver te krijgen.Ik had toch liever gezien dat Venezuela kwam spelen tegen Sranang.Het Guayanese team mag dan wel wat sterker zijn dan Suriname,maar ik schat ze niet zo sterker dan Venezuela.Guyana zal het daarom denk ik ook niet zo ver schoppen in de poule waar in ze zitten tegen de andere sterkere teams zoals Mexico,Costa Rica en Guatemala.Maar goed,dat is een ander verhaal,we zullen het moeten doen tegen Guyana en Vitesse.

    En ik zeg wederom,er moeten niet al teveel lokale spelers in het mixteam zitten,anders zal het effect te zwak zijn,en we hebben al genoeg verliezen geleden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat Guyana de grootste kans heeft om dit toernooi te winnen. Dat team is al een lange tijd bijelkaar, heeft goed gepresteerd in de WK-kwalificatie, gisteren en vorige week hebben ze ook al 2 oefeninterlands gespeeld. Ze zijn dus serieus bezig richting de volgende WK-ronde en zullen de Parbocup gebruiken als voorbereiding op Mexico 2 weken later.

    Vitesse is op vakantie, zal niet 100% geven, ze zijn het klimaat niet gewend en zullen dus met de rem op spelen om onnodige blessures te voorkomen. Daarbij is het veld van het André Kamperveen stadion ook niet ideaal te noemen.

    Het Surinaamse mixteam zie ik ook liever met zo veel mogelijk Suriprofs, maar denk dat dit niet direct zal gebeuren. Menzo wil de lokale spelers namelijk de kans geven aan om zich te ontwikkelen. Overigens kan je weinig verwachten van een team dat maar 3/4 dagen met elkaar heeft getraind. Desalniettemin kunnen we georganiseerd voetbal zien en leunen op individuele kwaliteit van spelers.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Raj-G,

    Mij is de mening niet toegedaan dat Guyana een goede kans maakt.Daarvoor zullen ze nog langer en harder aan de weg moeten timmeren willen ze kans maken tegen Mexico en Costa Rica.Natuurlijk hoop ik wel dat ze doorbreken,maar ik denk niet dat ze de volgende ronde zullen halen.Mexico en Costa Rica zijn nog te harde noten,Costa Rica speelde een tijdje terug een oefen interlands tegen Spanje wat met een gelijk spel van 2-2 eidigde.Kortom,het zijn geduchte tegenstanders,en ik zie Guyana daar voorlopig niet van winnen!Maar goed,dat is mijn mening erover.Verder is het inderdaad zo dat je van zo'n mixteam in zo'n korte tijdsduur niet al teveel kan verwachten.Het zijn maar korte moment opnames,en verder gebeurd er weinig mee want er is geen continuiteit.Maar goed,we zullen zien wat het zal worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik had het ook niet over de kansen van Guyana in de WK-kwalificatie, maar hun kans om de Parbocup te winnen. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je kan niemand onderschatten,maar met een goeie selectie van Suriprofs met Surinaamse internationals,moet het mogelijk zijn om ook Guyana te verslaan!Ook al spelen de jongens van Guyana al een tijdje samen,ik denk toch dat wij als nummer 1 zullen eindigen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. "Voetbalminnend" Suriname wil een lokaal team volgens gfcnieuws. Wat een achterlijk gedoe.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Deelnemersveld PARBO Bier Cup 2012 compleet
Deelnemersveld PARBO Bier Cup 2012 compleet
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYgJlVBE3l6nQDGpgGiTKHlQzwppBaqfP-mgMUl7PqiTzv0xiJcQFiKqc-grn2LTUsT_3lqgX1joDUKs2rDwYaWNCjTSex2HLTUdYGbmXU-8lA-fnhJ6-1xEVyzOa7txlBp-AKqgjJAX0/s1600/Stanley+Menzo%252C+Ewald+Henshuys%252C+Raymond+Wimpel%252C+Marlon+Telting%252C+Louis+Giskus%252C+PARBO+Bier+Cup+2012%252C+28+februari+2012.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYgJlVBE3l6nQDGpgGiTKHlQzwppBaqfP-mgMUl7PqiTzv0xiJcQFiKqc-grn2LTUsT_3lqgX1joDUKs2rDwYaWNCjTSex2HLTUdYGbmXU-8lA-fnhJ6-1xEVyzOa7txlBp-AKqgjJAX0/s72-c/Stanley+Menzo%252C+Ewald+Henshuys%252C+Raymond+Wimpel%252C+Marlon+Telting%252C+Louis+Giskus%252C+PARBO+Bier+Cup+2012%252C+28+februari+2012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/02/deelnemersveld-parbo-bier-cup-2012.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/02/deelnemersveld-parbo-bier-cup-2012.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content