Apai naar Trinidad, Rijssel mogelijk naar Amerika

Dimitrie Apai (18) (foto) van Transvaal is momenteel in de schijnwerpers bij de Trinidadiaanse profclub W Connection. Deze club die reeds e...


Dimitrie Apai (18) (foto) van Transvaal is momenteel in de schijnwerpers bij de Trinidadiaanse profclub W Connection. Deze club die reeds een Surinamer in de persoon van Stefano Rijssel in dienst heeft, is menens om Apai over te nemen.

De U-20-international is gisteren vertrokken richting Trinidad samen met Rijssel die in Suriname op vakantie was. Apai zal eerst een proefstage afwerken bij W Connection op Trinidad. De aanvaller heeft tot vrijdag de tijd om de club van zijn kwaliteiten te overtuigen.

Apai kreeg zaterdagavond laat te horen dat hij naar Trinidad moest en vertok enkele uren later halsoverkop met Melvin Houwen, die heeft gezorgd voor het leggen van de contacten met de club, naar het eiland. "Dit is de enige periode dat zij spelers kunnen uittesten, dus daarom moest ik zo plotseling vertrekken", laat de voetballer weten vanuit het eiland.

De jonge behendige links- en rechtspotige aanvaller is tijdens de U-20 WK-kwalificatiewedstrijden op St. Vincent & The Grenadines in augustus in de schijnwerpers gevallen bij de Trinidadiaanse club. In de wedstrijd tegen Trinidad die Suriname met 3-0 won, heeft hij twee fraaie doelpunten laten optekenen. De Trinidadianen waren onder de indruk van Apai en hebben toen contact gelegd met Suriname. Ondertussen wordt er onderhandeld met Transvaal.

De goaltjesdief is erg te spreken over de ontvangst. "Het was verschrikkelijk goed. De manier hoe ze je ontvangen, geeft je direct het gevoel van een prof", geeft hij zijn ervaring weer. Ook bij de spelersgroep voelde de tengerige Transvaler zich direct thuis. "Zij kenden mij al van de verschillende toernooien", maakt hij duidelijk. De trainers doen er ook alles aan om de spits makkelijk te maken. "Zij hebben mij gezegd dat ik niet zenuwachtig moet zijn. Ik moet mezelf blijven en mijn eigen spel spelen", verklaart Apai.

Ondanks de voorhoedespeler de training niet zwaar vond, beseft de spits direct dat hij nog veel moet leren. "Ze spelen op een hoger niveau, veel op hoge ballen en de balsnelheid is erg hoog", deelt hij zijn eerste ervaring. "Ze laten je vrij spelen, maar wanneer je wordt aangespeeld ben je al afgedekt. Hierdoor moet je veel meer gaan bewegen."

Rijssel hoopt dat Apai, die bij hem logeert, de stage doorstaat. "Ik vind dat hij het goed heeft gedaan. Als hij het doorstaat, ben ik niet meer de enige Surinamer bij de club."

Verder blijkt dat Rijssel die nog geen jaar bij W Connection zit, zich opmaakt voor een nog grotere uitdaging. Rijssel is in de belangstelling van clubs in de Verenigde Staten. Veel hierover wordt nog niet gezegd. Volgens Rijssel zit de kans er wel dik in dat hij de overstap maakt naar de Major League Soccer (MLS) dit jaar. "Ik zal zeker blij zijn als Apai wordt gecontracteerd, omdat het een bepaalde ontwikkeling aangeeft", zegt hij. "Mijn generatie voetballers zal deuren openen voor jonge voetballers in Suriname en bewijzen dat we ook de top kunnen bereiken als we ons inzetten. Apai zal bijgeschaafd moeten worden en fysiek hogerop moeten komen om zich te profileren", zegt Rijssel die momenteel met een lichte blessure zit.

Geen toestemming
Na het vertrek van Apai is enige consternatie ontstaan bij zijn club. Houwen heeft nooit schriftelijk aangegeven bij het bestuur van Transvaal dat hij Apai meeneemt voor een stage. Dit verklaart de commissaris van de hoofd- en U-20 selectie, Delano Camairo. "Wij van Transvaal zijn er niet tegen dat Apai stagemogelijkheid heeft gekregen van een ploeg buiten, maar we zijn tegen de wijze waarop die stage tot stand is gekomen. Wij hadden eerder gewild dat hij in de vakantie of na de competitie zou vertrekken naar de Trinidadiaanse club, want nu zitten wij met een speler minder. En met het huidige systeem kunnen wij de open gevallen plaats niet meer invullen."

"Het bestuur van Transvaal had al in de wandelgangen gehoord dat Apai zou vertrekken voor een stage. Maar een schrijven van Houwen hebben wij nooit ontvangen. Het bestuur van Transvaal vond eigenlijk wel dat deze zaak via de juiste structuren moest lopen. Nu moeten wij onze topscorer missen. Als Apai terugkeert van zijn stage, zullen wij hem met open armen ontvangen. Wij als Transvaal gunnen hem deze stage, maar we keuren de wijze af waarop het gebeurd is", zegt Camairo.

COMMENTS

BLOGGER: 2
  1. Apai ga ervoor we staan achter j ja love you

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jongens profileren je.Ga dicipline leren en ga kijken hoe het hoort om zodoende de deur te openen voor andere Surinaamse voetballers

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Apai naar Trinidad, Rijssel mogelijk naar Amerika
Apai naar Trinidad, Rijssel mogelijk naar Amerika
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjZ2JsnlQtj62djJ_0u7mMYJq4R9U0E9Ubu51mY9yN_X44xOaSFPYah3Fn2kOwqQl2PAWfuFrEKGMab4mzkBMVSAneBtBVe4YkpoVwqZX_aH29DgQQkQD9KgC91AyBc8GoI0k6y33DmCQ/s1600/Suriname+U-20%252C+JVV%252C+Dimitrie+Apai%252C+Oefenwedstrijd%252C+Meerzorg+Sportbond%252C+30+oktober+2012+%25282%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjZ2JsnlQtj62djJ_0u7mMYJq4R9U0E9Ubu51mY9yN_X44xOaSFPYah3Fn2kOwqQl2PAWfuFrEKGMab4mzkBMVSAneBtBVe4YkpoVwqZX_aH29DgQQkQD9KgC91AyBc8GoI0k6y33DmCQ/s72-c/Suriname+U-20%252C+JVV%252C+Dimitrie+Apai%252C+Oefenwedstrijd%252C+Meerzorg+Sportbond%252C+30+oktober+2012+%25282%2529.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/01/apai-naar-trinidad-rijssel-mogelijk.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/01/apai-naar-trinidad-rijssel-mogelijk.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content