Trainer uit Nederland wil bondscoach worden

Een Nederlandse trainer van Surinaamse afkomst, heeft zijn interesse getoond voor de bondscoachfunctie bij de A-voetbalselectie van Suriname...


Een Nederlandse trainer van Surinaamse afkomst, heeft zijn interesse getoond voor de bondscoachfunctie bij de A-voetbalselectie van Suriname. Hij heeft zijn stukken opgestuurd en die worden momenteel met tussenkomst van technisch directeur Kenneth Jaliens in behandeling genomen door het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB).

Dinsdag is het bestuur in vergadering bijeen geweest om de sollicitanten voor de verschillende bondscoachfuncties te screenen. Volgens Louis Giskus, voorzitter van de SVB, is het bestuur er nog niet helemaal uit gekomen.

Hij wil in een keer het heel pakket afhandelen en dan hiermee naar buiten komen, meent hij. Voor elke selectie wil de SVB aparte mensen en direct ook het heel team eromheen, met onder meer assistent-bondscoach, teammanager, materiaalman alsook verzorgers, kiezen. De criteria zijn duidelijk, zegt Giskus.

Momenteel zijn er drie voordrachten voor de hoogste positie bij de A-selectie. Volgens Giskus wordt nu anders gekeken naar het aanwijzen van een bondscoach, teammanager enzovoort. Hij meent te weten dat aan de hand van de criteria waaraan personen moeten voldoen ze niet voor het oprapen liggen in Suriname.

Een minimaal vereiste voor het bondscoachschap is dat de persoon over een trainers A-diploma moet beschikken. Voorts wordt gekeken in hoeverre de persoon zich verder is gaan verdiepen in de laatste ontwikkelingen van het voetbal. Ook het trackrecord wordt nagegaan, somt Giskus op als enkele van de voorwaarden om tot bondscoach gekozen te worden.

Ook voor teammanager en materiaalman zijn de vereisten, gezien de internationale trend, verscherpt. Het voorwerk is al gedaan door de technisch directeur, echter moet het bestuur nog tot een juist vergelijk komen. Giskus hoopt de komende week het gehele managementteam van de U-17-, U-20- en A-selectie te presenteren.

COMMENTS

BLOGGER: 8
  1. Dat is nog onbekend. Komende week zullen we het weten.

    Het is moeilijk in te schatten over welke Surinaams-Nederlandse trainer het gaat. Ik denk dat we de volgende namen momenteel kunnen doorstrepen: Henk ten Cate (zit in China), Dean Gorre (traint jeugdteam van Schotland), Henk Fraser (traint jeugdteam van Nederland), Stanley Menzo (te druk bij Vitesse), Ruud Gullit (is vooral met televisie bezig), Brian Tevreden (werkt bij Ajax/Almere City), Frank Rijkaard (nog steeds bondscoach van Saudi Arabie), Patrick Kluivert (traint jeugdteam FC Twente), Aron Winter (ook druk bij FC Toronto als technisch manager/trainer), Jimmy Floyd Hasselbaink (ontwikkeld zich bij Nottingham Forest).

    Misschien Winston Bogarde, hij had financiele problemen dus dat kan parte spelen om nu niet voor Suriname te kiezen. Al is het wel een mogelijkheid om ervaring op te doen voor hem.

    Het kan om een onbekende naam gaan zoals Regillio Simons die actief is bij de Stichting Suriprofs.

    We zien wel...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik ben benieuwd, misschien bogarde, ik hoop het.
    die heeft wel verstand van het systeem en hoe je moet trainen, als ik de mensen van jong ajax moet geloven waar hij assistent trainer was. aldewereld was nog laatst lovend over hem.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De tijd dringt. Straks komen we weer in tijdnood

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Tja,ik hoop natuurlijk ook dat het Bogarde zal zijn,de man heeft inderdaad verstand van zaken,ik weet dan ook zeker dat hij een redelijk goed team zou kunnen smeden,al zijn de Surinaamse jongens uit Suriname van mindere kwaliteit,maar Bogarde kan er misschien wel iets moois van maken.

