SVB-voorzitter Louis Giskus doet stap terug

Louis Giskus (foto) stelt zich bij de bestuursverkiezingen van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) in maart dit jaar niet herkiesbaar. Dat heef...


Louis Giskus (foto) stelt zich bij de bestuursverkiezingen van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) in maart dit jaar niet herkiesbaar. Dat heeft hij vandaag bevestigd. De huidige voorzitter heeft zijn collega's al op de hoogte gesteld van zijn beslissing. Een aantal leden heeft Giskus gevraagd zijn stap te overwegen, "maar mijn besluit staat vast", zegt hij. Giskus blikt tevreden terug op de voorbije periode. "Ik had niet gedacht dat ik zo lang zou zitten." In februari 2003 werd hij voor het eerst gekozen.

Ook de Wereldvoetbalbond (FIFA) en de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) vinden het jammer dat hij weg gaat. Dat hebben zij telefonisch en per mail aangegeven. Giskus wil niet ingaan op hetgeen hij besproken heeft met deze twee organisaties. "Het is niet opportuun on hun mening in het openbaar kenbaar te maken", maakt hij duidelijk.

Nu hij een stap terug doet, zet Giskus ook een grote verantwoordelijkheid van zich af. Hij blikt enthousiast vooruit op de vrije tijd die hij de komende periode voor zijn familie zal hebben. "Ik zal nu vaker op familiefeestjes te zien zijn", voorspelt hij glimlachend. Giskus weet vooralsnog niet of hij de bedrijvigheid zal missen. "Misschien. Door mijn baan zal ik deze mensen blijven ontmoeten. Ook ben ik een vaste stadionbezoeker, dus ik denk dat het gemis niet zo groot zal zijn."

De voorzitter weet niet of de overige leden zich herkiesbaar zullen stellen. Volgens afspraak zijn de bestuursleden vrij om terug te keren in het bestuur. Giskus twijfelt er niet aan dat de leden capabele mensen naar voren zullen schuiven. Hij gaat ervan uit dat ze iemand zullen voordragen die uit de voetballerij komt.

Terugblik
Het knaagt aan hem dat de nationale selectie in zijn periode niet echt successen heeft kunnen behalen. Dat het nationaal team qua Fifa-rangschikking wel een lichte vooruitgang heeft geboekt, verzacht de teleurstelling enigszins.

Giskus noemt heel wat projecten die hem aan de andere kant goed stemmen. Hij denkt daarbij aan de verbeterde infrastructuur en de verschillende opleidingen. "Maar het belangrijkste is dat wij het imago van de SVB flink hebben verbeterd", zegt hij trots.

Dat heeft ertoe geleid dat de SVB voor het eerst in zijn bestaan sponsoringscontracten heeft kunnen sluiten. Vol genoegdoening benadrukt de voorzitter dat in zijn periode het jaarlijks financieel verslag op tijd en correct is gepresenteerd.

Ook is ervoor gezorgd dat de maatschappelijke rol van het Surinaamse voetbal groter is geworden. De ongeveer 9.300 geregistreerde voetballers zijn daar volgens Giskus een voorbeeld van.

Felter & Stienstra
Na Louis Giskus keren ook Harold Felter en Antonius Stienstra niet terug in het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Felter vindt dat hij na 25 jaren aan rust toe is, terwijl Stienstra vanwege ontevredenheid niet terug wil keren in de huidige bezetting.

"Na 25 jaar mag ik ook een beetje gaan rusten", zucht Felter. Met uitzondering van de periode Tjon Kie Sim en Themen bekleedt hij al sind 1988 bestuursfuncties binnen de SVB. Felter wilde al in 2009 stoppen, maar omdat er twee voordrachten waren voor de positie die hij bekleedt, werd hij gevraagd een jaartje door te gaan. "Geen van de twee kampen wilde een stap terug doen en dan zou er iemand van de tegenpartij binnenkomen", motiveert hij.

Stienstra is niet blij met de huidige gang van zaken. "Als anderen een beroep op mij doen stel ik mij beschikbaar, maar in deze samenstelling keer ik niet terug", benadrukt hij. "Ik wil mijn krachten op een andere manier geven", aldus Stienstra die niet verder wilde ingaan op de oorzaak van zijn ontevredenheid.

De overige bestuursleden keren wel terug.

COMMENTS

BLOGGER: 7
  1. mischien is nu de kans daar voor C Seedorf of S Menzo..!!??? Rai J pols het ff voor ons no AUB en laat ons weten hoe die boys hier over denken ..!!???

    BeantwoordenVerwijderen
  2. is er wel een mogelijkheid voor die twee om zich verkiesbaar te stellen voor de SVB !?? dan zou het gewoon te gek zijn hoor !!! .. gewoon een frise wind door die SVB !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik had al geprobeerd om een reactie van Seedorf te krijgen, maar niet gelukt. Ik denk dat de "groep-Seedorf" het niet meer gaat proberen, ze hebben denk ik een andere weg ingeslagen om het voetbal te helpen. Namelijk door samen te werken met clubs.

    Menzo is momenteel bezig met zijn trainerscarrière. Het lijkt me logisch dat het SVB-voortzitterschap daar niet mee te combineren is.

