Ricardo Winter nieuwe bondscoach Suriname

Ricardo Winter (foto) is benoemd tot bondscoach, terwijl Harold Deyl assistent trainer is. Dit besluit is genomen door het bestuur van de Su...


Ricardo Winter (foto) is benoemd tot bondscoach, terwijl Harold Deyl assistent trainer is. Dit besluit is genomen door het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) in overleg met technisch directeur Kenneth Jaliens. Winter bekleedde voor een korte periode al eerder de functie in 2010. Net als in 2010 zal hij dit jaar het Surinaams elftal moeten leiden tijdens de Digicel Caribbean Cup.

Winter, die nu actief is bij hoofdklasser Excelsior, zegt dat hij content en trots is om weer aan te treden als bondscoach. "Ik had het niet verwacht, maar ik voel me goed en zie dit als een bekroning voor het serieuze werk. Dit is het hoogste dat er te behalen valt als trainer. Ik ben er trots om, dat er voor mij gekozen is en ik beschouw het als een grote uitdaging", aldus Winter.

De laatste keer dat Natio goede resultaten neerzette, was tijdens de Digicel Caribbean Cup 2010. Toen werd knap met 3-3 gelijk gespeeld tegen Cuba en ruim gewonnen van Dominica (5-0). Een nipte 2-1 nederlaag tegen Antigua & Barbuda zorgde voor de uitschakeling in de tweede ronde van Suriname. Toen stond de selectie onder leiding van Winter.

Of Winter nog als hoofdtrainer aanblijft bij Excelsior moet hij nog bespreken met de leiding van de club. "Ik wil niet dat Excelsior het van de krant verneemt, dus zal ik het eerst met hen bespreken", aldus Winter.

Winter is positief ingesteld over zijn assistent Deyl. "We moeten nog bij elkaar komen om te praten met de technisch directeur, maar ik ben erg positief ingesteld en geloof dat wij samen een goede invulling kunnen geven aan de job", aldus Winter.

Deyl geeft aan eerder gewerkt te hebben als assistent, maar dan in het betaald voetbal. "Het is dus even kijken hoe het hier werkt. Ik zie wel." De assistent had zijn aanstelling verwacht, "gezien hetgeen ik samen met de U-20 en U-23 jongensselectie heb klaargespeeld."

Volgens SVB-penningmeester Waldo Gobardhan is de eerste training van de A-selectie op 15 april. Het team moet zich voorbereiden op onder meer het ABCS-toernooi op 13 en 15 juli op Aruba en de Digicel Caribbean Cup eind september. Ook zal een deel van de spelers samen met Suriprofs meedoen aan de PARBO Bier Cup in mei.

Ook de trainers die de U-17 en U-20 selectie moeten voorbereiden op de WK-kwalificatiewedstrijden zijn inmiddels aangesteld. Delano Baal wordt coach van Suriname U-17. Zijn assistent is Regillio Kolf die eerder de nationale vrouwen selectie trainde. Imro Sleur volgt Harold Deyl op als coach van de U-20 selectie. Hij zal worden geassisteerd door Roberto Gödeken.

Sleur is nog niet compleet in een hoerastemming. Volgens hem moet het officiële gesprek met de SVB nog volgen. "Hier zullen dan spijkers met koppen geslagen worden. Er zijn enkele eisen die gesteld moeten worden en na het gesprek met de SVB zien wij wel wat er verder gebeurt." Sleur, hoofdcoach bij SNL, houdt ook rekening met zijn clubverplichtingen. "Ik ga moeten kijken hoe de jobs te combineren, want ik zit met de club in de kampioensstrijd verwikkeld." Sleur is desondanks positief ingesteld.

Eerder werd bekend dat een Surinaamse trainer uit Nederland zou hebben gesolliciteerd om bondscoach van het Surinaams elftal te worden. Deze schijnt afgewezen te zijn nu alle posities vervuld zijn. Het is nog onduidelijk wie de betreffende trainer is geweest. SVB-voorzitter heeft aangegeven uit respect voor de kandidaten de afgewezen namen niet bekend te willen maken.

COMMENTS

BLOGGER: 8
  1. Laten we maar hopen dat het niet zo'n belangrijke naam was van de Nederlandse trainer die is afgewezen.Want als het Winston Bogarde geweest is,dan zou voor wat mij betreft de gehele SVB maar op dak gaan kunnen zitten en gaan koekeloeren en manja's eten!!

