Rijssel krijgt toestemming voor interlands Natio

De Surinaamse Voetbalbond heeft het 21-jarige Surinaamse voetbaltalent Stefano 'Boeroe' Rijssel (foto) opgeroepen voor de nationale...


De Surinaamse Voetbalbond heeft het 21-jarige Surinaamse voetbaltalent Stefano 'Boeroe' Rijssel (foto) opgeroepen voor de nationale voetbalselectie. Rijssel, die nog geen twee maanden terug een profcarrière met een contract van drie jaar startte op Trinidad bij W Connection, is blij met de oproep. "Ik ben helemaal fit en altijd bereid mijn krachten te geven aan Suriname", zegt hij.

Ondertussen heeft de linkervleugelaanvaller die nu al een vaste plaats heeft binnen W Connection al groenlicht van zijn club om voor Suriname uit te komen.

Het wordt weliswaar even een zware reis voor Rijssel die op 29 augustus voor zijn club uit moet komen in Mexico in CONCACAF Championsleague-verband tegen Guadalajara. Hij reist dan via Panama met zijn club naar Mexico op 25 augustus. Hij krijgt de opdracht van de SVB om op 30 september de heenreis te maken via dezelfde weg naar Trinidad en dan Suriname om zich vervolgens bij de selectie aan te sluiten.

In de eerste Championsleague-wedstrijd tegen Xelaju van Guatemala ontsnapte dit team aan een verlies tegen W Connection. Het werd een 2-2 gelijkspel waarbij W Connection het beste deel van het spel in handen had. Rijssel stond toen nog niet in de basis, maar wel op de lijst. Zijn transfer was toen nog niet helemaal rond. "Ik geloof dat ik dit keer in Mexico wel in de basis zal staan", zegt een zelfverzekerde Rijssel.

De vorige week hielp hij zijn club nog met de eerste overwinning in de lokale competitie tegen Army. Na een 2-1 ruststand werd het uiteindelijk 3-2. Rijssel scoorde het tweede doelpunt. In de tweede helft van deze wedstrijd werd hij gewisseld.

Hij heeft het naar eigen zeggen goed op Trinidad. Hij hoopt dat Natio hem die plaats geeft die hij verdient en dat tenminste ook zijn dagen bij zijn werkgever gedekt zullen zijn. De voetbalsport wordt daar heel anders en echt professioneel beoefend. Zijn Engels wordt met de dag beter evenals zijn voetbalprestaties. "Het zal gezien de manier waarop de sport op Trinidad wordt beoefend veel van Suriname vergen om dit land voorbij te streven", geeft Rijssel mee.

De Surinaamse voetbalselectie doet van 3 tot en met 10 september mee aan de Caribbean Cup 2012. Suriname is in groep drie samen ingedeeld met gastland Martinique, British Virgin Islands en Montserrat.

COMMENTS

BLOGGER: 1
  1. Heh Heh Gelukkig hebben ze wel geld om Rijssel te laten overvliegen om voor zijn land te spelen. Nu de Suriprofs nog niet voor Su kunnen spelen moeten we doen met de profs met surinaams nationaliteit die in prof competities uitkomen.Er zijn zeker nog andere spelers met suri roots die in andere landen spelen die graag voor su zouden willen spelen. SVB doe je huiswerk en maak er werk van.

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Rijssel krijgt toestemming voor interlands Natio
Rijssel krijgt toestemming voor interlands Natio
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQI_Ec6YRJyBYYYCsf09xspscqwMIwUa5ZxmFrD6T6CYuDlo-daOFBrgDiB4LWgP9M-bM4TagPengAAjeIu2Uoky5XR2eXXIDS5YC4IY8Re-hhjndC_YYZEW5O4Hma-d1v3vtp8thkkKQ/s1600/El+Salvador%252C+Suriname%252C+Stefano+Rijssel+%25289%2529%252C+Voetbal%252C+WK-kwalificatie+2014%252C+15+november+2011.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQI_Ec6YRJyBYYYCsf09xspscqwMIwUa5ZxmFrD6T6CYuDlo-daOFBrgDiB4LWgP9M-bM4TagPengAAjeIu2Uoky5XR2eXXIDS5YC4IY8Re-hhjndC_YYZEW5O4Hma-d1v3vtp8thkkKQ/s72-c/El+Salvador%252C+Suriname%252C+Stefano+Rijssel+%25289%2529%252C+Voetbal%252C+WK-kwalificatie+2014%252C+15+november+2011.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/08/rijssel-krijgt-toestemming-voor.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2012/08/rijssel-krijgt-toestemming-voor.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content