    Ik denk dat Aniel Ghisaidoobe een goede kans gaat maken, als hij mee gaat doen. Hij heeft een verleden bij Leo Victor en momenteel actief bij het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het Einde Van een Tijdperk.
    Met de komst van de verbinding tussen het Zuiden van SU en het Noorden van BRAZ,misschien klaar voor het grote toernooi in 2014, met directe toegang tot de andere landen zoals Colombia, Venezulea, Ecuador ezovoorts breekt er zeker een nieuw tijdperk aan voor de werkelijke initiatiefnemers van het Surinaamse voetbal. Eindelijk kunnen clubs zelf contacten leggen met het betaald en amateurvoetbal in deze landen, echter het zal en moet een SVB aangelegenheid blijven, indien u een ploeg uitnodigt. Clubeigenaren kunnen dus geen toernooien organiseren en de SVB erbuiten laten. Verzekeringen en andere belangrijke zaken zullen in orde moeten zijn. Zondagrijders moeten niet denken, dat ze een club zullen uitnodigen voor een toernooi en geen contracten hebben getekend. De Zuidamerikanen, FIFA en CONMEBOL pikken deze dingen niet. U bent alvast gewaarschuwd. De gevangenissen zijn nog primitief. Er kunnen jaarlijks honderden uitwisselingen plaatsvinden tussen de voetbalclubs.Toernooien zullen komen en gaan. De jeugd krijgt uiteindelijk kans zich te meten met leeftijdsgenoten. Ook de kans neemt toe, dat wij meer betaalde voetballers binnen onze gelederen zullen hebben. Dit alles zal niet tot stand komen met een buitenlandse visie. Nu reeds geniet ik van de contacten met Guyana, Venezuela, Colombia, Ecuador die allen de verbinding serieus nemen en ook heel nieuwsgierig zijn naar onze verrichtingen. De CONMEBOL is ook te spreken over de driehoek BRAZ, SU/GUY en VENEZUELA. Wetende dat wij de amateurstatus nog hebben staan, wordt nu al gekeken welke toernooien het nieuwe achterland zouden kunnnen stimuleren. Met BELEM als GRANDE DAME van het Noorden en de gerespecteerde positie van de SLM is deze regio, zijn er ongelooflijk veel kansen voor de SURI in het vooruitzicht. Het zaalvoetbal algemeen, damesvoetbal en de zondag copa's passen gewoon bij dit nieuwe gebeuren om ons voetbal een lift te geven naar de toekomst. GUYANA en vele vooruitdenkers in SU weten dat wij het maximale zullen proberen te halen uit deze contacten. Te lang hebben wij geluisterd en gekeken naar uitvoerders van poldermodellen die niet bij ons passen. Ik wens meneer Giskus heel veel geluk. De natuur heeft zelf aangegeven, dat zijn tijd voorbij is en die van de zware denkers uit de Zeisterbossen. Een bromfiets is nooit een motorfiets geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. je pense que donner un mandat de plus à GISKUS serait un catastrophe au football Surinamiens, il faut changer donner à quelqu'un qui pourra faire avancé le football au Suriname des personne comme Clarence Seedorf ou bien un autre qui connait bien le foot, mais pas Giskus

    BeantwoordenVerwijderen
  6. on ne veut plus un président qui soit là pour les intérêts on veut quelqu'un de créative pour la formation du football au Suriname parce-qu'il y a beaucoup de potentiel dans notre pays mais pas exploité donc on a un peut mare de tout ça. Merci

    BeantwoordenVerwijderen

Naam

Heren,56,Natio,56,Opinie,10,Overige,6,Suriname,56,Video,80,
ltr
item
Natio Suriname | Voetbal: SVB-voorzitter Louis Giskus doet stap terug
SVB-voorzitter Louis Giskus doet stap terug
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYKgq_hFXTwSNdZaz6UcT9DxABgvSNjcpx-ghdQn1uxbUlbKzQl-97T8ZQQ4tIWdweTnngRJvPgzHOfYF9EpKg85DwHbtQGjDOr1OgHfnoKxMXtUJh4Ftsos-N5whSHyODZOdx_tNOkuA/s1600/Patrick+van+Genderen%252C+Albina+Sportbond%252C+Louis+Giskus%252C+Voorzitter%252C+Surinaamse+Voetbalbond%252C+2013.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYKgq_hFXTwSNdZaz6UcT9DxABgvSNjcpx-ghdQn1uxbUlbKzQl-97T8ZQQ4tIWdweTnngRJvPgzHOfYF9EpKg85DwHbtQGjDOr1OgHfnoKxMXtUJh4Ftsos-N5whSHyODZOdx_tNOkuA/s72-c/Patrick+van+Genderen%252C+Albina+Sportbond%252C+Louis+Giskus%252C+Voorzitter%252C+Surinaamse+Voetbalbond%252C+2013.jpg
Natio Suriname | Voetbal
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/01/svb-voorzitter-louis-giskus-doet-stap.html
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/
https://natiosuriname.blogspot.com/2013/01/svb-voorzitter-louis-giskus-doet-stap.html
false
3517194250845090273
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content