    Maar goed,Deyl en Ricardo hebben het in het verleden veel en veel beter gedaan dan die hele neppe Kenneth Jaliens die er maar niks van kon bakken!Lag gewoonweg niet aan de jongens,maar aan de onkunde van Jaliens!Hij kon gewoonweg niet coachen!

    Ricardo Winter en Harold Deyl hebben daaraan tegen WEL de kwaliteiten om redelijk te kunnen coachen!Ze weten welke jongens wel en niet fit genoeg zijn en laat hen samen lang oefenen!Dat resultaat hadden we immers gemerkt toen Suriname met 3-3 stand wist te houden tegen Cuba!

    Een vet pot is het niet,maar ik ben in ieder geval wel blij met deze 2 trainers!Zet em op Ricardo,maak ons team weer zoals het behoord te functioneren!Haal ons uit dat schandalig laag nivo wat Jaliens heeft veroorzaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede keus. Uit het vorig jaar gehouden interview geeft deze man aan, het internationaal voetbal te kennen. Succes toegewenst aan de heer Ricardo Winter.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel jammer dit, hier schieten we niks mee op.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. nou jongens ik denkt dat die nederlander die wordt bedoel gewoon
    dhr Deyl is,,,want Deyl heeft nog de nederlande nationaliteit,,,,

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Op ABC sport nieuws was er een gesprek met de nerlander van surinaamse komaf die bondscoach van Suriname wou worden. Ik heb niets tegen Winter, is een kundige trainer. Samen heb ik met hem trainers opleidingen gedaan.

    Wat mij wel opvalt is dat de bescheiden van die nederlandse trainer van surinaamse afkomst volgens Jalings hem niet hebben bereikt. Wel vreemd vind ik dit. Indiening door de bescheiden zijn volgens de trainer bij de juiste personen gedaan en hoe komt het dan dat die Jalings niet heeft berijkt????????

    In het intervieuw zei de ned. trainer dat hij graag een bijdrage wou leveren en dat geld verdienen niet zijn hoofddoel is. Hij zal nog voor een langere tijd in suriname verblijven en hoopt dat hij iets kan betekenen voor Suriname.

    Hij heeft toch wel een goede staat van dienst. Heeft uefa pro stage gelopen zei hij. Chamspions league voorronde 2 keer meegemaakt als hoofdtrainer.

    Bij mij gaat het alleen erom hoe het mogelijk is dat zijn sollicitatie Jalings nooit heeft bereikt of is er sprake hier van opzet?????????


    Hier is er nog voordat er een beslissing genomen is ook gesproken over de sollicitatie.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Raj,

    Naam van de trainer is me ontgaan. Romeo van ABC had een gesprek met hem.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat vrijwel niemand weet is dat een Surinaams/Nederlandse trainer actief is/was als assistent bij het Nigeriaans elftal. Deze trainer (Simon Kalika)heeft zilver bij het WK U-20 gewonnen waar hij de finale verloor tegen Argentinie (het toernooi waar Messie doorbrak) en daarna haalde hij ook nog eens zilver bij de Olympische spelen in Bejing (eveneens tegen Argentinie verloren).

    Toch jammer dat deze geweldige kandidaat niet eens is benaderd....

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Ricardo Winter nieuwe bondscoach Suriname
Ricardo Winter nieuwe bondscoach Suriname
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsqVtbf7g2ha5qBkV-ZBPSephfmr4I8f5NWWzDyltITUHXmPI4yOnC4l0U8Q5ep7agHAPf5X3nGqPbNmYxRgeQ9NdytAlr1dVo1lFrxrCHF371hhXSGfjIOyQaSPSepDsdEqoTK1EpJmE/s1600/Ricardo+Winter%252C+Bondscoach%252C+Suriname%252C+2010.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsqVtbf7g2ha5qBkV-ZBPSephfmr4I8f5NWWzDyltITUHXmPI4yOnC4l0U8Q5ep7agHAPf5X3nGqPbNmYxRgeQ9NdytAlr1dVo1lFrxrCHF371hhXSGfjIOyQaSPSepDsdEqoTK1EpJmE/s72-c/Ricardo+Winter%252C+Bondscoach%252C+Suriname%252C+2010.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/03/ricardo-winter-nieuwe-bondscoach.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/03/ricardo-winter-nieuwe-bondscoach.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content