    Overgigens zullen we denk ik op korte termijn nog steeds geen dubbele nationaliteit voor Suriprofs hoeven te verwachten.Men is daar nu in hevigheid bezig met die amnestie wet en dat geval van die december moordzaak.Ze hebben hun aandacht denk ik nu niet voor de dubbele nationaliteit.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. poster boven...klopt. no time soon voor dubbele nationaliteit. ik had kleine hoop voor een soort test tijdens digicel caribbean cup. helaas is een 'mix-team' slechts voor een paar dagen te zien. jammer, want als dit 'mix-team' of wel suriprofs het digicel toernooi wint, dan hebben wij proef voor suc6 voor dubbele nationaliteit op sport gebied.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Elk westerling die solliciteert voor de functie bondscoach van het surinaamse nationale voetbal selectie is opzicht geen verkeerde keuze gezien de kennis en ervaring die hij meebreng maar daar zit het juist niet in volgens mij.Ook elk surinamer die de nodige papier, ervaring, kennis van het spel heeft, zowel in de korte als in de lange termijn die van belang is voor het surinaams voetbal heeft naar mij mening een voorkeur. hij ken het land, samenleving als de spelers beter, door professionaliseren van het voetbal zowel op organisatie, kennis in de breedste zin van het spel, opleiding trainers maar vooral het hele niveau van het voetbal van jong naar het hoogste klasse te tillen kan suriname sprongen voorwaarts maken.
    Ik steun beide nieuwe surinaams bondscoach en ga vanuit dat ze met hun vak bezig zullen zijn voor de nationale selectie. veel succes!!!

    1-04-2012

    Edu Nandlal (oudspeler van Santos aan de keizerstraat en Kleurrijk elftal.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. sparta suriname4 mei 2012 om 23:59

    Okay. De keuze is gemaakt, Ricardo Winter. Ik ben te kort in Su om hier ook maar een oordeel over te geven. Maar in de drie jaar dat ik hier nu ben, en ik voetbal actief seniorenvoetbal, is:
    1. Er is zeer veel talent
    2. Suriname gaat 'er' komen, vroeg of laat...

    Maar als je als op professioneel niveau wilt presteren (lees: wk of top caricom) dan moet er ook een professionele competitie zijn. En hoe jammer ook, deze kan niet levensvatbaar zijn in Suriname. Hoe in godsnaam met 250.000 inwoners. De kosten voor een prof competitie zijn niet te dragen.
    En dus is dubbele nationaliteit een goed alternatief....
    Hopende dat minister Adna meer haar op zijn tanden heeft als zijn voorganger....
    Suriname boven alles.
    Groet!

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Trainer uit Nederland wil bondscoach worden
Trainer uit Nederland wil bondscoach worden
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLeFWW0w-yDoXr35aNCQaCLCuMzj51enshZkFUcByP9IdKbK-JtOBFWqiPFFwRhGZDHHwT3Vsa6KX3OrocW3u9gueWAw2l-C9_h4cdhBxRYLZ7jhvpof_mXmNaubF_Ye5f28zWC_a1R-s/s1600/Andr%25C3%25A9+Kamperveen+stadion%252C+Nederland%252C+Suriname%252C+Vlag%252C+2012.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLeFWW0w-yDoXr35aNCQaCLCuMzj51enshZkFUcByP9IdKbK-JtOBFWqiPFFwRhGZDHHwT3Vsa6KX3OrocW3u9gueWAw2l-C9_h4cdhBxRYLZ7jhvpof_mXmNaubF_Ye5f28zWC_a1R-s/s72-c/Andr%25C3%25A9+Kamperveen+stadion%252C+Nederland%252C+Suriname%252C+Vlag%252C+2012.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/03/trainer-uit-nederland-wil-bondscoach.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/03/trainer-uit-nederland-wil-bondscoach.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content