SVB wacht al 226 dagen op antwoord BuZa

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) wacht al 226 dagen op een antwoord van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) inzake de dubbele nation...


De Surinaamse Voetbalbond (SVB) wacht al 226 dagen op een antwoord van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) inzake de dubbele nationaliteit voor sporters in diaspora. Op 4 juli 2011 is door de SVB de correspondentie over de meervoudige nationaliteit, die met de vorig regering was gevoerd, doen toekomen aan de huidige BuZa-minister Winston Lackin.

"Wij hebben begrepen dat hieraan aandacht wordt besteedt", zegt SVB-voorzitter Louis Giskus (foto) in een interview aan NatioSuriname.com. Na 226 dagen wacht de SVB verdere instructie van het ministerie af.

Aan Lackin is een advies overhandigd van de 'Commissie Inzetbaarheid Voetballers met een Surinaamse achtergrond voor de Nationale Selectie van Suriname'. Volgens Giskus heeft BuZa de zaak in bestudering. Het advies bevat geen wetsvoorstel. Giskus zegt dat de SVB het initiatief al genomen heeft deze zaak bespreekbaar te maken. Om tot meer draagvlak te komen, moeten ook andere actoren hun bijdrage leveren. Over een eventuele handtekeningenactie/petitie, vindt Giskus dat dit initiatief van de supporters zelf moeten komen en niet de SVB.

"Dubbele nationaliteit moet niet alleen gelden voor sporters, maar voor iedereen, die een toegevoegde waarde heeft voor het land", stelt Giskus. Hij is het niet eens met de stelling van DNA-voorzitter Jenny Simons, die zegt niet te weten of een dubbele nationaliteit het gewenste effect zal hebben voor de ontwikkeling van de voetbalsport in Suriname.

Volgens Giksus zijn er een aantal positieve effecten die via de dubbele nationaliteit bereikt kunnen worden. Zo noemt hij de beschikking over een groter arsenaal aan beter opgeleide spelers, beschikking over meer ervaring en fysieke kracht en meer internationaal draagvlak voor het nationaal team. Ook de Surinaamse competitie kan een positieve wending krijgen, omdat het niveau van de lokale spelers opgetrokken zal worden. Ze zullen hun attitude veranderen en zich meten met de training, voeding en leefstijl van de profspelers.

Ook zal de inzetbaarheid van profvoetballers een positieve impact hebben op de financiën. "De ondersteuning van de overheid naar de sport, ook naar de voetbalsport, is zeer gering. De SVB leeft op de longen van buitenlandse steun. Bij dubbele nationaliteit zal de SVB gebruikmaken van ervaren en goed opgeleide spelers waarbij de investering in de betrokken spelers door het buitenland is geschied. Suriname zal dan kunnen profiteren van brain-drain uit o.a. Nederland", geeft de SVB-voorzitter aan.

Vele Surinaamse profvoetballers zijn bereid hun krachten te geven aan de nationale selectie van Suriname, mits er een regeling komt op het gebied van de dubbele nationaliteit. Spelers als Sigourney Bandjar (RKC Waalwijk), Enzio Boldewijn (FC Utrecht), Lorenzo Burnet (FC Groningen), Maceo Rigters (Gold Coast United FC), Milano Koenders (NAC Breda), Sherjill MacDonald (Beerschot AC) en Glynor Plet (FC Twente) geven desgevraagd op voorhand al aan bereid te zijn om voor Suriname uit te komen.

COMMENTS

BLOGGER: 5
  1. Ik vind het niet kunnen dat BUZA het Surinaams belang zo verkwanseld door de importantie niet te zien van het sportpaspoort voor sporters.
    Daarin heeft Giskus wel gelijk; het moet zeker gelden voor alle takken van sport.
    Maar hij heeft geen gelijk dat de SVB niet het voortouw moet nemen voor een handtekeningactie.
    Hierdoor kunnen ze juist aantonen hoeveel mensen er naar smachten het sportpaspoort te laten realiseren
    Wat mij betreft mag het ook gelden voor andere mensen die een meerwaarde kunnen vormen voor de opbouw van Suriname.
    Maar daar krijg je dan meteen het grijs gebied.
    Wie vormt een meerwaarde en wie bepaalt dat.
    Wat zijn de criteriaa om in aanmerking te komen.
    Daardoor is het veel makkelijker en sneller eerst het sportpaspoort rond te maken en daarna de discussie te laten losbarsten voor de rest.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Giskus jy bent gwoon een grote nul!!!jy en jaliens zyn 2 potten nat!hou de eer aan jezelf en treed af man!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kyyyyyyk waaar guyana iss.....!!as j ni oppast halen z zelfs het wk!!in september dit jaar begint hun kwalificatie tegen mexico!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bouterse denk of zegt dat de zangvogelbond sport nummer 1 is ?? ok mooi dan moet hij zorgen als president dat het voetbal wordt !! met de zangvogelbond bullshit ..komt er geen money binnen in het land, kwa toeschouwers aantallen wat wereldwijd minder is dan voetbal of tv rechten welke idioot land koop dat ? precies goed geantwoord HE-LE-MAAL NIE-MAND !!!
    shirt verkoop enz. voetbal heeft het, als men status wilt als land en voor ons burgens persoonlijk ook, in het buitenland gaat men niet opkijken als je zegt dat wij het wk zangvogel hebben gewonnen.??!! dus loozen die handel en over stappen naar het grote mensen werk...net als die dammm yankees zeggen "think big"!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Niet moeilijk doen gewoon sport paspoorten geven en klaar!

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: SVB wacht al 226 dagen op antwoord BuZa
SVB wacht al 226 dagen op antwoord BuZa
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjnA3Wj_jT37xJnJPunUElFZJ29YmvNM_H1KuRoRFe6G_qS2bS5GNVPNxhKeXZX04RdH_9tydvgkZVoWJCmGm7FhCP8B9Eg1gQRSIIRE9gFhdC9YqCnS5zlcBLMUZmUNkDwh2LdkHoKE8k/s1600/Louis+Giskus%252C+Voorzitter%252C+Surinaamse+Voetbalbond%252C+2012.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjnA3Wj_jT37xJnJPunUElFZJ29YmvNM_H1KuRoRFe6G_qS2bS5GNVPNxhKeXZX04RdH_9tydvgkZVoWJCmGm7FhCP8B9Eg1gQRSIIRE9gFhdC9YqCnS5zlcBLMUZmUNkDwh2LdkHoKE8k/s72-c/Louis+Giskus%252C+Voorzitter%252C+Surinaamse+Voetbalbond%252C+2012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/02/svb-wacht-al-226-dagen-op-antwoord-buza.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/02/svb-wacht-al-226-dagen-op-antwoord-buza.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content