Dimitrie Apai werkt succesvolle stage af

Dimitrie Apai (foto: links, op Trinidad met Stefano Rijssel) kan over enkele maanden de status van profvoetballer verwerven. De aanvaller v...


Dimitrie Apai (foto: links, op Trinidad met Stefano Rijssel) kan over enkele maanden de status van profvoetballer verwerven. De aanvaller van Transvaal wist vorige week de technische staf van het Trinidadiaanse W Connection van zijn kwaliteiten te overtuigen tijdens een trainingsstage.

De Trinidadianen wilden de U-20 international direct houden, maar de topscorer van Transvaal koos ervoor om eerst zijn school af te maken. Hij zit in de examenklas van de Lagere Technische School.

Jeugdtrainer Melvin Houwen bevestigt de interesse voor Apai, die hij naar het eiland begeleidde. Ook Houwen wil dat zijn pupil eerst zijn schooldiploma behaalt. De technische leider en directeur van W Connection hebben alle begrip daarvoor. Wel is Apai geadviseerd serieus in training te blijven.

Apai zal niet meteen tot de senioren behoren. "Hij komt eerst bij de U-21 en de reserveklasse te zitten", maakt Houwen duidelijk. "Als hij vooruitgang blijft maken is de seniorenploeg de volgende stap." De 18-jarige Apai zegt over zijn overstap: "Ik wil de top bereiken en om dat te doen moet je het steeds hogerop zoeken."

Na Stefano Rijssel wordt Apai dus de 2e voetballer uit Suriname die dit jaar bij een profclub werkzaam zal zijn. De spits is zich ervan bewust dat hij zich dan als een prof moet gedragen. "Ik hield al van trainen. Ik mis zelden een training en nu ga ik zelfs harder aanpakken."

Volgens Houwen moet Apai vooral aan zijn fysieke gesteldheid werken. De trainer beweert dat Apai technisch met kop en schouder uitstak boven de andere jongens. Tactisch was de de spits wel iets minder. "Tactisch waren die andere jongens beter, omdat zij op Trinidad veel daarop trainen."

De Transvaler beweert dat hij lichaamspijnen overhield aan de trainingen bij W Connection. "Ik was niet gewend om op zo een niveau te trainen, maar ik ben toch blij dat ik het heb kunnen volhouden."

Houwen verklaart dat de Trinidiaanse club hem heeft gevraagd om in Suriname te scouten. Volgens de jeugdtrainer gaat het daarbij niet alleen om senioren, maar ook om jeugdspelers. "Mijn drijfveer is om Surinaamse voetballers op een hoger niveau te krijgen."

Houwen maakt direct duidelijk dat hij geen makelaar is. "Ik heb een goede band met de club en zij hebben me gevraagd om in Suriname te scouten. Ik probeer gewoon Surinaamse voetballers een kans te geven."

Volgens Houwen hebben de Trinidadianen vooral behoefte aan beweeglijke en trefzekere spitsen. De aanvallers van de club lieten vrijdag tegen Caledonia liefst zeven doelrijpe kansen onbenut. "Zie je waarom wij een killer nodig hebben?", zou de directeur toen tegen Houwen hebben gezegd.

COMMENTS

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: Dimitrie Apai werkt succesvolle stage af
Dimitrie Apai werkt succesvolle stage af
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFFLLlmgSCbZu0vxKIVlA4bQIGiA0a1cX7h0KjEyrjS9x1_er-GJoiu-7Rt6eNIsaCQbvYypqSEefU9x6a5C2bpctDG4XNrA3YcdB9KJ5Ztg_smWwGcTXE8SZO1gnJCs63muDv4mYvJcU/s1600/Dimitrie+Apai%252C+Stefano+Rijssel%252C+W+Connection%252C+Trinidad+%2526+Tobago%252C+2013.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFFLLlmgSCbZu0vxKIVlA4bQIGiA0a1cX7h0KjEyrjS9x1_er-GJoiu-7Rt6eNIsaCQbvYypqSEefU9x6a5C2bpctDG4XNrA3YcdB9KJ5Ztg_smWwGcTXE8SZO1gnJCs63muDv4mYvJcU/s72-c/Dimitrie+Apai%252C+Stefano+Rijssel%252C+W+Connection%252C+Trinidad+%2526+Tobago%252C+2013.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/01/dimitrie-apai-werkt-succesvolle-stage-af.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/01/dimitrie-apai-werkt-succesvolle-stage-af.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content